Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogy lehetne csökkenteni a...

Hogy lehetne csökkenteni a sminkpazarlást? Szerintetek hogy állunk ezzel, mi nők?

Figyelt kérdés
Magamon is észrevettem azt, amit sok "szépségguru" youtuberen, hogy vannak olyan sminktermékeim, amiket nem úgy használok ki,ahogy kellene. Természetesen szerencsére nem 100 highlighterem van,csak mondjuk még egy palettám tavalyról, ami nem teljesen fogyott el, vagy 1-2 rúzs, amit ritkábban tudok használni. Viszont a sminktermékek boldogságot okoznak, mégis vágyom újabb darabok beszerzésére, hiába van meg, ami kell.
2021. márc. 22. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Korlátozd magadat, gyakorolj önfegyelmet.

Nekem pl. egyáltalán nincs fölösleges sminkcuccom. Pont az a pár darab elég, ami van.

Látod, felismerted, hogy boldogságokozás miatt vásárolsz....

Keress magadnak más örömforrást. Hobbi, sport, stb.

2021. márc. 22. 11:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem pazarlom, csak annyi van, amennyit használok is és szükséges. Érdemes megkérdezni minden vásárlásnál-nem csak sminkre értendő-, hogy van-e rá szükségem? Ha csak tetszik, vagy a vásárlás öröme miatt veszel, az nagyon felesleges.
2021. márc. 22. 11:57
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Mivel nem sminkelek napi szinten, a legtöbb termék, amit megveszek, még félig sem fogy el, mire lejár és ki kell dobni, ami szerintem pazarlás, és igyekszem tenni ellene. Most viszont az is a problémám, hogy nyár óta itthon vagyok (egyetem, távoktatás), és hiába nincs sok sminkem, még azt a keveset sem tudom használni, mert nem megyek olyan helyre. Utoljára karácsonyra sminkeltem, legközelebb kb államvizsgára fogok.
2021. márc. 22. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok, annyit tennék még hozzá, hogy leginkább úgy lehetne csökkenteni a pazarlást, hogy mindenki reálisan felméri, mit használ és mire van szüksége, és csak annyi terméket vesz meg, nem csábul el mindenfélére csak mert xy youtubernél látta, vagy megtetszett neki a boltban. Ehhez persze nagy önfegyelem kell, akárcsak ahhoz, hogy ne vegyünk feleslegesen ruhát, illatszert, ékszert bármit.

Nyáron én is beleestem ebbe a hibába, mert sok sminkvideót néztem, és ezek hatására vettem egy 15 színű palettát, amiből azóta is alig használtam valamit, ráadásul más színek voltak a dobozra nyomtatva, és amikor kibontottam, láttam hogy kb fele nem is az én színem.

2021. márc. 22. 14:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon igazatok van! Köszönöm a válaszokat.

Valóban érdekes ez, objektíven elég kevés sminkcuccom van, de mégsem használom ki eléggé. (pl. a rúzsokat) és már 1-2 rúzs nem teljes elhasználása is bűntudathoz vezet, de valóban,ez az időszak különösen kihozta ezt az egészet

2021. márc. 22. 15:38
 6/9 Metionin ***** válasza:
100%
Az okés hogy az ember önmérsékletet tanúsít és nem veszi ész nélkül a cuccokat de a gyártók oldaláról is lehetne ezzel foglalkozni pl. mindenhez tesztert kirakni hogy ne vegyünk találomra színt vagy kisebb kiszerelést is gyártani hogy ne romoljon rá az alkalmi sminkelőkre. Persze tudom, ez nekik nem érdekük.
2021. márc. 22. 15:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Metionin, ez lett volna a következő gondolatom, teljesen igazad van!!

Nagyon sokszor mellényúl az ember, kellene több teszter, és a termék valóságához igazodó csomagolás.

2021. márc. 22. 15:50
 8/9 Metionin ***** válasza:
7. Én főleg rúzsoknál értékelném a 2 féle kiszerelést, pl. a hétköznapibb színekből vehetnénk nagyot, a ritkábban használtakból meg kisebbet és nem romlana ránk. Most hogy full home office van, már 2 folyékony rúzsom megromlott pedig bepakoltam őket direkt a hűtőbe. Ráadásul én tényleg nem szarozok, hétköznap is felkenem a bordókat de a feketét meg a sötétkéket azért ritkábban :D sokan meg csak natúr színeket kennek hétköznap, élénkebbet meg alkalmakra. De körömlakknál is elviselném ha lenne kisebb is. Alapozónál meg már csak azért is lenne jó, mert sokan más színt használnak télen és nyáron vagy más állagot, a nem használt cucc meg megromolhat mire újra kellene.
2021. márc. 22. 16:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, Metionin, a rúzsoknál különösen fontos lenne ez, mert hiába van egy csodálatos szín, ha nem mindennapi, én is felkenem a vöröset hétköznapokra is, de azért nyilván nem fogy az úgy el, mint egy nudeabb verzió. Meg kicsit lehetne a színválasztékot a természetes felé tendáltatni,de ez megint egy másik probléma, hogy sok szín nagyon "mű", pl. ritka a szép lila, a szép rózsaszín, mindig elviszik ilyen neonos sárgás rikítóbb fuxia irányokba.
2021. márc. 22. 16:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!