Plasztikai műtét pár hetes terhesen?
Üdv! jövő héten mennék megbeszélésre esztétikai okok miatt lenne a műtét, kiderűlt a mai nap hogy 2 hetes terhes vagyok.
Ilyenkor műtenek? Értve az altatás ilyenkor gond? Alábbi műtétek valamelyikét befolyásolja e egy terhesség: mell/has (ezeket gondolom igen) comb/felkar? Előre is köszönöm :)
Nem csak plasztikai műtétet, hanem SEMMILYEN műtétet nem végeznek, ha terhes vagy. Tavaly cisztákat szedtek ki a hasamból és ott is megkérdezték, hogy terhes vagyok-e, plusz egy rakás vizsgálatra el kellett menni, köztük teljes vérképre és teljes vizeletre is, amiből ígyis-úgyis kiderült volna, ha hazudok. De ezt nekem el is mondták...
Csak nagyon indokolt (vagyis életet veszélyeztető) esetben műtenek meg bárkit is terhesen.
Az altatás miatt se vállalják - túl nagy kockázatot jelent. Meg ha a tested épp változásban van, akkor semmi értelme a műtétnek, sőt, a gyógyulást, hegesedést is zavarhatná. Egy terhességnél általában nem csak a has és a mell változik, karra, lábra, arcra, mindenhova mehet fel a pluszkilókból. És műtét után sem szedhetnél gyógyszereket, bár ez függ a terhesség stádiumától is.
Életmentő műtéteken kívül semmi nem ajánlatos. A konzultációnak sincs így sok értelme meglátásom szerint, de ahogy gondolod. Talán a legegyszerűbb az lenne, ha odatelefonálnál és megkérdeznéd így mennyiben változik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!