Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Te hogy szoktad kiejteni a...

Te hogy szoktad kiejteni a H&M cég nevét?

Figyelt kérdés

Vannak svéd ismerőseim, megkérdeztem tőlük, hogy a cég hazájában hogyan ejtik ki, és teljesen megdöbbentem.

Hoem

Ennyi. Semmi und, meg and, meg és, meg nem tudom mi. Hoem. Nyilván mi magyarok úgy ejtjük ahogy olvassuk, de azért így mindig vicces megtudni, hogy valójában hogyan is kell ejteni.

2019. ápr. 12. 23:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
H and M.
2019. ápr. 12. 23:54
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
H and M-nek hívom, de hallottam màr H und M-nek, és édzsöndemnek is.
2019. ápr. 13. 00:18
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Háundemnek, ez tűnik a legkevésbé röhejesnek. Egyébként nemigen szoktam sehogy kiejteni, mert egy fos, nem járok oda.
2019. ápr. 13. 00:24
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Háendem és kész. Nem érdekel kik szerint röhejes :)
2019. ápr. 13. 07:26
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Háem, simán, und meg end nélkül.
2019. ápr. 13. 08:18
 6/12 anonim ***** válasza:
31%
Én úgy, hogy "Háem", ez a legegyszerűbb egy magyar anyanyelvűnek szerintem. A legtöbbször hallott "Há-end-Em" egy baromság, hiszen ha angolul mondja az és-t, akkor miért "há"? Az, hogy "Éjcs-end-Em", bár helyesebb, de szerintem körülményes egy magyar anyanyelvűnek, és egyébként lehet, hogy a többség nem is értené. A "Há-und-Em" szintén helyes, de mi indokolja a német nyelv használatát egy amúgy svéd cégnél? Még lehetne "Há-és-Em" magyarul, de ez megint csak körülményes, úgyhogy szerintem a legjobb megoldás a "Háem".
2019. ápr. 13. 12:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Há und em
2019. ápr. 13. 18:10
 8/12 Metionin ***** válasza:
Attól függ, Finnországban Hóemnek mert ott úgy ismerik, Magyarországon meg Há(end)emnek vagy poénból Hosszú és Magasnak hívjuk.
2019. ápr. 13. 19:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Tekintettel arra, hogy svéd, így nem lehet sem "há end em", sem "há und em", sem pedig "éjdzs end em". Én a legelsőt használom, ez áll rá a számra. A kedvencem viszont az, amikor valaki felsőbbrendűség-érzettől felfűtve lenéz másokat a kiejtés miatt, holott Magyarországon ez a három a jellemző, holott mindegyik helytelen a maga nemében.
2019. ápr. 14. 10:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A svéd kiejtés így hangzik: [link]
2019. ápr. 14. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!