Kb 20 nap alatt 1 cm-re tágítottam a fülem. Akkor kb 5 napig fém volt benne és tök szép volt, nem volt szinte semmi baja. Ekkor beletettem a 13mm-es alagutat. Ettől viszont begennyesedett. Mit tegyek? Kivegyem vagy kezeljem így?
Túl gyorsan tágítod, így idő után nemcsak gennyesedni fog, hanem kifordulni, vagy kiszakadni is.
2-3 hét alatt 1 méret. 1-2-3-4-5-6-8-10 mm (ez már 8 méret, bár lehet kezdeni egyből 10mm-el is, akár vágással, akár metszéssel), de utána meg kell várni, hogy rendesen regenerálódjon a bőr. Ezen idő alatt kezelni kell, ápolni, célszerű octenisepttel napi 2-3x. Tágításhoz használj síkosítót (pl vazelin) és természetesen előtte-utána fertőtlenítsd le. Gyulladás esetén célszerű kiszedni, lekezelni, az ékszert fertőtleníteni, majd visszarakni. Kifordulás esetén legalább 1 mérettel kisebbet rakni vissza és keresni. Érdemes minőségi alapanyagot hordani kezdésnek. Én a fém mellett inkább a természetes követ vagy műkövet preferálom, de semmiképp se szilikont vagy puha műanyagot.
Ez igy rohastul gyors tempo. Havobra 1-2 mm a maximum ami ajanlott. En evek alatt tagitottam fel a fulemet, es csodaszepen nez ki, semmi baja nincsen. Meg igy is volt, hogy kisebesedett es nehezebben gyogyult valamelyik.
Mindenkepp vedd ki a 13 milis ekszert, fertotlenitsd le a fuledet (octenisept ajanlott), es hagyd ekszer nelkul ejszakara. Ha tudod, utana masnap beleteheted valamelyik kisebb, regebbi ekszert. Sajnos vissza kell lepni ilyenkor kicsit, nem szabad ennyire sietni vele.
Ma kb 1 órán át fertőtlenítőben áztattam a fülem, visszatettem az ékszert és szinte semmi baja.
Igazából azért mertem ilyen gyorsan csinálni, mert a másik fülem is ilyen gyorsan csináltam és annak semmi baja nincs és nem is volt. Ennek sem nagyon volt eddig.
Lehet ezzel játszadozni amig nem lesz komolyabb baj ;)
A minimum 2hét/mm, 6mm után tudtommal 2mm-enként nő, azaz 8mm-nél már illik a minimum 3 hét is!!! De ez baromi gyors tempo, lehet ha kiveszed ki is fordul. A fültágitás lassú folyamat, nem pikk,pakk és csá. Nekem a héten lett 1cm-es es 3 hetet vártam azért. Ezután minimum 1 hónapot fogok. Nem tudom mekkorát akarsz, de ha ilyen ütemben tolod hamar szét fog szakadni a fülecskéd.
5-ös
A jobb fülem 15 mm, ugyan ilyen tempóban haladtam és gyönyörű, semmi baja nincs, sőt szét sem akar szakadni ahogy nézem ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!