A 100 ezer forintos női cipő mennyire számít luxusnak vagy akik viselik azok a középosztálybeliek?
nem mondtam hogy nekem személy szerint van hitelem és semmi személyes vagyonom. Passzív jövedelmem viszont van.
És igen, Magyarországon 2500€ egy családnak bizony a középosztály. Kicsit nyugatabbra be se csúsznék vele a legaljára. Nem azt mondom hogy úgy élek mint mondjuk a német felső középosztály, vannak ismerőseim kint akiknek sose gond 100 ezer egy ruhadarabra. Itthon az olyan már szinte a felső elit.
abszolút luxus.
én max 25ezret költök egy cipőre.
Érdekes közvélemény -kutatás adott a kérdés, az átlagnak rengeteg egy pár cipőre kiadni ennyi pénzt. Érthető, ha nem keres ennyit akkor nem is tud ekkora összeget áldozni. Az egyik válaszoló megemlítette, hogy egy mindennapi fogyasztási eszköz vagy okostelefon belépési ára is 100 ezer forint körül mozog, nagyon sokaknak is van.
De azért 25 ezres cipő és a 100 ezres között érezhető a különbség mind minőségre mind optikailag.
Nem arról van szó hogy felnézz egy emberre, mivel minőségi a cipője. Egy cipővel nem lehet kiharcolni tiszteletet és sokan nem is veszik észre. Az összkép a fontos, de tény hogy egy minőségi cipő feltűnőbb a megmunkálásának köszönhetően. Több ideig hordható, kevésbé törik meg és vastagabb anyagból készül.
Egy átlagos fizetésből is lehet valakinek fél millió forint értékű cipő gyűjteménye a szekrényében amit két év alatt vásárolt össze.
Évi 250 ezer forint, egy húszas havonta. Ezt a luxust egy átlagos fizetésű is megengedheti magának, véleményem szerint ha fontos számára mit visel a lábán.
jó, de az összkép. szóval akkor már 100 ezer forintért vegyek táskát is, ugye, az mondjuk tovább húzza. Meg a kabátom. Meg jó anyagú ingek, blúzok, selyem legyen. nem kell sok, meg évekig jók, igaz-igaz, sokan sok kicsiben szórják ki azt a rengeteg pénzt.
Havonta egy húszas a cipőre, meg húszas egy kabátra, meg jó ételeket egyek nyilván, stb.
Érted, ha mindenhez úgy állok, hogy legyen az jobb, inkább spórolok rá, az költséges. Ugyan ezt a pénzt, amit félreteszek arra, hogy mindenem a fizetésemen felül is pöpec legyen, hol spóroltam nyaralásra, házra, felújításra, kocsira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!