Miért ellenezte a bőrgyógyász az anyajegy leszedését az arcomról?
Van 3 nagy, kiálló, csúnya anyajegy az arcomon. Megnézte, és azt mondta nem kell leszedni, mert nincs baja.
Mondtam, hogy oké, de esztétikai okokból le szeretném szedetni.
Erre azt mondta, hogy nem ajánlja, mert hatalmas hegek maradnak csak az arcomon majd, ami még csunyább mint az anyajegy.
Ilyen van? Eddig minden helyen azt olvastam, hogy megéri leszedetni mert úgy begyógyul, hogy csak egy nagyon halvány heg marad, ami alig látszik.
Mondta, ha mindenképp le akarom szedetni, akkor plasztikai sebézhez menjek.
És esetleg tudna valaki ajánlani Fehérváron olyan helyet ahol le is szedik szépen?
Köszönöm
1., Azért nem akarta leszedetni első sorban, mert biztos úgy vélte, nem veszélyesek. Nem rákosodnának el.
2., Létezik, hogy annyira mélyen van a gyökere, hogy nagy heg marad utána.
3., Bizonyos hegek begyógyulnak, de vannak amik megmaradnak. Én nem tudom pontosan miért van ez, de anyukámnak pl. 2 nagy anyajegye volt az arcán. Mindkettőt ugyanaz az orvos műtötte, látszólag ugyanakkorák voltak és ugyanolyan alakúak, félék. Az egyik gyönyörűen begyógyult, nem is látszik a nyoma. A másik után még mindig (kb. 5 éve műthette) van egy úgy fél-egy centis nyom.
4., Ha nagyon mélyen van az anyajegy tényleg nem lehet sima bőrgyógyászaton kiműteni. Nekem a számon van egy anyajegy, nem nagy, de az orvosok szerint mély gyökerű. Ha ezt kiműtenék nekem én is plasztikai sebészhez kéne menjek, hogy az anyajegy helyét ki tudják tölteni valamilyen anyaggal. Feltételezem neked is olyan mélyen lenne, hogy csúnya, mély seb maradna utána, és valamivel vissza kéne tölteni a helyet.
5., Azt javaslom menj még el 1-2 bőrgyógyászhoz. De ha mind ugyanazon a véleményen vannak akkor 2 lehetőséged van: beletörődni, vagy plasztikáztatni.
Viszont ha jó szakembernek ítélted meg azt, aki megnézett, akkor szerintem felesleges házalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!