Lányok, Nektek hány szemhéjfesték palettátok van? Van, amit teljesen elhasználtatok, minden egyes kis egységét/részletét, teljesen kiürítve,hogy csak a doboza maradjon?
Nekem 2 van. :)
Szemhéjpúder palettát ritkán használok, és emiatt a kihasználatlanság miatt nem is nagyon csábulok el úkabbakra, mert fogy. Egy ScandalEyes palettám van meg 4 éve, de nemrég evettem egy Essence Rose palettát is. Ezekkel egy darabig elleszek.
nekem 3 van, és azért egy idő után cserélem őket, mert a kedvenc szìnek elfogynak, és a többiben meg elszaporodnak a baktériumok.
elvileg a csomagolás egy évet ír, de én azézt egy fertőtlenítős áttörlés mellett kicsit túl szoktam ezt lépni.
5 palettám van, (egy nagyobb, 2 közepes és 2 kicsi méretű), mindegyik a Makeup Obsession márkától, amit nagyon szeretek, mert kitűnő a minősége, elérhető áron van, és még vegán is, de az is jó, hogy papír a csomagolása, a korongok alja alumínium, így könnyű újrahasznosítani, ha elfogynak.
Ezek név szerint: Dream With A Vision, Black Is The New Black, Be Crazy About, Ocean Blues, Sweet Like Candy.
A felhozatalból az összes különlegesebb színösszeállítás sok kékkel, lilával és rózsaszínnel, mert utálom a nude színeket, hideg tél típusként nagyon rosszul állnak, ezek viszont feldobják az arcomat, és szeretem is ezeket a hideg, erőteljes árnyalatokat, a füstös szemet.
Nem előnyös túl sokat felhalmozni palettákból, mert mint minden sminkterméknek, nekik is van szavatosságuk, és annak semmi értelme nincs, hogy 1-2 évente kidobod a háromnegyedét.
#6: Vagyok. Hozzáteszem, több palettám is van ezek közül, ahol a legtöbb színnek már leértem az aljáig, alig van már benne.
Elég gyorsan fogynak nálam, mert minden nap használom őket.
Szuperek vagytok, örülök,hogy Titeket is zavar a sminkpazarlás, és ellenben velem, Ti nem csábultatok annyira el!
6-os válaszoló, én élénk tél típus vagyok, sajnos ezért is a sok kísérletezés, mire rájöttem, hogy a palettáim fele nem is igazán jó színben. :)) De legalább már tudom, mióta jártam tanácsadáson, és tudatosabban fogok használni mindent.
Én úgy látom srácok, hogy ha már megvan az az akárhány paletta évekig, akkor ez a hajó már elment.
Pazarlás egy dolog, de romlott terméket használni se jó.
Lehet benne baktérium tenyészet, megavasodhat, bepenészedhet, lebomolhat benne a pigment ami árthat rendesen.
Kövezzetek meg, de nekem nem ér meg annyit, hogy megvakuljak, vagy beszedjek valami csúnya fertőzést. Ennyire azért nem vagyok smucig.
A jövőben persze, ne vegyünk sminket nyakló nélkül, de még így is megesik, hogy valami olyan terméket veszel meg, ami nem áll jól, leolvad, vagy rosszabb minőség mint hitted...
A paletta vagy papír, vagy műanyag, ez ígyis-úgyis a szemétbe megy. A smink meg nagyrészt pigment, micah, és stabilizáló anyagok.
Környezet szennyezés szempontból pitiáner kategória, az összes magán szennyezés eltörpül amellett a maroknyi nagy cég (nagyrészt olaj cégek, pl Esso, Shell...) mellett.
És a magán szennyezésbe bele van kalkulálva az is, hogy emberek privát géppel röpködnek, a te egyszem palettád emellett kutyafäsza. Még ha te vagy a leggazdagabb, legpazarlóbb ember az országban, ha kétrét hajlassz is se tudsz annyit ártani mint ezek a nagy cégek napi szinten.
Az egyszeri fogyasztó karbon lábnyomártól ezek a cégek (!!!) azért papolnak, hogy ne legyenek meglincselve a pitsába Így a fogyasztóknak lelkiismeret furdalása van a saját kis életük miatt, de érdemben úgyse tudják ezeket a dolgokat bojkottálni, mert olajon fut minden eggyes kamion, busz, autó, és hacsak nem mész el a jajgatánba önnfenntartani, semmi esélyed nem részt venni.
Nem, nem lelombozni akarok senkit, de koncentráljunk már az igazi problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!