Sí-snowboard kabát viselése a hétköznapokban?
Nagyon tetszenek az ilyen stílusú kabátok.
És az lenne a kérdésem, hogy ha simán utcára hordom, melegít-e annyira, mint egy normál télikabát?
Nem szívesen adnék ki 50 ezret egy kabátért, ha nem hordhatom, csak szánkózáshoz.
Azért kérdeztem, mert még sosem snowboardoztam. És nem is síeltem.
Csak olvastam, hogy ezek a kabátok speciálisan sportoláshoz lettek kifejlesztve és a mozgás közben termelt hővel melegítik tovább a testet.
Speciel a buszmegállóban ácsorgás elég elenyésző mennyiségű hőt termel.
Nem ismerem a pontos számadatokat manapság, de komolyabb túra ruházatoknál kiírják melyik hány fokban javasolt hordásra és a vízállósági szintjét is. Egy jobb kabát az tényleg meleg is. Vannak amiket -40 fokra gyártanak. Csak pénz kérdése.
Na ezt idézném:
"a mozgás közben termelt hővel melegítik tovább a testet."
Jó reklám szövegnek hangzik, de ez érvényes minden ruházatra, mert a mozgás közben termelt hővel te magad melegíted magadat, a ruha csak tartja azt a hőt.
Amúgy kérdezd meg az eladót akik általában bennfentesek és ismerik tapasztalatból. Szerintem álldogálás közben sem fogsz jobban fázni benne mint másban ami hasonló kapacitású kabát.
Én síkabátot hordok és szerintem semmi baj nincs vele. Nekem is ezek részének+ télen szoktam síelni is benne. Ha esik a hó vagy eső tök jó mert nem ázik át. Jó meleg, nem fúj át rajta a szél. Sőt még jól is néz ki. Ha bemész eg boltba akkor azért hamar meleged lehet de kintre tökéletes.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!