Káros a műkörömragasztó a körömnek?
Nem a ragasztó miatt mondják ezt, hanem a technika miatt. Elavult már a tipes technika, valóban könnyű rosszul felragasztani a tipet, levegős lesz, algás, gombás, ilyesmi.
Láthatóan nem vagy szakmabeli, így plusz hibalehetőség van ebben.
Kedves szakmabeli válaszoló ha már szakmai szakmázni akarunk akkor mondanám, hogy algás köröm nincs :)
Egyébként nem a ragasztó miatt gombásodhat be hanem a rossz technika miatt ez így van.
Egy szóval nem mondtam, hogy szakmabeli vagyok. Ugyan 10+ éve megcsináltam az okj-s képzést.
Amúgy tessék, ha nagyon szakmázni akarsz:
Az algás köröm a fellevegősödött helyeken a pangó vízben alakulhat ki. Nem fertőz (ha baktérium lenne, akkor fertőzne).
Legalábbis régen így tanultuk.
Ha nem hiszel nekem kérdezz meg egy bőrgyógyászt( én sem hasraütésre találtam ki amit leírtam) hogy hány algás betege van és hány gombás.
A helytelen levegős tip meleg nedves környezet a gomba melegágya! Zöld elszíneződést akkor is két dolog okoz. Az említett baktérium és a penészgomba. Nem azért írom,hogy okoskodjak hanem azért mert arra hogy jaj ez csak alga kicsit zöld nem túl esztétikus csak legyint az ember pedig algás köröm nincs. A másik kettő pedig kezelést igényel.
Én nem vitatom, hogy nektek mit tanítottak én is tapasztaltam mennyire felületes még a nagyobb cégeknél is a körmös oktatás. Nekünk is azt tanították, csak hogy maradjunk a tipragasztó témánál hogy a pillanatragasztó és a tipragasztó nem ugyanaz, hiszen a tipragasztó kozmetikai célra való és bőrbarát(!!!). Annyira bőrbarát hogy a fő összetevő mindkét esetben a cianoakrilát bőrrel érintkezve pl hő képződik ami akár égési sérülést is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!