Mellnagyobbítás előtt lehet fogamzásgátlót szedni?
Szerintem is mindenképp szakemberrel konzultálj. De ha egyébként fizikai mellékhatásai nincsenek a gyógyszerednek a ciklus különböző szakaszaiban, akkor talán nem lehet probléma. :)
És egyébként a fogamzásgátlók hatásmechanizmusáról meg annyit, hogy:
1. gátolják a petesejtek megérését,
2. megakadályozzák a méh nyálkahártyájának megvastagodását,
3. a méhnyakban egy sűrűbb összetételű nyákot képezve gátolják a spermiumok feljutását.
Tehát nem jut fel, ha mégis akkor nincs mit megtermékenyíteni. Ám ha ez mégis bekövetkezne, akkor a méhfal vékonysága miatt nem valósulhat meg a beágyazódás. Max. ebben az egy esetben van szó gyilkosságról, de ennek kb. 0.01% körül mozog a valószínűsége.
Kedves Jóképességű kommentelő!
Nyilván vallási okok miatt elenzed ennyire. Amúgy a hormonális kedvezőtlen hatások a nem körültekintően megválasztott gyógyszer következményei, esetlegesen az alany fokozott érzékenységével kombinálva.
Én 4 éve szedem ugyanazt a gyógyszert. Tökéletesek a véreredményeim, és semmi mellékhatást nem észleltem soha. Több orvos egybehangzó véleménye alapján, akár szedhetném életem végéig is, akkor sem lenne semmi bajom.
A franc se kíváncsi a bigott, elvakult emberek nézeteire. Fejtsd ki egy vallási topikban!
Kedves kérdező: lehet, ha már szeded, jobb is ha nem hagyod abba. Ha nem szeded ne kezd el. A változás hathat a melledre és befolyásolhatja a műtét eredményét, hisz az orvos az előző állapotot látta. Ezt nőgyógyász ajánlotta nekem. Én is szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!