Melyik parfümről ill. tusfürdőről lehet szó? - 90-es évek, piacok (babák, játékok, rágók, ruhák stb. ) jellegzetes illata. Légyszi
A buszon állva egy fiatal nőn éreztem ezt az illatot, aki mellettem állt. Egyből nosztalgikus érzésem lett: a (nem is olyan) régi kőbányai és kínai piacok jellegzetes "illata" jutott eszembe. Aki akkor volt gyerek, tudja, hogy miről beszélek: volt egy tipikus "összefoglaló illata", amely a Barbie-utánzatok, hajasbabák, pónik, műanyag játákok és mindenféle édességek (cukrok-rágók), ruhaneműk stb. illatából tevődött össze. Ha pl. megszagoltad egy ilyen babának a haját, vagy vettél olyan gömbrágót vagy ha csak végigmentél egy piaci soron, ezt az illatot érezted, mivel gyakorlatilag benne volt a levegőben.
Nem akartam ismeretlenül megszólítani a hölgyet, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen parfümöt használt. Lehet, hogy csak én asszociáltam a piaci cuccokra, de tényleg ez jutott eszembe. Van esetleg valakinek tippje, mi a parfüm neve? Az is lehet, hogy parfümdezodor volt vagy talán tusfürdő. Nekem nagyon tetszik ez a fajta illat, régi emlékek jöttek elő, amikor éreztem, de egyébként is szeretném megtalálni. Számomra nagyon fontosak az illatok, az orrom is elég érzékeny, szinte mindegyik illat jelent nekem valamit, szóval értitek :) de ezzel egyébként a legtöb ember így van.
Ha tudjátok, milyen illat ez, amit megpróbáltam körülyrni, légyszi mondjátok meg! És ha tudtok mondani ehhez hasonló illatú parfümöt, az is jöhet. Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!