Mit képzelnek de most komolyan?
Feljelentetted azt akihez majdnem elmentél? Mert itt felesleges dühöngened. 1 év szabadságvesztés jár érte alap esetben, 2 pedig akkor, ha az ezt végző személy orvosnak adja ki magát és ezzel megtéveszti (pontosabban átveri) a vendégeket.
Nem csak kozmetikusok töltenek remélem ezt tudod (és nem az orvosokra gondoltam). Vannak kozmetikusok (mint én is), akik odafigyeltek a tanórán mert feketén-fehéren megtanították plusz a tankönyvben is benne volt, hogy nem végzünk invazív beavatkozást, pláne nem töltögetünk. Rengeteg vita van közöttünk elhiheted, mert vannak olyan beszűkült tudatúak, akik azzal takaróznak, hogy "ha oktatják, akkor lehet is benne dolgozni". Azt nem tudom mit mondanak nekik ezen a fantasztikus oktatáson (ami 1 nap XD), de hialuronsavat, ami ugye a töltőanyag a gyógyszerészek KIZÁRÓLAG orvosoknak adhatnak el, minden cseppel el kell számolni és ha jól tudom fel is kell írni kinek adják el. Vagyis ez követhető kell, hogy legyen. Ha ebből indulunk ki, akkor a kóklerek mégis mit töltenek? Honnan szerzik be a töltőanyagot?
Mikor egy neves szalon ilyen tevékenységet végző kozmetikust keresett, oda kommenteltem, hogy ugye tudják, hogy ezt csak orvos végezheti? Mit gondolsz mi lett belőle? Természetesen letiltottak. Persze nekik egyszerű mert ők ha lebukik a kolléga mossák kezeiket és letagadhatják, hogy tudtak róla.
Arra pedig már gondolni is kár, hogy ezt mégis milyen néven számlázzák a vendégek felé, hisz erre nem bővíthetik a tevékenységi körüket sem.
de ha ezt tudod, akkor minek mentél kozmetikushoz?
by the way, az orvosok ugyanúgy kacsaszájat csinálnak, és a töltőanyag mindenképpen veszélyes és mérgező
6-os: a töltőanyag hialuronsav, ami nem mérgező. Nem ugyanaz, mint a botox. Utóbbit nem csinálnak kozmetikusok mert "nem divatos" és annak elhiszik, hogy van kockázata. Egészen pontosan ez a hivatalos (mármint a hialuron), de hallottam már érdekes dolgokat, amiket beleinjektáltak a páciensbe.
Amúgy a kérdező írta, hogy nem ment el csak majdnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!