Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Diplomaosztóra nem gond, ha...

Diplomaosztóra nem gond, ha teljesen fekete farmert veszek fel a zakómhoz?

Figyelt kérdés
Sajnos az öltönynadrágomat kinőttem, a zakóm viszont még jó, de sajnos nincs sem alkalmam, sem pénzem új ünneplőnadrágot venni. Van egy teljesen fekete farmerom, nem feszülős csőnadrág, így talán nem üt el a kettő egymástól túlságosan. Nagyon gáz ez a párosítás?

2019. jún. 21. 10:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó, hogy mennyit ér egy diploma, hanem arról, hogy egy alkalomra alkalomhoz illően kell felöltözni. Esküvőre sem a kopott farmerben mész, nem?
2019. jún. 24. 20:29
 22/32 anonim ***** válasza:
51%

Te jóságos atya úr isten mennyi idióta van itt :D

És aki jön azzal, hogy nem kell diploma a sikerhez. Igen, van olyan akinek nincs, és gazdag. De könyörgöm. Formális eseményről beszélünk. Az a baj, aki ezt nem fogja fel, az eleve hülye. Tényleg 17 éveseknek akarom megmagyarázni... Akik itt lázadnak, hogy márepdig én akkorse. Ez a tipikus "nekem senki ne mondja meg hogy mit vegyek fel". Menjél akkor majd 10 év múlva ügyféllel, vevővel, beszállítóval tárgyalni ilyen hozzáállással. Ahol mondjuk Euró tízezrekről döntötök. Kiröhögnek, abban biztos lehetsz. Senkit nem fog érdekelni milyen okos vagy. Mert mindenki első ránézésre ítél. Mert ilyen világban élünk. Ülj le tárgyalni egy csapat managerrel mondjuk pólóban meg farmerban. Első gondolatuk az lesz, hogy "atya ég, idejön, és felöltözni sem tud, akkor mit várunk tőle?" Onnantól kezdve lehetsz te akármilyen okos szakmailag...Meg lehet akármilyen jó a terméked mondjuk. Elásod magad az első benyomásnál és senkit nem fog érdekelni miért mentél oda.

Nekünk volt olyan óránk annó egyetemen, hogy "vállalkozásszervezés". Ott erről is szó volt. Nem elég okosnak lenni. Annak is kell tűnni. El kell tudni adnod magad. Bárcsak tanítanák ezt mindenhol... És nem lenne ennyi kis takonygombóc, mint amennyit látok az utcán :D

Látom itt senki nem fogja fel miről van szó. Nem a farmer... az elv. Ha van egy dress code egy eseményen. De te csakazért se... A saját hülyeségedről adsz tanuvallomást. Nevetséges leszel. Nem adsz a saját megjelenésedre.

Mi az hogy sznobság öltönybe menni diplomaosztóra ember??? Az az előírást te vadállat... De akkor mond meg a dékánnak is hogy mekkora sznob, mert kiöltözött. Meg az egyetem vezetőségének.

Miaz hogy nem nagy dolog egy diplomaosztó? Lezárul egy életednek egy korszaka. Ez nem minősül nagy eseménynek? Vége a tanulásnak. Kilépsz a felnőtt életbe. Mi ez ha nem nagy esemény?

Ennyi gyereket mint amennyi itt van te jó isten. Kisujjamban több férfiasság van, mint itt néhány hozzászólónak összesen. Komolytalanok vagytok :D

Semmi közötök a való élethez. Majd rá fogtok jönni. Egyszerűen gyerekek vagytok. (nem, ez nem korfüggő)És nem férfiak.

Nyilván azt hiszitek hülyeségeket beszélek, de ez így megy gyerekek. Ügyvédek minek járnak öltönyben tárgyalásra? Gyárvezetők miért nem járnak pólóban, meg szakított farmerban? Pincérek is minimum fehéring + öltönynadrág és elegánsabb cipő.

Személy szerint autóiparban dolgozom. Ha odaállsz a német vevő (pl BMW) elé, és van rajtad egy rövidnadrág, megy egy mintás póló, tudod mit fognak mondani? Köszönjük szépen, legyetek szívesek küldjetek egy olyat, aki komoly, és tárgyalóképes. Nem fogják megkérdezni hogy: Ja amúgy maga elég okos?

