Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szerintetek egy nőhöz tényleg...

Szerintetek egy nőhöz tényleg hozzàtartozik a smink és a kifestett, cicomàzott körmök?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Beszélgettem egy 30 éves férfi ismerősömmel és ő neki az a véleménye, hogy egy nő igenis viseljen parfümöt, jàrjon körmöshöz, fodràszhoz és sminkelje magát.

Nos én 22 éves lány vagyok, nem költök túl sokat, járok körmöshöz, kozmetikushoz gyantàztatni és fodràszhoz 3 havonta kb. Jó rendben egy húszéves lány, mint én lehet, hogy megteheti...na, de egy olyan nő akinek gyerekei vannak, hàz hitel van a nyakukban stb...?! Én nem értem az ilyen férfiakat engem ez egy kicsit felhàborított. Nyilván alap a fürdés, hajmosás, tiszta normális ruhàzkodàs, de nem mindenki teheti meg magának, hogy körmöket csinàltasson 5 ezrekért, meg drága parfümöt vegyen magának, drága sminket stb... én nem is értem a kijelentését. Nektek erről mi a véleményetek? 22/L

2020. nov. 8. 08:13
 1/8 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Jaj imádom, mikor komplexusos 30 éves pasik oktatják ki az ember lányát, hogy hogy kell nőnek lenni :D
2020. nov. 8. 08:23
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Egy nő legyen tetmészetes... de egy férfi is (mert mostmár ugye lehet fura dolgokat látni).

Attól valaki nem lesz szebb hogy mindenféle kozmetikumot használ. Ennek az egésznek két fő oka van: az önbecsülés növelése és a társadalmi megfelelés érzése. Ne értsék félre ami mondok, mivel egy nő igenis szeret azzal törődni hogy szép legyen. Azonban a szépség és ez az egész mizéria merőben eltér egymástól. Azt veszem észre hogy olyanok akarnak lenni az mberek akik valójában nem azok, és erre időről-időre áeszmél hogy ő nem olyan tökéletes mint amilyen tökéletesnek akarja látni magát, vagy amilyen tökéletesnek akarják látni mások, és egyrecsak lerombolja saját maga önbizalmát, mások nyomására, míg végül egy olyan valaki lett aki a társadalom szerint kell hogy legyen, ahelyett aki és ami valójában lenni akar. Ez borzalmas. És a legroszabb az hogy addig hitetgeti magát ezzel az egész baromsággal -hogy neki így kell viselkednie- hogy végül el is hiszi, sőt meg lesz győződve arról hogy ez a helyes magatartás.

Nem attól lesz szép valaki hogy használja ezeket a kozmetikumokat, úgy hogy egy olyan képet alakítson ki magáról, aki valójában nem is.

Sokkal nagyobb önbizalmat és erőt szoktam látni azokban a nőkben, akik nem törődnek azzal hogy a társadalom szerint hogyan kellene kinézniük, vagy ők maguk nem alakítanak ki saját magulról egy olyan képet, amilyenek szeintük lenniük kellene. Csupán csak saját magukat adják, és természetesen néznek ki (ami szerintem sokkal vonzóbb).

És hogy a fickóról mi a véleményem, hogy egy olyan torz ideálja van a nőkről, ami a társadalom alakított ki benne, hogy hogyan is kell kinéznie egy nőnek, mivel ezt látja az interneten, a közösségi médiában, stb. És sokan emiatt azt hiszik hogy ez az igényesség alapja/mércéje.

Mekkora egy baromság!

2020. nov. 8. 08:53
 3/8 anonim ***** válasza:
33%

A parfüm f4szság,mármint ha nem fújja be magát,attól még nem lesz kevésbé kívánatos.Nyilván az alapok legyenek meg,amiket te is említesz.Sminknek meg elég egy minimális(akár csak egy kis szemspirál)fodrászhoz is elég ha alap szinten jár,ezt még a legtöbb férfi is megteszi.

A köröm meg olyan dolog,hogy volt egy barátnőm,magának csinálta a körmeit,de nagyon tetszettek,imádtam őket,hiányoltam volna ha kihagyja.Ha meg úgy ismerkedek meg egy nővel,hogy nincs hosszú körme,és még csak nem is festi,akkor nem fogom elvárni tőle ha eleve tetszik a nő.

39/f

2020. nov. 8. 11:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyet ott kell hagyni, ahogy elkezdi mondani a hülyeségeit.
2020. nov. 8. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sminkelek és a körmöm sem lakkozom, a férjem ezt kifejezetten díjazza, neki pont nem jönnek be a kifestett, cicomás nők. Vannak bőven ilyen férfiak, én pedig senki kedvéért nem változtatnék ezen. Az ismerősödnek joga van a véleményéhez, ő olyan nőt keressen, akinek ez szintén alap és a rutinja része, van egy csomó ilyen nő.
2020. nov. 8. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:

A csiricsáré köröm nekem mindig kifejezetten taszító volt. Néha kifestem, de leginkább rövidre vágva natúran hagyom.

