Csak szerintem bír nagyobb szexuális töltettel a jelenleg divatos, szájfénnyel összekent világos nude ajakfestés, mint a sötét, extrém színek vagy a vörös? (a többi lent)
Fiatal nőként nagyon szeretem a karakteres ajakfestést a mindennapokban is. Rengeteg folyékony matt rúzs van a készletemben, főleg a vörös, lila, fukszia és kék árnyalataiban. A legtöbb sötét szín, ezek illenek leginkább a stílusomhoz, a nagyon világos bőrszínemhez és a füstös sminkemhez.
Nem mellesleg mivel dús ajkaim vannak, sokkal jobban szeretem a sötétebb és matt megoldásokat, mert (bármilyen meglepő), rajtam ez kevésbé feltűnő, mint egy túlrajzolt, nagyon fényes megoldás, ami a jelenlegi divat.
A szüleimtől, főleg apámtól rendszeresen megkapom a “ringyó” jelzőt, azzal fenyegetnek, hogy “ha ilyen rusnyán mutatkozok velük, kidobják az összes festékemet”.
Nem értem, miért alakult ki az emberekben az, hogy a sötét vagy “kevésbé hétköznapi” színek egyenlőek a “ringyósággal” vagy a kényszeres feltűnősködéssel. Az én arcszínemhez ezek jóval természetesebben állnak, mint egy nagyon világos barnás rózsaszín.
Szerintem a mai túlrajzolt, szájfénnyel alaposan összekent világos színű kacsaszáj, ami jelenleg divat, sokkal inkább felhívás a táncra ezen a téren.
Magukat “őrült szexinek” kikiáltó kis 15 évesek ugrálnak ilyen ajkakkal az utcán tucatjával, őket mégsem örömlányozza le senki.
Próbáltam már magamon nagyon világos rúzsokat és szájfényeket is, de mivel eredetileg is dús ajkaim vannak, tényleg úgy néztem ki velük, mint egy hivatásos műnő, és nem bírtam magamon sokáig a látványt.
A sötét, és matt színek valóban sokkal jobbak a telt ajkakon. Amúgy szerintem is sokkal "műbb" az, amikor egy amúgyis nagy szájat nude, fényes szájfénnyel festenek.
Amúgy meg apádat küldd el melegebb éghajlatra, és ha nem akar veled mutatkozni, ne kényszerítsd, ne tartsd vele a kapcsolatot.
Nem egy szájfénytől, vagy rúzstól lesz valaki r....c
A vörös matt különben sokkal elegánsabb, és kifinomultabb az én szememben, mint a szétkontúrozott, fényes, nyálkás kinézetű Instagram ideál száj.
Végül pedig azzal zárnám, hogy ha jól áll, hordd bátran, egy visszafogott szemfestékkel egyáltalán nem lesz közönséges.
Előző vagyok, a visszafogott szemfesték alatt azt értem, hogy szépen elkészített, és színben passzol a rúzshoz.
Még persze, hogy igényesen legyen megcsinálva.
Ezzel én is egyetértek. A mostani sminkdivat nagyon gáz, főleg ezek a csillogós barna kacsa szájak, és a 10 kg highlighter.
Arról nem is beszélve, hogy tök vastag szájú csajok is sötétebb ajakkontúr ceruzával húzzák ki a szájuk szélét... Ez optikailag nagyítja a szájakat, ettől pedig kísértetiesen hasonlítanak egy kacsára.
Amúgy én 15 vagyok.
Kérdező, teljesen megértelek,de ezt felejtsd el,sőt! Azzal néznél ki nagyon műnek, ha nude-barnás-rózsaszínes világos rúzsokat hordanál, ez nem a rúzs színének függvénye, hanem az ember szín+bőrtípusa. Rajtam is például csmányul mutat minden "nude" rúzs, arról nem is beszélve, hogy ezek sokkal természetellenesebbek tudnak lenni a maguk sárga, barna, szürke árnyalataival, mint egy szép málnás, fuksziás pirosas bogyós szín. Mindenki hordja nyugodtan azt, ami őt szebbé teszi, nekem ezek a nudeok olyanok, mint akinek rákakiltak volna a számra, szóval tényleg színtípus függő.
A nyár és tavasz színtípusoknak áll csak jól ez, akinek a bőre és a hajszíne között (Természetes hajszín!!) nem túl nagy a természetes kontraszt és világos a száján a bőr színe.
Hófehérke típusoknak ez tilos! Nekik a piros sokkal természetesebb :) és szebb is
#4: Sajnos ezt már rengetegszer próbáltam elmagyarázni a családomnak, képtelenek felfogni. Pedig anyám művész, elméletileg ért a színtanhoz.
Mert jelenleg hiába van szőkére festve a hajam, attól még hideg, kontrasztos típus vagyok, így az összes agyonreklámozott sápasztó, nagyon világos tört szín, amiket a szőke, “Barbie-típusú” modellek viselnek, nekem borzasztóan állnak.
Ellentétben (bármilyen meglepő), sokkal természetesebben áll, amikor felkenek egy karakteres, gyönyörű, enyhén kékes tónusú hideg metálos sötétlilát. Az a füstös sminkemmel, a világító fehér bőrömön tényleg úgy mutat rajtam, mintha egy ékszer lenne. És mivel szinte kizárólag csak fekete színt viselek, sokkal inkább elegáns hatású, mint kihívó vagy “csiricsáré”.
Nem mellesleg felnőtt nő vagyok már pár éve, ők meg képesek úgy kezelni, mintha 10 évesen kentem volna ki magamat így.
Nyilvánvaló, ha gyerekem lenne, ÉN SEM engedném, hogy “tizenegy-két” éveskeként full Hollónak kenje ki magát, miközben reggelente iskolába jár, de én már képes vagyok magamért felelni. És értelemszerűen ha éppen olyan helyen kell megfordulnom, ahol meg ban az esélye, hogy antiszociális kötekedőkkel futok össze, számomra is nyilvánvaló, hogy nem a leglilább, legvörösebb rúzsaimat kenem fel. Van pár szép hideg, sötét rózsaszín árnyalatom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!