Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Helix piercinget szabad-e...

Helix piercinget szabad-e mozgatni vagy nem?

Figyelt kérdés

1 napja lett szúrva és kaptam egy tájékoztatót arról, hogy hogyan tisztítsam, de a forgatásról, mozgatásról nincs benne semmi. Mindenki mást mond ezzel kapcsolatban, hogy szabad-e vagy sem, nektek mi a tapasztalatotok?

Ja és hosszú talpas piercingről van szó, elvileg ez gyorsabban gyógyul.

2021. jún. 10. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Másképp nem is tudod tisztítani.
2021. jún. 10. 11:23
 2/5 ReGina... ***** válasza:
100%

Nekem is van lassan 9 hónapos. Ugyanúgy egyenes szárú talpas van benne.

Nem tudom a 100%-os választ rá, de én is utánna néztem elég sok helyen a kérdésnek.

Szóval, angol oldalakon, és hívatásos piercerek (APP-ask a professional piercer) azt mondják a túl sok mozgatás árt neki, és növeli az irritációs dudorok kialakulását, tehát direktbe nem kell mozgatni, forgatni.

Mikor tisztítód naponta ugyis kicsit ki-be nyomod átfordítod, és annyi elvileg elégnek kell lennie.

Én az elején mozgattam, 1x-2x körbe, de nekem ki is alakult ez a dudor, (igaz akkor még banán alakú és nem titán ékszer volt benne, ami nagyban elősegítette a problémát)

Miután cserélve lett a mostani titán egyenes szárú talpasra, minden oke vele, hidrogén peroxidos kezelés le is vitte a nem kívánt dudort 2-3 hét alatt.

Ma még picit érzékeny nyomásra, de nincs gond vele, tudok aludni is akár rajta. Ez kb a 4. hónaptól ment.

Addig próbáltam kerülni azt az oldalamat. A napi tisztítás is kb addig volt jelen, azóta heti 1x szoktam.

Szerintem nem kell túlzásba vinni.

2021. jún. 10. 11:45
 3/5 A kérdező kommentje:
De ha picit előrébb nyomom, hogy tisztítani tudjam, az marhára fáj. De akkor ez természetes is,vagy hagyjam, amíg nem fáj és utána mozgassam?
2021. jún. 10. 13:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell direkt mozgatni, mert csak felesleges irritációt okoz. Akik azt mondják, hogy kell, azzal indokolják, hogy a bőr hozzánő a piercinghez. A bőröd nem képes összenőni a fémmel. A friss piercingeknél nagyon gyakori, hogy váladékoznak, vagy a sérült bőr a környékükön erősebben hámlik, és ezek rászáradnak a piercingre. Ezért fáj, ha mozgazod, és ezért tűnhet úgy, hogy a bőr a piercinghez nőtt.

A megoldás a gyakori tisztítás. Nedvesség hatására ezek a rászáradt részek megpuhulnak, és könnyen eltávolíthatók. Ezért először mindig nedvesítsd be a piercing környékét, és hagyd néhány másodpercig, mielőtt hozzáérsz, mert a tisztításnál úgyis mozogni fog, és a rászáradt váladék fájdalmat és sérülést okozhat.

2021. jún. 10. 16:59
 5/5 ReGina... ***** válasza:
100%

Természetes hogy fáj, én bevallom 2. és 3. nap annyira fájt mikor tisztítottam, hogy megkönnyeztem.

Persze ez azért is volt, mert:

1.banán alakú volt az ékszer, még jobbam nyomta magát a lyukat, ha alaposan megtisztítottam

2. Akkor még picit verés is volt, és azt is le kellett szedni, tehát erőteljesebben lett nyomva

3.fültísztitó pálcikával csináltam, én hülye simán szárazon, na ezt soha.

4. Alapból érzékeny még ilyenkor, írtam fentebb hogy már 9 hónapos de még érzem ha erősebb hátas éri, és ez normális is.

Tehát nem voltam képben mit hogy kell, szerencsére azóta rengeteg videót néztem, olvastam a témával kapcsolatban.

Még valami soha ne nyúlj hozzá "koszos" kézzel

Előtte mindig moss kezet vagy/és használj fertőtlenítőt is.

2021. jún. 10. 18:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!