Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szerintetek mit használjak...

Szerintetek mit használjak smink előtt és után?

Figyelt kérdés
Mindegyik sminkes youtuber mást mond van amelyik arctisztítót használ az elején vagy valamilyen arcápolót.Amikor leszedik a sminket akkor is ezer féle krémet tesznek fel.Ti mit szoktatok használni?

2019. dec. 24. 10:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Én reggelente arclemosót szoktam használni, azután meg hidratálót. Ha sminkelek, akkor ezután jön a primer.

Ha pedig lemosom a sminket, akkor általában micellás vízzel szoktam lemosni, azután pedig fekete szappant használok arctisztítóként. Lefekvés előtt pedig hidratálót használok.

Az a lényeg, hogy használj hidratálókat.

2019. dec. 24. 14:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez a bőrtípusodtól is függ, szóval ha olyat szeretnél használni, ami tényleg jót tesz a bőrödnek, szerintem kérj segítséget egy kozmetikustól.

Régebben én is csak azt láttam, hogy mások mindenfélét az arcukra kennek, ezért én is vettem pár dolgot, de még soha nem volt annyi pattanásom, mint az után, hogy random dolgokat próbáltam ki. Ezután megkérdeztem egy kozmetikustól, hogy ő tudna-e konkrét termékeket ajánlani a bőrömre, és nagyon sokat segített, azóta már alig vannak pattanásaim. (Egyébként ezeket ajánlotta nekem: [link] és [link] és azóta is ezeket használom)

2019. dec. 24. 17:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Bőrtípustól függ,de a lényeg hogy az arcod sminkelés előtt és után lemosd.

Erre vannak a micellás arclemosók. A micellás vízben olyan részecskék vannak, amik oldják a zsiradékot (ilyen van a súrolószerben vagy mosogatószerben is),hogy ne maradjon smink vagy por az arcodon. Mivel az mindent letisztít, közte a saját bőröd zsiradékát is, ami azért van hogy rendben tartsa a bőröd víz és zsiradék ellátását, ezért újra kell hidratálnod.

Én sokfélét próbáltam de a legbiztosabb az egyszerű Nivea arckrém(lehet bármilyen márka,amit ismersz,szeretsz), amivel átkenem arctisztítás után. Sminkelés előtt és után is egyaránt.

Ha szárazabb a bőröd akkor fontos sminkelés előtt krémezni/arcolajat használni, majd miután beitta, jöhet a primer, ami arra való hogy a sminket "feltapassza" a bőrre, helyén tartsa, szebben beitassa a pórusokba.

Amikor a sminket lemosod,én sminklemosó után még át szoktam mosni szappanos vízzel az arcom(valami gyógyszappan,feketeszappan vagy ilyesmi),mert marad rajta még zsiradék,és azután micellás vízzel,és utána hidratálom. De nekem nagyon zsíros a bőröm,és engem zavar hogy fénylik,de gondolom száraz bőrnél nincs szükség extra mosásra.

A sminklemosó és a micellás víz lehet ugyanaz a termék, de nekem nem szokott elég lenni,mert vízálló és maximális tartású sminkeket használok, mert ez a munkám, szóval nekem sminklemosónak nem elég a micellás víz, én két fázisú sminklemosót használok, amiben olaj is van. A Revuele sminklemosójánál jobbal még nem találkoztam:

[link]

Ezzel sokkal egyszerűbben lejön minden.

2019. dec. 26. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!