Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miert neznek az emberek ugy a...

Miert neznek az emberek ugy a fekete oltozetre mintha az maga a satan lenne?

Figyelt kérdés

Allandoan kapom a megjegyzeseket hogy tul sok feketet hordok

Mi bajuk az embereknek?

Miert kell egy szint diszkriminalni?

Miert kene mindenkinek papagaj ak oltoznie?

Raadasul nem is full feketeben vagyok hanem vagy van vmi minta rajta vagy csak a nadrag vagy a felso fekete rajtam

2018. nov. 25. 10:52
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
soha ezt nem tapasztaltam- nem értem, miért írod. A fekete elegáns, sőt megfelelő kiegészítőkkel ünnepélyes szín a közvélemény szerint.
2018. nov. 25. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
nem kell foglalkozni mások véleményével, a lényeg,hogy te jól érezd magad benne
2018. nov. 25. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:
11%
Biztosan depressziós a személyiséged, ilyenkor a fekete szín csak kiemeli azt. Ez tűnik fel a környezetednek.
2018. nov. 25. 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
A ruhatáram 98%-a feketéből áll, a maradék szürke, a kutya nem foglalkozott még ezzel
2018. nov. 25. 11:43
 5/9 Metionin ***** válasza:
100%
Én az utóbbi 10 évben nem tapasztaltam ezt, előtte is csak azért mert olyan helyen laktam ahol sok az öreg. Inkább az idősek jegyzik meg hogy biztos gyászolok, de városon ők sem.
2018. nov. 25. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez egy jó kérdés. Szerintem általában nem is a fekete szin viselése az ami szemetszúr nekik hanem ha nagyon kontrasztos a bőröddel meg a hajaddal.

Pl én vörös hajjal és hulla fehér börrel hordok csak fekete cuccokat (De tényleg az összes ruhám és cipőm is fekete színű) emiatt már kaptam én is olyan megjegyzéseket, hogy hulla meg gyászfejű, halál stb...

De ezeken csak jót nevetek. Vagy nem foglalkozok az ilyen megjegyzésekkel. Igazából nem sok embernek van köze ahhoz, hogy mit viselsz. Csak az emberek egy része úgy érzi, hogy megteheti, hogy beleszóljon más életébe. Legalább addig is nem a saját problémáival kell foglalkozni. Ez egyfajta kis "egofröccs" nekik.

Másrészről a fekete szín viseletének van egyfajta kultúr története. Régen (de ezt gondolom te is tudod) a gyász színe volt. Kb az idős nénik leginkább ehhez tudják kötni (még a huszas években is ha egy közeli családtag meghalt akkor volt úgy hogy kb 1 évig hordtak gyász ruhát). Nekik ezért nyilván negatív töltettel bír a fekete szín.

Meg aztán egy kicsit hivatali formális dolgokhoz is köthető a fekete szín (pl munkahelyen öltönyök kosztümök stb)

Ha pluszban ha olyan a stílusod is akkor akár egy kicsit több beszólast is kaphatsz (hozzám a goth/dark szubkultúra áll közel na meg a black metal is a szívem csücske. Ezek a dolgok meg is látszanak az öltözködésemen)

Mokndjuk nem tudom merre élsz én a fővárosban lakom itt talán annyira nem vészes a helyzet. De amikor Egerben jártam akkor kb fél óra alatt kétszer is belém kötöttek.

Sajnos az emberek egy része borzasztóan előítéletes. De nem csak a fekete színnel kapcsolatban. Szinte majdnem mindenben képes valamikor valaki valami kivetnivalót találni, csak kulturáltság kérdése, hogy beszól-e érte vagy megtartja magának a véleményét.

2018. nov. 25. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet valo gyps faluban élsz, ahol lakom városban én is, és többi ember is pont leszarja hogy rajtad mennyi fekete van

.

2018. nov. 26. 09:50
 8/9 anonim ***** válasza:
57%

Mert ostobak, egyszeruen ennyi. Pedig a fekete mindenkinek jol all. Sot, most kimondottan divatos is, elfogadottabb kene legyen.

Kizarolag feketet hordok, nagyon vilagos borom van, es ugy sminkelek, hogy meg nagyobb legyen a kontraszt, mert azt kimondottan elvezem. 16 evesen persze meg puffogtam, ha beszoltak, pedig magam valasztottam, hogy hogyan nezek ki, most 20 ev utsn msr illedelmesen, mosolyogva megkoszonom a bokot, ha lesatanoznak (amugy nagyon fantaziatlanok az emberek, ennyi ido alatt nem tudnak uj beszolast kitalalni).

2018. nov. 27. 00:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de mindenki von le következtetéseket a másik öltözetéről sajnos. Én a csupafeketékről azt vonom le, hogy semmi személyiségük, semmi fantázia, csak beálltak egy séma mögé, valamint nagyon biztonsági játékosok, mert a fekete semleges..és sejtelmes és borongós, amitől biztos "titokzatosnak" tűnik az ember.. így a többség akkora nagy egyéniségnek gondolja magát a fekete ruháktól, mert biztos hú de titokzatos lett, de nekem ez csak röhejes:D persze most csak az általánosító benyomásaimat mondom, nekem ezért ellenszenves ez az öltözködés, talán másnak is. De persze hordd azt, amiben jól érzed magad, csak nehezen tudom elképzelni hogy valaki állandóan a fekete színt akarja bámulni örömében, szerintem a folyton fekete ruha kifejezetten inkább a közönségnek szól, nem magunknak... Néha tud jól kinézni, különleges, érdekes, esetleg színesebb kiegészítőkkel, sminkkel, stb. de ilyet ritkán látok, a többség csak végtelenül unalmas.
2018. dec. 5. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!