Nem gyógyul a fültágító?
Most 4 mm már kb 1-másfél hete benne van eddig semmi baj nem volt
Kenem tetrannal betadinnal aloe verás géllel és krémmel hidrogén peroxiddal kipezsegtetem rendesen naponta 3x kiveszem és úgy megtakaritom fertotlenitem
Eddig is fáj mióta beraktam de nem gennyedzett viszont ma amikor kivettem akkor jött a cucc belöle
Nem értem miért
Az lehet a baja hogy naponta haromszor kiveszem? De utana vissza is teszem rogton csak lefertotlenitem rendesen
Mit csináljak szerintetek? Nektek mi vált be ,miert nem segit a tetran és a betadin se???
Ne vedd ki 4 hétig.
Legjobb kezelni octenisept folyadékkal, azzal óvatosan ráfújni, majd nagyon enyhén belemozgatni. Peroxidot felejtsd el, az csak vadhúsnál jön jól, ilyenkor nem. Tetrán se jó ötlet és az aloeverás gél sem. A betadine nem rossz önmagában, napi 4-5x első héten utána napi 3x a további 3 hétben.
Feleslegesen ne mozgasd, ne szedd ki, azzal csak késlelteted a gyógyulást.
Koszi a valaszokat
Miert nem jon a tetran? Meg semmi mas krem? Mindenhol ezeket irjak de ezek szerint akkor megse
Es a genny hogy fog kijonni belole? Ha nem veszem ki egyaltalan?
"Miert nem jon a tetran? Meg semmi mas krem? Mindenhol ezeket irjak de ezek szerint akkor megse"
A tetrán hatóanyaga nem rossz, a baj azzal van, hogy krém, kenőcs. A krémek és kenőcsök egy csomó mást tartalmaznak, mint hordozóanyagok, amik segítik a tapadást a felületre. Ez egészen addig jó, amíg a hatóanyag hat, majd utána úgymond egy békés fedőréteget adnak, viszont alapvetően nem sebre találták ki, hanem olyan bőrre, amin problémák vannak, de nem sebes. Sebek esetén a bőr valamennyire nyílt, könnyebben belejut akármi, aminek nem kéne. Ezek a levegőben szálló porok, amik közül vannak, amik nehézfémeket tartalmaznak, illetve nem elhanyagolható, hogy a porok mellett mikroorganizmusok is találhatóak a levegőben (baktériumok, gombák, víruok). Amíg a hatóanyagok hatnak, addig védenek ezek ellen is, viszont amikor már csak fedőréteg, akkor pont, hogy beleragad minden, ami így könnyedén a sebbe jut, ezzel gyulladást váltva ki.
"Es a genny hogy fog kijonni belole? Ha nem veszem ki egyaltalan?"
A genny alapvetően két dologból tevődik össze. Az egyik azok az elhalt fehérvértestek, amiket az immunrendszer a probléma megoldására "küld oda". A másik testnedvek egyvelege, ami miatt folyékony az állaga.
Folyadékkal mosva, amilyen az octenisept, kodan, bradoplusz...stb, a két folyadék keveredik és lefolyik, kiürül. A folyadékalapú sebfertőtlenítőknek két dolga van, az egyik és legfőbb maga a fertőtlenítés. Fertőtlenítés alatt azt kell érteni, hogy a nem odaillő dolgokkal kémiailag reagálnak, roncsolják, vagy épp lezárják őket, hogy ne legyenek aktívak, ne okozzanak bajt. A másik feladata a folyadék halmazállapot miatti tisztítás. Erre a hidrogén-peroxid is nagyon jó lenne, hiszen az egy 3%-ban H2O2-t tartalmazó 97%-ban víz. A peroxid reagálás közben naszcensz oxigénné és vízzé válik. A naszcensz, vagy atomi oxigén égető, roncsoló hatású, mint az ózon (ózon reagálás közben oxigéngáz és atomi oxigén keletkezik), és az úgy hat fertőtlenítőként, hogy kémiailag oxidálják az oda kerülő szerves és szervetlen anyagokat. A szerves anyag alatt a bekerülő baktériumok, vírusok, gombákat, illetve ami fontos, hogy az emberi szöveteket is! Bizonyos sebek esetében nagyon is jó ez, mert az elhalt, vagy fertőzött szöveteket is szépen pusztítja, míg a mellette levő víz segít kiüríteni a nem odaillő anyagokat. Viszont mivel roncsolja az emberi szöveteket is, így nem a legideálisabb testékszerek, vagy fültágítók kezelésére. Tisztítására, fertőtlenítésére jó, de azt nem az emberi bőrben kell elvégezni, hanem külön üvegcsében, vagy edényben. Illetve jó még a vadhús, vagy keloid kezelésére is testékszerek esetében, mivel ott a direkt cél a kinövés roncsolása.
Szabad levegőn az emberi test által termelt gennyben is vannak vérlemezkék, illetve más, oxigénre alvadó anyagok, amik lezárják a sebet, hogy ne kerüljön bele semmi, viszont ez a réteg vékonyka és a fent említett folyadék alapú fertőtlenítők fel képesek feloldani ezt a védelmet, így segítve a váladék kiürülését. Mellé a test is dolgozik, a gyulladást és vele a gennyedzést felszívja, majd a májban lebontja, végül a végbélben kicsapja, vagy a vesében kiszűri, így vagy így, vagy úgy, de kiürül.
Ami ilyenkor jó, az a perem nélküli tágítók, akár csiga, akár karika, akár tüske. Könnyebb vele kezelni. A peremesek se rosszak, de könnyen bepálanak. Anyagát tekintve a titán, akril, csont, fa, vagy kőből készültek jók, szilikon és sima orvosi fém annyira nem.
Octenisept azért jó, mert egyrészt nem csíp, másrészt nagyon széles spektrumú és nem szárít. Érdemes belőle a litereset patikában megrendelni, olyan 5-6 ezer Ft-ba kerül, viszont nemcsak testékszerek kezelésére jó, hanem sebkezelésre és pattanásos bőr kezelésére is.
Fültágesszel pedig érdemes úgy haladni, hogy 1-1 méret között kb 1 hónapot várni. A bőrnek is kell idő a regenerációra. Ha már meggyógyult a seb/bőr, akkor érdemes hidratáló testápolókkal kenni reggel-este, de csak a gyógyulás után.
Naaagyon szépen köszönöm
:)
Ma már nem vettem ki csak 3x fertőtlenìtettem (nem hidrogennel) es kamilla fozettel kezeltem
Nagyon remélem hogy mostmar helyre fog jonni :) megegyszer koszonom mindkettőtöknek
Továbbra sem javult a helyzet :( sőt egyre rosszabb
Fertotlenitem betadinnal kenem es elkezdtem antibiotikum szedni mert kezd ramenni a nyakamra es fulemre
Ma reggel kivettem mert nagyon feszult kinyomtam a gennyet es vert belole kicsit jobb lett a helyzet
Segitsetek :( mit csinaljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!