Mellplasztika mennyire fájdalmas?
Pontos választ nem tudok adni, mert nincsenek tapasztalataim, viszont engem is foglalkoztat a téma, és sokat olvastam róla, ezek alapján írom a válaszom, ami nyilván nem ér fel a tapasztalattal, de talán több mint a semmi.
Szóval fájdalmasnak fájdalmas, és nem is veszélytelen (de ezt nyilván tudod, és nem is szerepelt a kérdésedben, így nem részletezem).
Kb. egy hétig nem szabad emelni, nehéz fizikai munkát végezni, karral nagy erőt kifejteni.
Nyilván mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így ezt is másként élik meg a nők.
De gyakori, hogy fájdalomcsillapító mellett is eléggé megszenvedik a nők azt az egy hetet (talán több is, nem tudom pontosan...).
Izom alá beültetett implantátum esetén hosszabb és fájdalmasabb a felépülési időszak, viszont természetesebb végeredményt nyújt, kisebb mellűeknek ezt ajánlják, mert felül nem látszik az implantátum körvonala, nincs meg az az éles íve, amitől messziről lerí, hogy implantátum.
Nekem van tapasztalatom.
Nekem is volt felvarrás az implantátum mellé.
Én az első napokban úgy írtam le az érzést, hogy: "ez maga a pokol" :D
De valójában kibírható (plusz később már nem is emlékszel a pontos fájdalomérzetre, csak arra, hogy rossz volt). Olyan mintha két elefánt ülne a mellkasodon. Feszít. Én megszenvedtem, de főleg az éjszakákat. Kimerült voltam attól, hogy nem tudok háton aludni és ettől volt nehéz igazán. Nem is a fájdalomtól. Az első négy nap után elkezd javulni. Kevésbé feszül és végre fel tud ülni az ember lánya egyedül is az ágyból.
Az első két hétben nem emelheted a kezedet váll fölé.. na nem mintha tudnád :D (bár van akinek megy, de akkor sem szabad). Az én sebészemnek szigorúbb szabályai vannak, mint másoknak. De nem véletlenül választottam őt, így vakon bíztam az utasításaiban. 8 hét után feküdhettem először oldalra.. A 8 hét alatt több kisebb hisztim volt, hogy én ezt már nem bírom tovább. De mindig éjszaka... mivel szarul aludtam. Az első három hétben szinte abszolút nem aludtam, csak egy-egy órákat. Aztán elkezdtem 3 órákat aludni, nyilván már nagyon kimerült voltam :)
De végig tudtam, hogy minden az én érdekemet szolgálja és megéri ezt a pár hét szenvedést.
Nagyon elégedett vagyok vele! És bizony, így hogy már tudom mivel jár, még így is belevágnék!
Sokáig nem emelhetsz! Az első két hétben egyáltalán nem. És utána is csak óvatosan.
3 hónapja volt a műtétem és még mindig kicsit be vagyok korlátozva. De ez már nem vészes. Külső szem már nem látja mi történt. De emelni még mindig nem sok mindent emelek. Épp a héten örömködtem, hogy végre ki tudom nyitni a tetőablakot :D
Nem a műtét a nehéz, hanem az utána következő gyógyulási időszak, amihez sok türelem kell. Mert fáj, fáradt vagy, nyűgös, zavaró, hogy felnőtt ember létedre sok segítségre szorulsz. És amikor valami fáj akkor bizony ólomlábakon jár az idő. Konkrétan én az első napokban még a bugyimat sem tudtam felhúzni pisilés után. Elképesztő, hogy mindenhez használjuk a mellizmokat. A tüsszentés és köhögés egy mellműtét után a legrosszabb dolog, ami történhet.. iszonyatosan fájdalmas. És még csak ki sem tudod magad röhögni, mert az is fáj :D
Ennek ellenére, aki igazán vágyik rá és nem másért, hanem önmagáért teszi. Az végig csinálja, és bár nehéz, de ha megtalálja magának a megfelelő sebészt és betartja az utasításokat, akkor élete legjobb döntésének fogja tartani.
Én legalábbis így vagyok vele. Órákat tudnék még mesélni.. így is hosszú lett. bocsi :)
Szóval én biztatni tudom azokat a nőket, akik úgy érzik, hogy ez előre lendítené az önbizalmát és az életének alakulását.
Csak jól válassz sebészt! Ez nagyon fontos!
Egyébként miért érzed muszájnak?
Akkor neked nincs is szükség implantátumra így a leírtak alapján.
Valószínűleg elég lenne egy felvarrás, meg esetleg némi saját állomány eltávolítása. Az bizony kevésbé fájdalmas mint az implivel kombinált verziója.
nekem ez magas..
Fajdalomcsillapitót nem kaptatok??
Nekem felírtak, napi 3 szor szedtem, ennyi..masodik alkalommal villamossal mentem haza, meg sem kottyant.
Ezt az orvos dönti el hova teszi, ha valakinek lóg a bőr, eleve hiaba tenné izom alá.de mivel neked felvarras is lesz, igy nem tudom.mindenkeppen fel akarod varratni??nagyon rondak a vagasok, én sem varrattam fel, több pasival beszeltem, és kiabranditónak tartjak a vágást!Heg megmarad, borzasztó képek vannak a neten.
Természetesen szedtem fájdalomcsillapítót, meg egy rakás más gyógyszert, amit felírt. De mindenki máshogy reagál. Nem vagyunk egyformák, valakit jobban megvisel, valaki szinte meg sem érzi (egyébként ez a veszélyesebb, mert úgy nehezebb betartani az orvos utasításait).
Nekem nehéz volt, 3 hetesen vettem fel először egyedül a cipőmet, mert addig nem ment.. 7 hetesen ültem először buszra és még akkor is kellemetlen volt.
Igaz nekem nagy műtétem volt. Izom alá kapott implantátum+felvarrás+szöveti átalakítás
A heggyógyulás függ a sebésztől, a bőr gyógyulási képességétől, illetve az életmódtól. Az én hegeim 3 hónaposan persze pirosak még, de nagyon szépek. Pár hónap és kifehéredik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!