Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mi számít “vakolat sminknek”?

Mi számít “vakolat sminknek”?

Figyelt kérdés
Mostanában kezdtem el sminkelni, rengeteg high-end terméket szereztem be, amikkel öröm dolgozni. Nagyon szívesen sminkelek, egyébként többször csinálom meg a sminkemet otthonra, mint ahányszor emberek közé megyek úgy, mert nem attól érzem szépnek magam, egyszerűen élvezem a folyamatot. Otthon full face makeup look -okat is szeretek gyártani, utcára viszont úgy soha nem megyek szívesen, mert nem szeretnék “vakolattal” a fejemen járkálni. Viszont nem tudom, hol van a határ a smink és a vakolat között, ha egyáltalán ezt meg lehet valahogy nevezni. Gondolom attól is függ, hogy egy bizonyos termékből mennyit teszel az arcodra, de mégis, mi az, amitől már a smink vakolat lesz?

2021. nov. 15. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

Vakolat sminknek számít pl az, amikor egy teljesen új arcot fest maganak az ember.

Instán sok ilyet lehet látni.

2021. nov. 15. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vakolat az, amikor már pereg le, túl vastag, nem jó technikával van applikálva.

Van színpadi, művészi smink is, meg special effect smink is, ami nem számít vakolatnak.

2021. nov. 15. 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az alternatív stílusú sminkeket szeretem, ami elég sok ember ingerküszöbét átlépi (nem Kiss tagnak nézek ki XD) Mégsem érzem, hogy vakolat lenne rajtam, mert minimális sminkkel is lehet látványos eredményt elérni.

A vakolat kategória szerintem ott kezdődik, amikor ránézel az illető arcára és látod, hogy az egész olyan, mintha spaklival lenne felkenve rá. Keress rá, hogy "cakey makeup" és érteni fogod, mire gondolok.

Ha szépen van megcsinálva egy smink, akkor az nem lesz vakolat.

2021. nov. 15. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A redditen van egy olyan thread hogy r/badMUAs, na ott kb mind rossz.

Pl téglapor bronzosító, koszos kontúr, disszonáns színek, túlrajzolt beef lips, csomós pillák, eltérés az alapozó és a nyak között...

Ami NEM vakolat, az a színházi, vagy mondjuk halloweeni sminkek, extrémebb színekkel, de jól kivitelezve.

2021. nov. 15. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem nem attól lesz vakolat, hogy hányféle terméket használsz, hanem, hogy azokat mennyire vastagon kened fel. Illetve alapozóból van gyengébb és erősebb fedésű, erős fedésűnél ha csak kicsivel többet viszel fel, az már maszk határú. Ha most kezded a sminkelést és nincsenek nagy bőrhibáid, akkor én egy gyengébb vagy közepes fedésű alapozót választanék. Hétköznapokra szemsminknél bőven elég egy nude, halvány barna/rózsaszín szemhéjpúder. Ajakra szintén ilyen színű rúzs, vagy szájfény. Ha mégis brutál szemsminket készítesz, akkor azt ellensúlyozd egy visszafogott ajakkal és fordítva. Pirosító, highlighter, bronzer...ezekből éppen csak annyit, hogy ne látszódjon, hogy van rajtad termék, csak pl. egy enyhe csillogás ha rásüt a nap, egy kis árnyék, ha oldalra fordítod a fejed, stb. Igazából gyakorolni kell és próbálkozni, idővel ki fogod tapasztalni mennyi az annyi :)
2021. nov. 15. 15:29
 6/6 anonim ***** válasza:
23%

Amikor már új arcot festesz magadnak, rád se lehet ismerni.

De nyilván fotóra készül sokkal erősebben kell sminkelni.

Ha utcára meg mindenből kevés.

2021. nov. 16. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!