Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ezzel is sokat ártok a bőrömnek?

Ezzel is sokat ártok a bőrömnek?

Figyelt kérdés

1 éve agyon sminkeltem magam(alapozó, púder, szempillaspirál stb.)Most nyáron "leszoktattam magam" a sminkről.Egész nyáron nem volt rajtam semmi smink, csak néha korrektor meg szemceruza. Most így télreis megakarom ezt a "szokásomat" őrizni.

SZóval a kérdés :

Korrektor mennyire tömíti el a pólusokat, és mennyire öregít(ráncosit)?? Gondolom nem annyira mint a minennapos púder+alapozó.

Próbálom a korrektort is minnél jobban hanyagolni, de nincs tökéletes bőröm..

2010. szept. 4. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Ne sminkelj már. Nekem se tökéletes mégse sminkelem. Egyáltalán, igy járok kelek. Inkább vegyél egy erno laszlo szappan, egyél egésznap zöldséget,gyümölcsöt, rostot, húst ne.
2010. szept. 4. 19:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a korrektor az egyik legkárosabb, egy jól megválasztott, ápoló és hidratáló anyagokat tartalmazó alapozó sokkal egészségesebb, és hiszed vagy nem, egészségesebb, mintha semmit nem kennél az arcodra.

A púder nagyon szárítja a bőrt, ha amúgyis száraz a bőröd, akkor attól esetleg ráncosodhat.

Ha pattanásra kened a korrektort, akkor ha szalicilsavas vagy teafás korrektort használsz, akkor az kifejezetten jót tesz, mert gyorsabban múlik a pattanás tőle.

Ha viszont szem alatti/körüli karikákra kell a korrektor, akkor valami könnyű, folyékony állagút válassz inkább, mert a krémes nagyon rosszat tesz a bőrnek.

Szóval amit eddig leírtam abból láthatod, hogy nem a smink káros, hanem a rosszul megválasztott sminkcuccok.

Én azt vallom, hogy a jó smink igenis nagyon sokat dob az ember megjelenésén és ha ésszel sminkel és megfelelően ápolja a bőrét, akkor nem kell attól tartania, hogy ettől korábban öregedik a bőr.

Abban igazad van, hogy egy fiatal lánynak az alapozó+púder...stb túl sok, de pl alkalomra ez is belefér, a szempillaspirál pedig minden nap simán, sőt egy kis szemhéjpúder is.

Sok olyan nőt látni, akik ugyan egyáltalán nem sminkelik magukat (és ettől sok esetben rosszabbul néznek ki), de más szempontból sem törődnek a bőrükkel, és én úgy látom, hogy végülis ők tűnnek öregebbnek, mint a hasonló korú sminkelő társaik (most persze nem a tinikről, hanem a 35 felettiekről beszélek).

26/N

2010. szept. 5. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!