Sminktetoválás oktatáson modellként? Mire kell számítani?
Már régóta szeretném megcsináltatni a szemöldökömet, de eddig mindig halogattam. Most viszont láttam, hogy az egyik közelünkben lévő szalon modelleket keres oktatáshoz. Nagyon beletették a bogarat a fülembe, ugyanis kb. az eredeti ár harmadát kérik csak, viszont egy kicsit bizonytalan is vagyok, hiszen mégsem profi, hanem egy tanuló fogja majd csinálni.
Valaki volt már modell ilyen módon? Milyen lett a végeredmény? Meddig tartott, és mennyire fájt? Mik a tapasztalatok? Megérte elmenni?
Szia!
Sok kozmetika, illetve sok kozmetika oktatást is folytató intézmény keres sminktetoválásra modelleket. Általában egy első modell van, akin maga a sminktetoválómester, aki az oktató is általában, dolgozik, közben magyarázza a tanoncoknak a meneteket és a mikénteket. Ők is gyakorolnak nem élő bőrön géppel és addig nem engedik őket sminktetoválni addig, amíg rosszul csinálják, legalábbis a normálisabb helyeken.
Ugyan ezek a frissen végzettek hirdetik magukat sok helyen, hogy nagyon olcsón megcsinálnák.
Az első modell sokat fizet, bár így sem annyit, amennyibe kerülne, mivel hiába profi csinálja, több idő a magyarázatok miatt és fix időpontra kell mennie, nem maga választja ki.
A gyakorlómodelleknél vagy ingyenes szokott lenni, vagy egy alacsony ár. Ezeket mindig már végzett és tapasztalt szakemberek előtt csinálják és ha kell, akkor a profi segít is nekik. A végeredmény nem szokott rémes lenni, inkább az, hogy két-háromszor több időt vesz igénybe, amíg megcsinálják, mivel még kezdők. Ha belegondolsz, amúgy se túl nehéz maga a tetoválás, a több idő ikább arra megy el, hogy előtte a pontos ívet és töréseket kialakítani, az archoz viszonyítani. A szálas technikáknál a microblade nehezebb, bár szerintem csúnya is, akkor inkább a szabadkézi szálazott, enyhe púderes hatású az, ami a jó vagy az ideális, bár sokan csak a szemöldökük halványsága miatt sima púderes hatásút csináltatnak. A teljes satít már kiment a divatból, azt meg sem csinálják, még gyakorlaton sem.
Illetve ami még fontos, hogy olykor kevesebb festékkel dolgoznak, ami első gyógyulás után látszik igazán, de ilyenkor általában már profik csinálják meg a korrekciót, bár ezt jobb előre megbeszélni.
A fájdalom nagyon relatív és egyénfüggő, ahogy az idő is. Bár az oktatásnak megvan az időkerete, abba bőven bele is fér, de egy kezdőnek ezért nehezebb a szín(eke)t kiválasztania, ugye veled is meg kell beszéljék, hogy milyen íven és hogyan haladjon, sűrűbb legyen, vagy ritkább...stb.
Van ismerősöm, aki volt így modell és szép lett neki. Igaz, olyan is, aki szalonban volt egy elméletileg profinál, mégis ronda lett, hamar és csúnyán kopott.
Ha a helyedben lennék, úgy mennék el, hogy felkészülnék arra, hogy mi a legrosszabb és ki tudná rendbehozni, illetve előtte az oktatóval és a tanoncal is elbeszélgetnék.
Szia! Az én púderes szemöldök tetoválásom pontosan így készült tavaly nyáron. 2 tanuló, 2 modell és az oktató volt jelen, az oktató nagyon sokat magyarázott, sokszor bele is javított.
Én délelőtt voltam, ha jól emlékszem 9-re mentem és délután, talán 13 órára jött újabb 2 modell. Mivel a tanuló aki rajtam dolgozott elég lassú volt és nem lett volna kész időben, ezért a tetoválás utolsó harmadát már az oktató csinálta, szóval én nagyon jól jártam. :)
Egyébként nekem a tervezés, felrajzolás volt nagyon hosszú idő, de inkább pontosan, szépen tervezzék, ezért nem bántam. Maga a tetoválás talán 1 óra volt per szemöldök.
Az eredmény pont olyan lett, mint szerettem volna, nagyon elégedett vagyok, pedig én is féltem tőle. Nem fogok hazudni, fájt, de szerintem ez a pár óra kellemetlenség megéri. A gyógyulás kb 10-14 nap, de fognak adni utóápló krémet, ami segít, hogy ne legyen kellemetlen ez az időszak. A korrekcióra mindenképp kérdezz rá, nekem az is benne volt az árban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!