Mi a különbség a gél lakk és a zselé között?
A zselé maga az anyag amiből a műkörmöt építed.
2 fajta van, amiből építhetsz a porcelán és a zselé. A zselére azt mondják kevésbé tartós, könnyebben törik, sérül. 4 hétig a zselé is bírja. Nekem a porcelán jobban bejött, sosem sérült és szerintem kicsit gyorsabb az elkészitése.
Így csak a zselére lehet géll lakkot tenni, ami maga a körömlakk, amit UV lámpa alatt kell megszárítani és kb. 2 hétig szép marad.
#1...nem értelek. Gél lakkot porcelánra is lehet. Nem minden körmös épít vagy tölt színes porcelánnal!
A különbség: a zselé műkörömépítő anyag. A zselével készítünk épített körmöt.
Műkörmöt készítünk: zseléből, porcelánból, illetve ami egy "új" anyag, az az Fusion gel, de szerintem az utolsót most ne keverjük ide, mert azt sok körmös nem használja, otthoni használatra pláne nem ajánlott.
A zselék tégelyben vannak, a saját körmöt fertőtlenítjük, mattítjuk, előkészítjük, majd hozzá illesztünk egy sablont, és a zseléből kialakítunk egy vékony alapréteget. Köttetjük UV, Led, UV/Led lámpában, majd ha megkötött, sablon ki és az alaprétegre egy csúszóréteg, majd C ív kialakítása, újból köttetés, fixálás, reszelés, festés. Ergo a sablon segítségével a zselével hosszabbítjuk a körmöt. A porcelán ugyanarra a célra van, mint a zselé: saját köröm hosszabbítása.
A porcelán egy por, amihez liquid (folyadék) szükséges és ezek "keverékéből" készül a köröm. Otthoni használatra ez sem ajánlott, mivel el kell találni, ki kell tapasztalni a liquid és por arányát, figyelni kell a tisztításra, mert az ecset percek alatt beköt és használhatatlanná válik. Itt nincs lámpázás, ez levegőre kötő anyag.
A gél lakk az ötvözi a körömlakk funkcióját és a zselé sűrűsségét. Tehát ha lecsavarod a tetejét, kihúzod az ecsetet, már ott szembe tűnik, hogy mennyire sűrűbb anyag, mint a körömlakk.
Ez is UV, Led, UV/Led lámpába köt meg, levegőre ez NEM szárad! Körmöt hosszabbítani nem lehet vele! Csak a már meghosszabbított körmöt - mind zselé, mind porcelán esetén - fedjük gél lakkal. Ez adja meg neki a színt.
Tehát így szerintem egyértelmű, hogy gél lakkra zselét nem teszünk, mert nem betonozni akarunk, hogy vastag legyen az anyag, felesleges lenni, gél lakkra fényzselét teszünk, ami viszont egy oldható anyag, ez biztosít egy hosszantartó csillogást, fényt.
Tartósság szempontjából részben nem lehet összehasonlítani, mivel a 2-nek más funkciója van, zselével műkörmöt készítünk, gél lakkot saját körömre ks használunk előkészítés után, tartós lakkozásként. Zselén, azaz műkörmön simán rajta marad 4 hétig is a gél lakk! Van olyan vendégem, aki 4 hetente töltet és max picit megpattan a gél lakk vége a zselén. Saját körmön a gél lakk szintén 4 hetet is kibír, általában 2-3 hetet mondanak rá, igazából függ attól is, milyen munkát végez, aki hordja.
Egyszerűséget sem lehet összehasonlítani, gél lakk persze egyszerűbb, mert olyan, mintha a saját körmöd lakkoznád, csak ez fényre köt és nem szabad a börre mennie.
Míg zselé esetében az anyaggal építeni kell és kialakítani a tartást biztosító C ívet, a zselé nem lakkozásra van.
Azt pedig mint írtam, a zselé maga az építő anyag, így persze egyértelműen saját körmön marad meg, csak is kizárólag zsírtalanított, matt felületre tesszük a zselét, saját körmön nem maradhat semmi építéskor, se az 1 hete rákent átlátszó erősítő körömlakk, se a 2 napos pink körömlakk, se az 1 napos gél lakk, semmi!
Köszi a válaszokat:) És építeni lehet base gelre is? A fusion gel miben különbözik a porcelántól és zselétől, ha már szóba került?
Én nem az építő zselére gondoltam, hanem erre például: [link]
Vagy egy kutya az építő zselével?
#2 vagyok. Én inkább Builder Base gelt használok műköröm alá. :)
Nos, igaza van a 3-as hozzászólónak, hogy inkább a polygel kifejezés az elterjedtebb, Fusion Gel a Crystal Nails-nel van az tuti! (A kettő ugyanaz, csak Crystal Nails-nél Fusion Gelnek hívják)
Igazából a Polygel (=Fusion gel) ötvözi a zselét és a porcit. Tubusból kell kinyomni, állaga sűrű és felvitele a porcelánhoz hasonló, vagyis lapogató mozdulatokkal kell építeni (porcelánnál is), de nem köt levegőre, úgy mondják ezt, hogy "időtlen formázhatóság", sűrűségéből adódóan folyni nem folyik el. Reszelése könnyű (porcelánt reszelni nehéz, zselét könnyebb). A zselé egy rugalmasabb anyag, míg a porcelán egy masszívabbra szilárduló, a Fusion gel magába foglalja, hogy megkötve rugalmasabb, ám mégis egy szilárd, én csak úgy mondom, hogy "erőteljes", erős anyag.
Akik dolgoznak vele, én azoktól csak jót hallottam róla, ám ennél a technikánál alap tudni a porcelán műkörömépítés lapogató mozdulatainak fortélyát. Külön technikai tanfolyamokat tartanak, hogy elsajátíthassuk a használatát, és minél precízebben dolgozzunk vele.
Amit te linkeltél, a pasztell zöld szín, az színes zselé. A színes zselé nem építő zselé, így alkalmatlan hosszabbításra. Színes zselé alkalmazása a köröm színezésére szolgál vagy díszítésére. Én úgy használom, hogy természetesen fertőtlenítés, bőr felkaparása, mattítás, előkészítés, majd felhelyezem a sablont, építek vékony alapréteget (nagyon vékonynak kell lennie!), megköttetem, kötés után leveszem a sablont. Ha telibe kérik a színt, akkor ilyenkor használom a színes zselét, majd köttetem és úgy megy rá a tartást biztosító C ív clear zseléből, így reszelés során nem fogok semmiképp belereszelni a színes zselébe. Reszelés után Cool top fényzselé és kész. Gél lakk esetében viszont nem szabad felcserélni, ott alapréteg, utána nagyobb gombóc zseléből kialakítom a C ívet, amit megreszelek, arra a gél lakk, azt már nem reszelem meg, különben lekapom, megsértem a gél lakkot, hanem reszelés nélkül fényzselé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!