Hogy tudom kihúzni a szememet szépen?
Nem gáz hogy nem sminkeltél:) Én kiskanál végével gyakoroltam kihúzni anno a szemem szerintem az beválik.
Szerintem a legegyszerűbb egy tégelyes, géles tussal és ferde ecsettel dolgozni. Ugyanis ezzel lehet a legegyszerűbben és legprecízebben dolgozni. Könnyen irányítható, nem túl híg, így kezdők számára is megfelelő.
A Maybelline Lasting Drama gél tusát használom, szerintem a drogériás termékek közül ez a legjobb, de jelenleg alig találni valahol. Egy ideje az Inglot ugyanilyen tusával szemezek, azt mondják, az is hasonló és kiváló minőség, továbbá nem szárad be hamar.
Viszont mindenképp szerezz hozzá egy ferde, kifejezetten tus rajzolására alkalmas ecsetet.
Én először a kis “cicafarkat” húzom meg úgy, mintha az ALSÓ szempillatövem kifelé irányuló vonalát hosszabbítanám meg. Az a legszebb, ha olyan, mintha ez, és a szemöldököd képzeletbeli meghosszabbítása egy szintén képzeletbeli pontban metszenék egymást. Na, ezeket a vonalakat NEM kell kirajzolni 😂, de ha erre gondolsz, akkor érhető el a legszexibb, V-s, cicás hatás. Szóval: így húzok a mozgószemhéjam külső végpontjából egy EGYENES vonalat. Később ennek a végpontjából, ezúttal egy lefelé haladó mozdulattal összekötöm a szempillavonalammal, majd folytatom a szempillatöveim egészén.
Én szeretek bemenni fele egészen a belső szemzugomig. Ilyenkor enyhén becsukom a szemem, hogy a végpontba is szép, vékony vonal kerüljön.
Utána egy kicsit szeretem folytatni az alsó szempillatövemnél is a keretezést még akkor is, ha semmi mást nem akarok a szememre.
Amit még mindenképp elmondanék, hogy hosszútávon se a folyékony, se a filces tus nem vált be.
A folyékony verziókkal a legnehezebb dolgozni, mert rettenetesen híg az ilyen festék, irányíthatatlan még egy gyakorlottabb ember számára is.
A filcek pedig nem igazán érik meg, hiszen pár használat után már halványodnak és beszáradnak.
Szempillavonalban sokkal jobb valami ferde ecsetes gél állagú cuccal dolgozni.
Nekem az essence liquid folyékony tusa vált be, azzal szép tust huzok, de amugy celuxt szoktam a szemem végébe rakni és azzal lesz szép a farka, egyenes, probáltam filceset vagy nem volt elég fekete vagy nem is fogott vagy nem volt elég vékony...
Így azokal végleg leszámoltam maradok a folyékonynál, nekem az a könyebb.
Gélesel is próbálkozhatsz de szerintem az gyakorlotabb kézbe való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!