Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A 100 ezer forintos női cipő...

A 100 ezer forintos női cipő mennyire számít luxusnak vagy akik viselik azok a középosztálybeliek?

Figyelt kérdés

2019. jan. 31. 01:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
63%

nem mondtam hogy nekem személy szerint van hitelem és semmi személyes vagyonom. Passzív jövedelmem viszont van.

És igen, Magyarországon 2500€ egy családnak bizony a középosztály. Kicsit nyugatabbra be se csúsznék vele a legaljára. Nem azt mondom hogy úgy élek mint mondjuk a német felső középosztály, vannak ismerőseim kint akiknek sose gond 100 ezer egy ruhadarabra. Itthon az olyan már szinte a felső elit.

2019. febr. 1. 19:29
 22/30 anonim ***** válasza:
37%

abszolút luxus.

én max 25ezret költök egy cipőre.

2019. febr. 1. 22:01
 23/30 anonim ***** válasza:
60%
Nekem van 200000 cipőm is. De az átlag embereknek igen. Nekem nem.
2019. febr. 1. 22:08
 24/30 anonim ***** válasza:
91%
#9-es vagyok, még annyit azért, hogy aki 50 ezerért vesz cipőt, az szerintem nem lehet már alapvetően alsó-középosztály, ha másra is hasonlóan költ, nem pedig ennek van kiemelt szerepe. Csak téli cipőből kell 2-3, és még a tavaszi, nyári, alkalmi, ha valakinek van 10 pár cipője 50k/db-ért és a párjának, gyerekeknek is, az nem alsó középosztály, ahol egy millióba volt a cipősszekrény tartalma, az minimálbéren egy ember éves fizetése.
2019. febr. 3. 12:57
 25/30 A kérdező kommentje:
#24-es, egyszerre nem szoktam 3-4 pár cipőt vásárolni egy évszakra. Általában egyet vagy maximum kettő párat vásárolok a többi pedig tavalyról megmaradt. Nem hordom el őket teljesen, hogy egy szezon után a szemétbe végezzék. Az 50 ezres cipő nem kirívóan drága, ha a minőséget is figyelembe veszik. Magyarországon a külföldi cipők döntő többsége sokkal drágább, mint Ausztriában euróban. Vásároltam már kinn márkaboltban szandált 84€ -ért akciósan ami egyidőben a budapesti márkaboltban 36.000 forint volt vagyis közel 120€.
2019. febr. 3. 15:51
 26/30 A kérdező kommentje:

Érdekes közvélemény -kutatás adott a kérdés, az átlagnak rengeteg egy pár cipőre kiadni ennyi pénzt. Érthető, ha nem keres ennyit akkor nem is tud ekkora összeget áldozni. Az egyik válaszoló megemlítette, hogy egy mindennapi fogyasztási eszköz vagy okostelefon belépési ára is 100 ezer forint körül mozog, nagyon sokaknak is van.

De azért 25 ezres cipő és a 100 ezres között érezhető a különbség mind minőségre mind optikailag.

2019. febr. 3. 16:01
 27/30 anonim ***** válasza:
100 ezres cipő még nem luxus szerintem. Nekem 70k volt a legdrágább, de azon is sokat gondolkodtam, hogy megvegyem-e, azért mert még nincs fizetésem. Nálam a luxus valahol a Balenciaga-nál kezdődik egy 180 ezres Speed trainerrel vagy egy 280 ezres Triple S-sel. Mondjuk ezek unisex cipők, inkább férfiak hordják, a női cipők 4-5 százererig is felmehetnek. Én ruhára biztos nem költenék ennyit, cipőre viszont igen, ha megtehetném. Persze nem Gucci meg ilyenek, amik lehet hogy tök kényelmetlenek, hanem a legkényelmesebb cipőket venném, a Yeezyket. A Red October-ért 1,5 milliót azért túlzásnak tartom, de egy 350-ért 2-3 százezer nem sok azt tekintve, hogy pár ezer darab létezik ezekből a világon. Egy 350-es kollekció mindenképpen figyelemreméltó lenne, és talán pár évtized alatt sikerülni is fog összegyűjteni, kb. 4 millió ft, de ugye évente megjelenik kb. 5, megjelenéskor 70 ezer, utána “használtan” már csak 150 ezer fölött lehet hozzájutni.
2019. febr. 22. 00:16
 28/30 Nindzsaaa válasza:
Én nem nézek fel valakire azért mert 100000 ft os cipője van én 40000 ft amit maximum kiadok egy cipőért de te tudod én személy szerint nem nagyon merek baratkozni olyan emberekkel akik ilyen nagyon gazdagon ruhákba vannak öltözve mert félek hogy lenéznek engem mert nincs 60000 ft os cipom es 25000 ft os pólóm
2019. jún. 28. 18:32
 29/30 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó hogy felnézz egy emberre, mivel minőségi a cipője. Egy cipővel nem lehet kiharcolni tiszteletet és sokan nem is veszik észre. Az összkép a fontos, de tény hogy egy minőségi cipő feltűnőbb a megmunkálásának köszönhetően. Több ideig hordható, kevésbé törik meg és vastagabb anyagból készül.

Egy átlagos fizetésből is lehet valakinek fél millió forint értékű cipő gyűjteménye a szekrényében amit két év alatt vásárolt össze.

Évi 250 ezer forint, egy húszas havonta. Ezt a luxust egy átlagos fizetésű is megengedheti magának, véleményem szerint ha fontos számára mit visel a lábán.

2019. jún. 28. 22:56
 30/30 anonim ***** válasza:

jó, de az összkép. szóval akkor már 100 ezer forintért vegyek táskát is, ugye, az mondjuk tovább húzza. Meg a kabátom. Meg jó anyagú ingek, blúzok, selyem legyen. nem kell sok, meg évekig jók, igaz-igaz, sokan sok kicsiben szórják ki azt a rengeteg pénzt.

Havonta egy húszas a cipőre, meg húszas egy kabátra, meg jó ételeket egyek nyilván, stb.

Érted, ha mindenhez úgy állok, hogy legyen az jobb, inkább spórolok rá, az költséges. Ugyan ezt a pénzt, amit félreteszek arra, hogy mindenem a fizetésemen felül is pöpec legyen, hol spóroltam nyaralásra, házra, felújításra, kocsira.

2019. júl. 1. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!