Gondolom 0 munkatapasztalattal (esetleg egykis mekivel) ezt a kommentelők nagyrésze nem tudja. De igenis megítélnek az emberek az öltözködésed alapján. És ha nem alkalomhoz illően vagy felöltözve, akkor a kialakított negatív benyomást nem egyszerű ám pozitívba átfordítani.

2019. jún. 25. 17:43
 23/32 anonim válasza:
58%

22: csakhogy értsd, találkoztam egy elég nagy cég vezetőjével, mezőgazdasági munkagépekhez gyártanak alkatrészeket. Neki ugyan pont van egy mérnöki diplomája, de nem is ez a lényeges. Tavalyi árbevételük szerény 15 milliárd forint. Amíg nem tudtam ki ő azt hittem valamelyik kocsmából tévedt hozzánk. Kopottas farmernadrág, flaneling, ősrégi gombos telefon, szemüvege kopottas. Utólag mondták, hogy a látszat ne tévesszen meg, több pénze van mint az ott jelenlévőknek összesen... Megvehetné a legdrágább öltönyt amit csak kapni lehet, ennek ellenére a rajta lévő ruhák szerintem összesen 10 ezer forintba sem kerültek.

Azt pedig azért mondtam, hogy nem olyan fontos esemény, mert a boldoguláshoz önmagában a diploma sem olyan fontos. Hogy lehetne egy nem annyira fontos dolog átadója fontos esemény?

Diplomás (alkalmazott, menedzser) ismerőseim közül szerintem a legtöbbet kereső hazavisz úgy 1-1.5 millió forintot havonta. Ekörül keres a szakmunkás haverom a 8 éve alapított kft-jével. Akiknek pedig régebb óta komoly cégük van, nos nem cserélnék el a keresetüket a diplomás "álomfizura". Ezzel az egésszel csak azt akarom mondani, hogy egyrészt a diploma túlértékelt, és közel sem annyira fontos mint hiszik, másrészt nem a ruha teszi az embert. Találkoztam már mlm-es ismerőssel, mindig öltönyben láttam közben alig tudott megélni, aztán ott van a fentebb említett úr az egyszerű ruházatával és milliárdok folynak be hozzá.

Régen biztos fontosabb volt a diploma, de a mai képzések egy része semmire nem jó. Nem fogok hasraesni valakitől csak azért, mert 4-5 év bulizás és minimális tanulás után kapott egy jól hangzó diplomát, de valójában még ő maga sem tudja mit fog vele kezdeni.

A kérdésből kiderül az is, hogy a kérdezőnek nincs pénze öltönynadrágra. Innentől kezdve meg kár is azon pörögni, hogy illik-e farmerban menni. Vagy pénzt szerez rá, vagy marad a farmer.

Azt meg hagyjuk már, hogy nem számít ki milyen okos, csak az hogyan néz ki. Láttál már IT-seket munka közben? Ha egy inget felvesznek már ünnepélyesen öltöztek. Legtöbbjük pólóban és farmerban megy be a munkahelyére, hisz nem mindegy milyen ruhában ül 8 órát a gép előtt? Náluk azt fizetik meg mennyire okosak, kreatívak és nem azt, hogy jaj de szépen áll rajta a zakó.

2019. jún. 25. 20:55
 24/32 anonim ***** válasza:
57%
De mit olyan nehéz megérteni azon, hogy nem arról van szó, hogy kinek van diplomája és az mennyit ér vagy mennyi pénze van, hanem hogy ha van egy ünnepélyes alkalom, akkor oda nem állít be kultúrember farmerben. Ennyi. Ettől a hétköznapokban azt vesz fel, amit nem szégyell. A 15 milliárdos mérnökbácsi is nyilván leporolja az öltönyét ha például a lánya férjhez megy vagy ha meghívja a tudományos akadémia előadást tartani.
2019. jún. 25. 22:50
 25/32 anonim ***** válasza:
52%

„Kisujjamban több férfiasság van, mint itt néhány hozzászólónak összesen. Komolytalanok vagytok :D”

„És nem lenne ennyi kis takonygombóc, mint amennyit látok az utcán :D”

Ez a fölényeskedő takonygombócozás ugyebár a férfias viselkedés egyik ismérve.

