Zsele vagy porcelan?

Figyelt kérdés
Zseles kormom volt, ket het utan az egyik leesett, nehanynak az oldala levegos lett. Most hallottam a porcelanrol, de olvastam, hogy ha az leesik, akkor viszi a kormot is es fajdalmas.. A kovetkezo 4 hetre szep kormok "kellenek". Hazimunkat nem kell vegeznem ezalatt az ido alatt, csak hajat mosni, úgyhogy elvileg baleset nem erheti
2020. jún. 12. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 éve van porcelán körmöm es meg sose ért "köröm baleset" pedig elég aktív életet élek. Egy próbát megér, hátha bejön neked is
2020. jún. 12. 23:56
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Engem meglep, hogy ennyire nem bírta a zselé :(

Nekem sosem volt zselésen kívül más, mindig megmaradt ameddig nem mentem újra, hiba nem volt benne, egyszer tört le csak, de az is az én hibám volt, olyat estem, azt köröm nem bírta volna, legyen akármilyen :D

Szerintem mindkettő megfelelő, ha minőségi az alapanyag és készítés. Főleg, ha nem kell majd munkát végezni mellette.

2020. jún. 13. 03:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én műkörmös vagyok, ez a porcelán letörős sztori hülyeség. Őszinte leszek, ha egy zselé JÓL van megépítve, az is tud bizonyos esetben úgy törni, hogy viszi a körmöd (azaz beszakad, ahogy a porcelán köröm törésénél is ez fordulhat elő).

Amikor leesett a műköröm, milyen volt alatta a körmöd? Ha sima, szép, akkor tapadási probléma. Ha szálkás, akkor rossz lehetett az előkészítés és nem maradt fent a köröm, por maradt az anyag alatt, esetleg nem vetted túlzottan igénybe? Tudod, itt az "energiaitalt ne körömmel bontsd fel", "nem betonból van, ezért ne úgy használd, mintha örök életű lenne", stb, ezekre értem. 😁

Ha sokat, sok mindent feszegetsz porcelánnal, az is leeshet. És mostmár a zselékből is egyre több strapabíróbb, porcelán erősségű jelenik meg, nem tudom a te körmösöd milyet használsz. Én mondjuk a minőségi anyagra esküszöm, egy vendégemnek sem építenék pl. Wishről rendelt anyagból.

Viszont az oldalt fellevegősödés árulkodhat arról, hogy nincs jól előkészítve, esetleg a sáncoknál nem jól reszelte meg. Vagy tényleg por maradt alatta és arra épített. Vagy szimplán a sablon nem lett jól felhelyezve és ahogy a körmöd nő, úgy kint van oldalt a saját körmöd. De viszont mindenképp minél hamarabb jelezz a körmösnek, mert ha már levegősek a körmeid, azok igen könnyen gombásodhatnak is! Amire aztán, ha megtörténne a baj, nem mehet porcelán, de még zselé sem.

Szerintem, ha most tényleg szép körmök kellenek és egyre inkább szeretnéd kiszűrni, hogy lepottyanjon, akkor próbáld ki a porcelánt. Hidd el, körmösként mondom, a zselé is tudja vinni a sajátod, ha jól meg van építve és olyan történik, hogy törik...de a zselé sem törik akármitől és nem feltétlen viszi a saját körmöd. Ha a tartást biztosító C ív sincs meg, csak úgy építve van egy lapos "valami", na az tudja vinni a körmöd, ha ütéskor esik. A porcelán pedig egy kemény, szilárd anyag, nem úgy működik, hogy beütöd a telefonodba és volt-nincs.

Nem írtad, hogy neked először van-e műkörmöd, de léteznek, akiknek egyszerűen a zselét nem bírja a körme, lehet az tökéletesen megépítve. Ez persze csak tapasztalat során derül ki, natúr köröm ránézése során a körmös sem látja ezt. Nekik ajánljuk a porcelánt vagy az akrilzselét.

2020. jún. 13. 12:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Ma voltam végül, zsele mellett maradtam, egy kivetelevel max 3mm-t kellett "hosszabbitani". Sokkal szebbre sikerult most, mint a multkor,hatha tovább birja.

Az elozo kormeimet sem kellett hasznalnom kb semmire.. Most van masodjara epitve, az elozobol 2 het utan leesett egy (alatta vizszintes csikok voltak, mintha a kormomnek a felso retegebol levalt volna nehany reszen vagy nem tudom), de utana az osszeset le tudtam szedni :)

Most az a "terv", hogy 4 hetig marad, utana lemosom es hozzareszelem a sajatomhoz..

2020. jún. 13. 23:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok. Ha szebbnek látod, hátha jobban odafigyelt most a körmös és tartósabb. 😊

A lemosást én nem ajánlom, a körmösök már színes zselét és gél lakkot használnak, fényzselével borítva, így a lemosó hatására az anyag meg se moccan. :/ Reszelést ajánlok inkább. 😊

2020. jún. 14. 09:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget! :)
2020. jún. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!