Hol tudnék hasonló féldrágakő vagy műgyanta gyűrűt venni?
Ajándékba szánom. Az illető "beleszeretett" ebbe a gyűrűbe,de hasonlót sem találok.
Borzalmas a képminőség, ám a kb kivett mintázat, szín alapján engem az ásványból vágott, faragott ékszerre emlékeztet - kínaiak tradicionálisan is foglalkoznak hasonlókkal.
https://www.youtube.com/shorts/N4e16ICuVSs
Esetleg vesztek le egy szilikon negatívot a gyűrűdről és kiöntitek gyantából.
Hmm, akkor úgy nehezebb a helyzet.
Még ha azt is mondanám gyantából megoldanám, kifaragnám, de nem menne. Több és minőségibb kép kellene, főleg az aprólékosság miatt.
Abszolút nem kivehető a mintázata.
Annyi, hogy nagyobb a gyűrűről a kép.
Mi fogta meg ebben a gyűrűben?
Forma?
Minta? (nem látni)
Szín?
Esetleg van elképzelés, hogy milyen mintázata lehet/legyen?
Keleten elterjedt a lótusz, bambusz, jp juharfa, cseresznyefa vagy részeinek ábrázolása.
Valami faragott növény/növények lehetnek rajta.
Ezen az oldalon lehet válogatni, nagyon szépek vannak:
Angolul úgy keresheted, hogy carnelian carved agate stone ring.
Amit belinkeltél, az szerintem valami antik darab lehet, mert hasonló megmunkálásút találtam, azt a 16. századra datáltak. Ami ennyire részletesen kidolgozott, az mindig régi, mert régen nagy gondot fordítottak a szépségre. Nekem is van egy kb. 140 éves arany gyűrűm és még a hasonló korúaknál sem láttam ilyen kidolgozást. Lehet, hogy még régebbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!