Miért kell a rúzs alá szájceruza? Csak önmagában ceruza is elég?
Figyelt kérdés
Még sose sminkeltem, de most elkezdett érdekelni a dolog. Videókban láttam, hogy folyékony rúzs alá ugyanolyan színű szájceruzával mennek rá. Ennek mi értelme? Egyáltalán miért kell utána rúzzsal lekenni, ha ugyanolyan a színe?2020. ápr. 28. 14:00
1/7 anonim válasza:
A ceruza azért szükséges, hogy pontosabb legyen a vonal. Például a vörösnél, vagy egyéb sötét színeknél muszáj legyen egy határ a szájad és a bőröd között. Sima rúzzsal ezt nem éred el, homályos, elkenődött lesz ez az átmenet. Ceruzával pedig szép, esztétikusan mutat. Ez a szájceruza lényege, erre jöhet a rúzs.
2/7 Sunshinedoll válasza:
Nem kell, csak van, aki szereti, illetve rúzstípustól függően csak a rúzs önmagában ki tud "folyni" a szájvonalon túlra, ezért ajánlatos lehet a ceruza, de semmi nem kötelező. Én pl. nem vagyok rúzsos, én főleg csak ceruzát szoktam használni, könnyebben tudok vele dolgozni és tartósabb és egyszerűbb, mintha még utána rúzst is felkennék.
3/7 anonim válasza:
Nem alá kell, hanem köréje. Ezért is hívják kontúrceruzának.
4/7 anonim válasza:
Én matt rúzsokat használok, ceruza nélkül. Teljesen jól működik.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2020. ápr. 28. 20:33
6/7 anonim válasza:
Én sem használok ceruzát (lilás-sötétrózsaszín matt rúzshoz).
7/7 anonim válasza:
Pl aleverdenel is megfigyelheto hogy a ruzsok felett vannak hasonlo szinu kontur cerkak, vagy trend it up ruzsainal is alatta a vele meg egyezo szin hogy könyebbé tegye a precíz rúzsozást és éles vonal ne maszat legyen, hidratalas utan a sajat vagy picivel felette meghuzod a vonalat es kitöltöd a rúzsal a belső részt így nem mész ki a vonalból és tartósabb a szín a száj szélénél mivel 2 réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!