Miért van az, hogy az orrom alapjárton fénylik, de ha alapozót rakok fel akkor meg úgy néz ki mintha tiszta száraz lenne? Mi lehet a baj?
Attól, hogy zsíros a bőröd, még lehet felszíni vízhiányod, ezért a hámlás.
Legjobb amit tehetsz, hogy nem használsz kimondottan zsíros bőrre való termékeket, mert ezek általában tele vannak alkohollal, amitől aztán kiszárad (és hámlik) a bőröd, amit aztán a szervezeted még több zsírtermeléssel kombinál. Ördögi kör, az ilyenek többet ártanak mint használnak.
Használj gyengéd, alkoholmentes termékeket és hidratáld alaposan a bőrödet minden este, direkt vízhiányos bőrre való krémmel.
Igyál vizet, heti 1×bőr radírozás.
Vichy termékeit tudom ajanlani, és smink előtt töröld át micellás vízzel az arcod és használj primert alapozozás előtt amit a kezedel dolgozol be a börödre az orrodra is rakj belőle utána vidd fel az alapozót beuty blenderel vagy alapozo ecsetel el dolgozva. Régen nekem is hámlott mert nem hasznaltam primert és nem is értettem még akkor hozzá.
Nekem kevésbé zsíros az orrom, mióta az esti (és reggeli) arcmosás után ott is alaposabban bekenem hidratáló arckrémmel. Először zavaró volt, eltelt 1-2 hét, mire megszokt a bőröm a "plusz" hidratálást, végül most már ott sem zsírosodik.
(A bőröm mindenhol máshol száraz volt, az orromon pedig zsíros, de most már ott sem zsíros, mióta ott is megfelelően hidratálom, nem tudom, hogy ez neked segíte-e.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!