17 éves fiú vagyok és örököltem a kopaszodást, gondolkoztam a hajbeültetésen, van-e olyan lehetőség ahol nem saját hajat ültetnek be?
Szerintem több bajod lenne a kilökődésgátlással.
Mégiscsak egy idegen szövet!
Csak feltételezed, hogy örökölted, vagy a kopaszodásod orvosilag is ugyanolyan típusú mint a felmenő rokonodé?
Lehetséges, hogy a beültetett nem saját haj is kihullik.
Ha az ok hormonális (a fejbőr sejtjei érzékenyek a tesztoszteronra), akkor próbálkozhatsz a hormon helyi, fejen történő semlegesítésével.
Szia!
Jelenleg csak a saját hajad ültetik át. A műtét akkor kivitelezhető, ha a hátul megmaradt hajad megfelelően sűrü. Csíkvételi módszerrel is kiveszik a hajat hátul, bár ez hoszabb hajú egyének esetén ajánlott. Ha nem zavar a műtétre a hajad leborotválása a FUE technika javasolt (speciális műszerrel hajtüsző egységenként veszik ki a hajat arányosan hátul lévő területről.) A hajbeültetés viszont minimum 24-25 éves kortól javasolt, a legtöbb orvos nem vállaja korábban. Ami viszont ajánlható a DHT blokkoló készítmények, amik lassítják a kopaszodás folyamatát addig is. Pl.Minoxidil.
Nem derül ki a kérdezőnek mekkora hajhiánya van, minden esetre egy kiterjedtebb hajbeültetésnél néhány millió forintos összeggel kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!