2019. jún. 26. 02:58
 26/32 anonim ***** válasza:
75%

#25: A véleménynyilvánításom mitől lenne fölényeskedő?

Igenis sok kis 18 éves "fuckboy" hiszi azt hogy övüké a világ és mekkora férfiak, közbe mint említettem "kis takonygombócok", tojáshéjjal a popójukon, akiket az anyjuk ruháztat. Csak ki kell menni az utcára és körülnézni.

A mezőgazdaságis témához: Még mindig nem értitek amit írok. De nem tudom még hogy magyarázzam el. Én nem várom el egy milliárdos cégvezetőtől se, hogy öltönyben legyen éjjel nappal. Pláne nem egy mezőgazdasági szférában. (Bár a milliárdok + 50 milliós kocsik + 8000 forintos ruhaszettről azért megvan a privát véleményem). De hidd el nekem ha az ilyen milliós / milliárdos cégek emberei tárgyalni mennek komoly témákban, igenis felveszik azt a bizonyos oda illő ruhát. Mégha nem is egy öltönyt, legalább egy inget vagy sportzakót. Zuckerberget se látod másban mint a szürke pólójában meg farmerban. De ha olyan esemény van (pl USA elég nagy emberei kukizzák adatlopás vádjával :D), csak felveszi azt a fránya öltönyt...

Szóval utoljára hozzászólok hogy mindenki megértse: Nem hétköznapi viseletről van itt szó. Nem azt kifogásolom, hogy ki hogy öltözködik a hétköznapokban. Hanem bizonyos alkalmaknak igenis meg kell adni a módját. Legyen az egy üzleti tárgyalás, egy diplomaosztó, egy esküvő, egy színház. Meg kell tisztelned saját magad, és a jelenlévőket is azzal, hogy ápoltan, igényesen, ALKALOMHOZ ILLŐEN (kvázi dresscode) felöltözöl.

Aki pedig úgy gondolja hogy egy diplomaosztó nem nagy esemény, annak valószínűleg nincs diplomája, vagy még nem volt soha ilyenen. Aki szerint egy olyan esemény, ahol 4-6-8 év tanulmányának a gyümölcsét adja át az egyetem vezetősége ünnepélyes keretek között, aminek van egy zenés eleje, bevonulás, hegyibeszéd, átadás, vége, mindezt videóra rögzítik, nem minősül ünnepélyes eseménynek, akkor nemtudom hogy mi. Gondolom akkor egy harvardi diplomaosztó is egy farmeros esemény.

Nem tudom hogy kanyarodtunk el a diploma nélküli vállalkozókig. Egy percig sem vitatom hogy van diploma nélküli sikeres ember. Nem is értem hogy ez miért téma.

Úgyhogy ezt, mint érvelést a dress code-dal szemben nem tudom hova tenni.

2019. jún. 26. 09:52
 27/32 anonim válasza:
35%

26: Valóban nincs még diplomám, mint írtam is egyetemre járok. Éppen ezért tudom, hogy diplomát szerezni ma már nem nagy dolog. Igen, bizonyos szakokon elég keményen szívatnak, és oda kell tenni magad, más szakokat meg könnyebb elvégezni, mint a középiskolát.

Rengeteg ismerős pakolja ki a képeket már május végén azzal, hogy #végeavizsgaidőszaknak... aztán egész évben csak sorozatot néztek, néha bejártak, megcsináltak 3 tárgyat valami tinglitangli csoportmunkával és volt talán 1-2 vizsgájuk amire kicsit tanulni kellett. Nyilván ezek az emberek nem orvosira, meg nem mérnökire járnak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy óriási különbség van diploma és diploma között. Ha valaki elvégez egy orvosit, mérnökit esetleg mégcsak nem is csúszik, az igen elismerésre méltó. De ha valami divatos kommunikáció/menedzsment/marketing/személyi edző szakot végez el, azon nagyon nincs mit ünnepelni.

Ráadásul sose értettem ezeket a hangzatos átadókat, ballagásokat. Már 8. osztály végén elmondták a "kiléptek a nagybetűs életbe" kliséket, 4 év múlva ugyanezt mondták az érettségin és akkor megint 4 év múlva elnyomják a diplomaosztón is. Az egészet simán le lehetne zavarni azzal, hogy átadják a TO-n és aláírsz egy átvételi papírt.

