Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Oud kedvelő, nektek melyik a...

Oud kedvelő, nektek melyik a kedvencek?

Figyelt kérdés

Azt is megoszthatjátok miért.

Én most keresek, ha lehet 25ezer Ft alatt (bár tudom, ez azt jelenti vagy keveset, vagy szintetikusat tartalmaz...)

Tavaly kipróbáltam a Guerlain limitáltját, a bőrkabátomra fújva, egyszerűen imádtam! Egy hónapig is érezni lehetett rajta. Gondoltam meg eszem, de az igencsak borsos ára visszarettentett, most meg már neten sem igen találom. Nagyon szeretnék valami hasonló, fás-bőrös illatot, hasonló használatra, nem bőrre fújva, hanem kb. 2 hetente a dzsekimre, ami annyit jelent, hogy egy évtizedre is elég lehet egy üveggel, amire csak rááldoznék ennyit, mert bőrre egyébként egy 1200ft-os Chanel utánzatot használok..

Csak izgat a gondolat, mert a sétálós-cigizős, de főleg a wiskyzős estéimnek fokozta a hangulatát, annyira egybeolvadt a bőrkabát-cigaretta-bár hármassal. Nő vagyok, de elsősorban uniszex/férfi illat, amit keresek, ne legyen virágos, gyümölcsös, ha lehet. Azért mondtam ezt el, mert ha ismertek hasonló illatot, szívesen fogadom a javaslataitokat :) Persze az is érdekel, ha titeket egy nem teljesen ilyen Oud illat varázsolt el :)

Illetve javaslatnak az sem baj, ha nem Oud jut eszetekbe, de van valami kedvenc, vagy ismerősötök által használt bőrös-fás illat, ami hozza ezt a bőrdzseki-cigaretta-wiskey-motor-30-40-es sármos, titokzatos férfi feelinget 😄 Rajtam működik, persze ruhán, a saját "madame" illatommal jól megfér, s egy teljesen különleges, szabad-érett-karakán-titokzatos aurát hoz létre :)

2019. okt. 16. 23:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tom Ford ebben verhetetlen. sajnos az áraiban is.

de kijött egy testpermet verzióval néhány illatban (Oud Wood, Tuscan Leather), nem szagoltam még, hogy vajon ugyanolyan-e, de esetleg érdemes megnézned egy Douglasban. sajnos pl. azt hiszem a Tobbacco Oud nincs testpermetben, de az eléggé merész is.

Armani még nagy király a fás-bőrös illatokban.

de elég nehéz lesz bármit jó áron találni, mert maga az alapanyag iszonyatosan drága

szerintem érdemes körülnézned a szantálos illatoknál is, biztosan tetszenének

2019. okt. 17. 11:33
 2/2 A kérdező kommentje:

A szantál finom, de sajnos az agarfa hozza a nekem tetsző fásságot, esetleg a vizes illatokban a ciprus, de csak ott. Sajnos ez azt is jelenti, hogy mélyre kell nyúljak a pénztárcámba - cserébe viszont 100ml-es kiszereléseket adnak azért a kisebb vagyonért, amit elkérnek érte. Kevéssé ismert márkáknál láttam effajta illatokat már 20ezer körül, de ezeket nem ismerem, teszter pedig nem mindből rendelhető, parfümériákban pedig ugye a nagy nevek vannak főként. De rákeresek ezekre a testpermet verzióra, gyengébbek, de olcsóbbak a parfümnél, s nagy nevek, minőség mégis...

Swiss Arabian és John Varvatos illatokkal szemeztem a Notinon, a leírásuk tetszetős, de semmi vélemény róluk, hát nem tudom vakon be merjem-e valamelyiket vállalni.

2019. okt. 17. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!