Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az igaz, hogy a nok inkabb...

Az igaz, hogy a nok inkabb egymasnak oltozkodnek?

Figyelt kérdés

Most tekintsunk el a kerdes altalanosito jellegetol. Igen, vannak kivetelek, en is tudom, hogy ez olyan, es nem ez most a lenyeg.

Tehat, egyreszt maguknak akarnak tetszeni, ezert edzenek, sminkelnek, vesznek fel csini ruhat, oke. Aztan megjelenik a jobban kinezo no. Miert neznek ra gyakran megvetoen rajuk? Ha maguknak akarnak tetszeni, akkor miert vesznek fel - PELDA -szinhazba magassarku cipot meg feszes ruhat, amikor nem is muszaj, es meg kenyelmetlen is (tudjak, hogy a legtobb no azt fog)?

Normalis hangnemu valaszokat kerek. Felolem lehet vicces is :D Nogyulolok meg huzzanak innen. Koszi.

2019. febr. 22. 09:26
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Van egy rossz példa, amit úgy hívnak, hogy divat. Ezt akarja követni mindenki, mert azt hiszik, hogy attól lesznek szépek. De ez nem igaz. Mindenki szép a maga módján. Csak ezt a többség nem tudja, vagy nem hiszi el magáról.
2019. febr. 22. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
31%

Egy jól megválasztott magassarkú, ami nem 15 centis, az nem kényelmetlen. 28 éves vagyok, volt, hogy már fájt a lábam magassarkúakban, de volt, hogy akkor sem fájt, mikor 5 centis csizmámban párommal felmentünk a Gellért-hegyre.

Sportolni az egészségem miatt szoktam, szeretnék hosszú ideig élni, meg egyébként is szeretek mozogni és odafigyelni magamra.

A divatot nem követem, saját stílusom van. Az számomra nem divat, mikor az emberek a bokájukat mutogatják, vagy nők létére felnyírják oldalt a hajukat, vagy úgy öltözködnek fel, mint egy csöves.

Nagyon sokan irigykedve néznek meg, hogy milyen jó alakom van, plusz még vidám is vagyok, ami ugye ritkaság ebben a búvalb..szott országban.

Színházban meg illik elegánsan kiöltözni. Az elegáns viseletbe a kosztümtől kezdve, a magassarkúig, a fekete testhez simulós ruháig, kisestélyiig beletartozik.

Én még a páromnak is kijelentettem, hogy nem neki öltözködöm, hanem magamnak. Csak egy-két ruhám van olyan, ami egyébként nem nagyon jön be a páromnak.

2019. febr. 22. 10:07
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem kicsit igaz. :) Bár a munkahelyemen 1 nő volt, aki farmerben meg kinyúlt pulóverben járt, és egyszer viccelődtünk is rajta, hogy a nők egymásnak öltöznek, reméljük értékeli a másik, ha már csak ketten vagyunk :D

Én nem veszek színházba magassarkú cipőt meg feszes ruhát, mert közönséges, ha a férfiaknak öltöznék lehet azt vennék :D de mivel magamnak nem jó érzés, hogy mindent megmutatok, és szeretnék inkább stílusos lenni, ezért se.

Különben sok tanulmány van erről ha érdekel, hogy a csoporthoz tartozás dinamikája, szociológiai jelenség, hogy kinek-minek öltözünk, stb. Nagyon sarkított, hogy a nők egymásnak. De mikor felveszek egy rakott midiszoknyát (vádliig érőt) azon túl, hogy nekem tetszik, nyilván nem akármelyik nőnek akarok tetszeni, se nem akármelyik férfinak, hanem önazonos szeretnék lenni, igényes és nőies, azt az üzenetet szeretném, hogy hordozza, amit én akarok átadni. Szerintem olyan férfiak, akiknek én akarok tetszeni, vevők arra, ha nincs ki a seggem, nincs szükségem minden szedett-vedett ember tekintetére a testemen.

Remélem átjött a lényeg. Az öltözködéssel nem csak a nőiességem/alakom akarom kihangsúlyozni, hanem akár azt is mutatni, hogy egy komoly, visszafogott nő vagyok (nem vagyok az :D ) nem pedig valaki aki mindenét ki akarja pakolni a figyelemért. De ez az üzenet biztos másoknak máshogy jön le, lehet egy stílusérzékkel nem rendelkező férfi annyit lát, hogy aha, jó csaj, miért nem látom rendesen a combjait.

22L

2019. febr. 22. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:
46%

Ha az alapokig bontjuk vissza a dolgokat, igen.

A nők világa egy sokkal inkább passzív-agresszív világ. A nők között is megvannak a dominancia harcok és sokkal személyesebbek, mint a férfiak közötti. Ez annak következménye, hogy szociológiai (sőt genetikai kutatások szerint is) a nők 80%-a a férfiak TOP 20%-át akarja megszerezni magának (a férfiak közel sem ennyire válogatósak) és hát a számok igazolják, hogy nem fog jutni mindenkinek.

Vagyis ahogy a férfiak törekednek a lehető legmagasabb státuszra a többi férfi között, a nők is ezt teszik a többi nő között. Mindkét nemet ez segíti abban, hogy a "legjobb minőségű" partnert szerezhessék meg maguknak. Viszont miközben a férfi státusza párkapcsolati szempontból nagyobb részt szociális (magas munkahelyi beosztás, biztos anyagi háttér, stb.), a nőé sokkal inkább fizikai/biológiai (szépség, fiatalság, termékenységgel összeköthető tulajdonságok).

[link]

2019. febr. 22. 14:11
 5/7 Metionin ***** válasza:
50%

Szerintem elsősorban saját maguknak öltöznek, másodsorban van aki összehasonlítja magát a többi nővel és csak harmadsorban vannak azok, akik a férfiaknak akarnak tetszeni. Én megálltam az elsőnél, se nő, se férfi véleménye nem izgat. Elvétve tapasztalok olyat, hogy úgymond jobban kinéző nővel találkozok, mert az adott nőnek sohasem látom olyan szépnek a testét hogy a sajátomat elcseréljem érte. Hiába szebb pl. a keze ha nekem a szemem szebb. Vagy hiába szebb az arca ha ijesztően nagyok a mellei ami nekem nem kéne. Azt tartom nálam szebb nőnek, akinek tényleg az egész testét mindenestül elcserélném a sajátomra de ilyet őszintén szólva még nem láttam.

Az hogy sokan miért vesznek fel kényelmetlen ruhát, valószínűleg a ruha/cipő által nyújtott látvány feledteti velük a kényelmetlenséget. Színházba is fel lehet úgy öltözni hogy semmim se fáj közben.

2019. febr. 22. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Saját stílusom van és csak az a lényeg,hogy nekem tetszen :)
2019. febr. 22. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

NEM!

Ez a férfiakara igaz mivel szinte mindegyik pasi a másik fénymásolata.

Nem mernek kényelmes nőiesebb ruhát felvenni nehogy a másik lehomározza!

Javítsatok ki ha nem így lenne!

A nőknél pedig ez a teória azért nem igaz mert itt szokott elhangzani többszőr is,hogy nem másnak,magadnak öltözöl,meg hogy mindenki azt vesz fel amit akar és amiben jól érzi magát.

Bla bla bla....

2019. febr. 23. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!