A diploma értéke pedig úgy jön az egész dress code-hoz, hogy egy alapvetően nem vagy csak kevésbé fontos/értékes dolgot ünneplünk úgy, mintha a világbékét hoztuk volna el. Lehetsz sikeres diploma nélkül? Igen. Nehéz diplomát szerezni? Nem. Különleges dolog az, hogy valaki diplomát szerez? Nem. Innentől kezdve nincs mit ünnepelni rajta.

Régen az utolsó két kérdésre is igen lett volna a válasz, de amióta ennyi divatos kamuszak van, azóta nem nehéz megszerezni és nem is számít különlegesnek.

Vagy szerinted van mit ünnepelni azon, hogy huszonévesek 4-5 év bulizás, sorozatozás és minimális tanulás után kapnak egy bizonyítványt amivel kb semmit nem tudnak kezdeni?

Mielőtt félreértés lesz, nem minden diplomát könnyű megszerezni, de ha nem tudunk konkrét szakot, akkor a diploma szó még nem jelent semmit.

Az általad lenézett 17-18 évesek pedig nem tudom, hogy jönnek ehhez a kérdéshez. Nem vagyok már 18 éves én sem.

A diploma nélküli vállalkozókig úgy jutottunk el, hogy hajlamosak az emberek azt képzelni, hogy csak akkor vagy valaki ha van diplomád. Hát nem, messze nem.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a kérdezőnek nincs pénze új nadrágra. Szóval vitatkozhatunk mi itt dress code-on, diploma értékén, 17-18 éves fuckboyokon, ezzel nem oldjuk meg a kérdező problémáját. Ha fontosnak érzi akkor szerez rá pénzt, ha nem akkor meg elmegy olyan nadrágban amilyenje van. Vagy kihagyja a diplomaosztót ha nem akar így elmenni, aztán bemegy a TO-ra és átveszi ott.

2019. jún. 26. 14:03
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Te nem a dress codeon vitatkozol, hanem behoztad ki tudja miért ezt a 'mennyit ér a diploma' hülyeséget és erről írod a kisregényeket. Akármilyen értéktelen egy diploma, a diplomaosztóra ki kell öltözni.
2019. jún. 26. 14:41
 29/32 anonim ***** válasza:
0%

„De hidd el nekem ha az ilyen milliós / milliárdos cégek emberei tárgyalni mennek komoly témákban, igenis felveszik azt a bizonyos oda illő ruhát. Mégha nem is egy öltönyt, legalább egy inget vagy sportzakót. Zuckerberget se látod másban mint a szürke pólójában meg farmerban. De ha olyan esemény van (pl USA elég nagy emberei kukizzák adatlopás vádjával :D), csak felveszi azt a fránya öltönyt.”

Ez úgy ahogy van nem igaz.

Zuckerbergre kiváló ellenpélda a kripto szegmens pár nagyobb képviselője, akik rövidnadrágban mennek tárgyalni:D

A másik kedvencem pedig José Mujica, Uruguay volt vezetője. Aki protokolláris eseményeken is tett a dress-codera.

Olyannyira másként gondolkoznak a világról, hogy nem azonosulnak a régi, kopott szabályrendszerével. Egész egyszerűen nem vonatoztatják magukra.

2019. jún. 26. 14:50
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

"A 15 milliárdos mérnökbácsi is nyilván leporolja az öltönyét ha például a lánya férjhez megy"

Ez az egyik. A másik meg az, hogy nagyon szeretnek ilyen témáknál hírességeket és milliárdosokat felhozni, hogy pacuhán öltöznek, mégis sikeresek. Igen, ők igen. Ők kb. az 1% 1%-a. Akik ezt felhozzák azok meg a maradék átlag Kovács Jánosok, akik nem milliárdosok vagy hírességek és soha nem is lesznek azok.

Zuckerbergnek az arca egy márka, neki már nincs mit bizonyítania, ha valahol megjelenik, az is felismeri, aki kő alatt él (de ha a helyzet úgy kívánja, ő is kiöltözik: https://www.youtube.com/watch?v=EgI_KAkSyCw ). Igen, vannak, akik 15 milliárdokat keresnek évente. Ti meg már attól átlagon felüliek vagytok, ha a századát megkeresitek nyugdíjatokig.

2019. jún. 26. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!