Vett-e már valaki parfümöt olyan emberektől akik
utcán/metrón/parkolóban vagy egyéb ilyen helyen
szatyorból vagy pedig kabát alól árulták?
Figyelt kérdés
Hugo Boss, Paco Rabanne és egyéb ilyen parfümöket mutogatott nekem. Nyilván hamisak voltak, viszont ha odaadja 1-2-3000 forintért, annyit megér szerintem. Mik a tapasztalataitok az ilyen emberekkel, parfümjeikkel? Ők honnan szerzik be ezeket?
10: én nem erre céloztam. Egy eredeti parfüm ennél jóval többet ér, neten simán el lehet adni az eredeti ár 70-80%-káért, ha az ember ügyes. Miért adná 1-2000-ért? Nem éri meg.
2020. dec. 11. 23:57
12/18 anonim válasza:
11: Azért, mert neki ingyen volt, és hamar kell a pénz. Neten van, hogy hónapok kérdése, mire megvesznek egy ""használt"" parfümöt.
2020. dec. 12. 00:10
13/18 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne az ünnepek alatt tesztelés? Van egy hivatalos Excel táblázat, amiben heti lebontásban fel vannak vezetve helyszínek, és 1-1 cellába be kell írni a hallgatók nevét. Az ünnepi héten ugyanúgy el van készítve, s már pár ember jelentkezett is. (Szenteste napjára is jelentkeztek, kb öten.)
2020. dec. 12. 07:48
14/18 anonim válasza:
Még nagyon régen egy ismerősömhöz beállított egy régi ismerőse, hogy nagy a baj, loptak egy csomó parfümöt de gyorsan tovább kéne adnia, venne-e belőle. Volt ott minden, Lancome, Hugo Boss, Nina Ricci. 2-3000 forintért adta darabját, és mind a nagy volt (100-200 ml-sek). Szóval könnyen megeshet, hogy eredetiek és lopottak de az is, hogy hamisítványok. Én nem vennék tőlük, mert nem tudhatod, hogy a kettő közül melyik.
2020. dec. 12. 09:41
15/18 anonim válasza:
Amúgy jogilag orgazdaságnak minősül a lopott áru megvétele is. Ha rajtakapnak a vásárláson (már figyelik az ürgét), akkor neked kell bizonyítanod, hogy jóhiszeműen vásároltál.
Namármost egy köztudottan 20 ropis parfümnél, amit megveszel ötöd áron, ez elég nehéz ügy a bíróságon :)
Ne legyetek naivak!
2020. dec. 12. 19:03
16/18 anonim válasza:
Parfümériában dolgoztam. Egyszer mikor szünetemben a pláza előtt cigiztem odajött egy fószer, hogy érdekelnek-e lopott parfümök, innen vannak plázás boltból. Mondtam, hogy persze hogy érdekelnek, kíváncsi voltam tényleg a mieink-e (a leltárok miatt mindig tudtam kb hogy mi tűnt el a napokban). De nem a mieink voltak, sőt, a legtöbb hamisítvány gagyi volt, 1-2 db volt, ami akár eredeti is lehetett. Nem éri meg szerintem. Mert ha nem eredeti, akkor a pancsolt löttytől simán lerohad a bőröd, ki tudja mi szar van azokban. Mellesleg lopott cuccot és hamisítványt vásárolni is illegális.
2020. dec. 14. 21:57
17/18 anonim válasza:
Egyébként nincsen az orrunkra kötve általában, hogy lopott, úgy hogy én simán azt mondanám, hogy nem tudtam, és azt hittem, hogy egy alis hamisítvány :D
Úgy hogy ezzel valójában senkinek sincsen nehéz dolga, nagyon sok macera lenne, ha azokat az embereket is megpróbálnák bevinni, aki megveszi ezeket. Viszont törvény szerint illegális természetesen.
2020. dec. 14. 22:55
18/18 anonim válasza:
Tök valószínű, hogy minden nap kitudnak lopni több üveg márkás parfümöt.
Mind hamisítvány.
Ha eredeti lenne, nem adnák oda 3-4ezerért, annyiért nem fognak kockáztatni.
Ez egy régi trükk, mint amikor leejtik előtted az aranygyűrűt, és pont felveszi hopp mit találtam :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!