Sminkelni régebben minden nap sminkeltem, ma már elengedtem, csak akkor teszek fel ha megyek valami programra, anélkül sem vagyok bányarém szerencsére.

Fodrászhoz minek menjek, a színét magamnak is meg tudom csinálni, a végét meg anyám le tudja vágni ha kell. Nem szeretem a nagyon extra frizurákat.

Parfümöt mindig hordok, mert imádom őket.

Szerintem nem ezektől lesz valaki "igazi" nő. Nem fogok szégyenkezni azért, mert kevesebb energia befektetéssel is jól tudok kinézni.

2020. nov. 8. 23:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az “igazi nő” fogalma mint olyan f*szság. Nem egyféleképpen lehet nőnek, nőiesnek lenni és nem egyféle nőt talál vonzónak az összes férfi. Hozzám személyesen hozzám tartozik a smink, abban (is) élem ki a kreativitásom. Nyilván láttak már sokan smink nélkül, nem arról van szó hogy ki se lépek a házból nélküle, de szeretem csinálni így aztán ugyanannyira része a személyiségemnek mint az hogy szeretek főzni, koncertekre járni és szeretem a kiscicákat. Nem gondolom hogy ettől nő-bb lennék mint a felettem író válaszolók akik nem sminkelnek, és ők se lesznek ettől nő-bbek mint én.

A körmömmel viszont például nem szeretek sokat foglalkozni, vagy nincs rajta semmi vagy rövidre van vágva és egyszínű lakk van rajta. Sose voltam körmösnél, sose volt műkörmöm vagy díszes manikűröm és nem is lesz. De nem érzem hogy ettől kevésbé lennék nő mint a barátnőm aki rendszeresen díszített műkörmökkel mászkál, és ő se lesz kevésbé nő attól hogy őt meg ez teszi boldoggá.

Miért _kell_ megmondani, pláne férfiaknak, hogy milyen legyen a nő? Szerintem minden nő legyen olyan amilyen lenni akar, ha sminkben, műkörömben, parfümmel akkor úgy, ha nélküle akkor úgy.

2020. nov. 9. 01:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne adj egy pasi véleményére igenis úgy öltözködj vagy költs a külsődre ahogy te érzed magad jol mert azt kisugárzik ha valaki csak valakinek akar megfelelni és feszeng. Mintha kb rád eröltetnének szerepet amit utálsz, én imádok sminkelni 17 vagyok, fodrászhoz ritkán megyek akkor is csak a végéből akarok vágatni meg a töredezett részeket levágatni, körmöshöz nem járok festem a körmöm inkább mert elég szépek mindig dicsérték is :D...

A smink nem olcsó mulatság vagy hobbi még ha drogériás termékekről beszélünk is! Én kb a bőrápolási cuccaimra költök a legtöbbet meg sminkre, de ha azt nézem melyik a drágább akkor a bőrapolási cuccom, alapvető higénia mint fogmosás,hajmosás, fürdés, ruhák mosása, alap emberi higéniának tartom, az hogy ki vagyok e sminkelve, meg hogy van levágva a hajam az már nem alap hanem azon felül adok magamra, bőrapolást is sokan nem engedhetik meg maguknak pl Vich,Uriage, La roche,bioderma tehát ilyen drágább árkategoriáju termékeket, főleg korona idején most nem is megyek fodrászhoz inkább azt a pár centit magamnak is képes lennék mint hogy kockáztassak és ideig ott úljek menyi ember közt csak hogy frissen vágott hajam legyen, körmös meg kilòve mert utálom viselni a végeredmény tetszik de gyorsan lenő és kényelmetlen vele fogni hajat mosni egyebek :D

Szoval nem mások veleménye alapján fogok cselekedni vagy változtatni a kúlsömön plusz senki ne turkáljon a zsebenbe mire telik mire nem, az a másik "kedvencem" mikor láthatóan egy épp foga sincs az illetőnek de műköröm,műpilla van, meg festett haj és akkor már primadonna és ő az igényesség minta képe.. xD tehát igen itt kezdődnek a gondok ezzel a felfogással, én még mindig jobbaj prefelálom a visszafogottan adjunk magunkra kategoriát és törekedjünk magunkbol kihozni a legjobbat ne másokra akarjunk hasonlitani stb és mások véleményetòl függjünk....

2020. nov. 9. 03:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!