Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért kell a rúzs alá szájceru...

Miért kell a rúzs alá szájceruza? Csak önmagában ceruza is elég?

Figyelt kérdés
Még sose sminkeltem, de most elkezdett érdekelni a dolog. Videókban láttam, hogy folyékony rúzs alá ugyanolyan színű szájceruzával mennek rá. Ennek mi értelme? Egyáltalán miért kell utána rúzzsal lekenni, ha ugyanolyan a színe?
2020. ápr. 28. 14:00
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
A ceruza azért szükséges, hogy pontosabb legyen a vonal. Például a vörösnél, vagy egyéb sötét színeknél muszáj legyen egy határ a szájad és a bőröd között. Sima rúzzsal ezt nem éred el, homályos, elkenődött lesz ez az átmenet. Ceruzával pedig szép, esztétikusan mutat. Ez a szájceruza lényege, erre jöhet a rúzs.
2020. ápr. 28. 14:09
 2/7 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Nem kell, csak van, aki szereti, illetve rúzstípustól függően csak a rúzs önmagában ki tud "folyni" a szájvonalon túlra, ezért ajánlatos lehet a ceruza, de semmi nem kötelező. Én pl. nem vagyok rúzsos, én főleg csak ceruzát szoktam használni, könnyebben tudok vele dolgozni és tartósabb és egyszerűbb, mintha még utána rúzst is felkennék.
2020. ápr. 28. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem alá kell, hanem köréje. Ezért is hívják kontúrceruzának.
2020. ápr. 28. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én matt rúzsokat használok, ceruza nélkül. Teljesen jól működik.
2020. ápr. 28. 19:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2020. ápr. 28. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem használok ceruzát (lilás-sötétrózsaszín matt rúzshoz).
2020. máj. 2. 18:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Pl aleverdenel is megfigyelheto hogy a ruzsok felett vannak hasonlo szinu kontur cerkak, vagy trend it up ruzsainal is alatta a vele meg egyezo szin hogy könyebbé tegye a precíz rúzsozást és éles vonal ne maszat legyen, hidratalas utan a sajat vagy picivel felette meghuzod a vonalat es kitöltöd a rúzsal a belső részt így nem mész ki a vonalból és tartósabb a szín a száj szélénél mivel 2 réteg.
2020. aug. 30. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!