Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért ilyen korlátoltak divat...

Miért ilyen korlátoltak divat terén itthon?

Figyelt kérdés
Annyira nevetségesnek tartom. Hogy egyesek megszólnak, mert fiúként nem szeretem a konvencionális fekete-fehér-szürke-kék-barna színeket kombinálni. Azt is külön utálom, mikor önjelölt stylistok megmondják hogy mit hordj és mit nem. Érdekes módon van pár ruhám, amit ha pl. olaszoknál, spanyoloknál felveszek senkit nem érdekel, itt meg már egyből kinézik az embert. Szeretem pl. a Zara, Bershka, H&M-ben kapható mintás ingeket kombinálni farmerral.
2018. nov. 4. 16:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

Kérdeztél, válaszoltam... ha nem tudod elfogadni a kritikát, más véleményét minek kérdezed?

Szerintem sehol sem írtam olyat, hogy mit vegyél fel, vagy mit ne. Leírtam hogy nem tetszenek, de nem mondtam hogy ne vedd meg. Hordjad ha tetszik,de ha elmondják a véleményüket ne sértődj be, vállald a stílusod.

Hidd el, nem én leszek az aki odamegy vadidegenként hozzád az utcán hogy "ízléstelen az inged" magamban teszek egy megjegyzést és megyek tovább.

Ha meg annyira nem érdekelne mások véleménye, nem háborodnál fel annyira ha megszólnak, nem forronganál itt anonimként.

2018. nov. 6. 09:07
 12/14 anonim válasza:
51%

Az 1. válasz tökéletes. Kiplakátolnám vele az egész országot, mert nem csak a divatra igaz.

Nekem meg olyan a testalkatom (keskeny derék, nagyon széles váll), hogyha akarnék sem tudnék akárhol vásárolni. Ki akarom hangsúlyozni a sportos alkatomat, erre pedig a Zara ruhák a legjobbak. Nézd meg, hogy átlagosan mennyi kisportolt, jó alkatú ember jár oda vásárolni. Viszonylag sok és ennek megvan az oka. Nőknél meg inkább a "nem okoz gondot akármilyen ruhát megvenni" imázst mutatják a Zarás cuccok.

Bershka szintén ilyen, csak inkább tinidivat.

H&M cuccok meg személyesen nem az eseteim.

New Yorker tipikus tinidivat.

Nőknél pl. az Orsay tipikusan 28-40 közötti divat.

2018. nov. 6. 11:39
 13/14 anonim ***** válasza:
12%
Na már megint a szocializmus... Hogy jön ez ide? Ne a mai fejetekből induljatok ki. A szocializmus maga volt a felvilágosult szabadság, ahhoz a nagyságrenddel még szărabbhoz képest, ami előtte volt, meg ami anélkül sokak szíve szerint megmaradt volna. Mi is? Amikor fogták a süldő lányt, azt eladták három baromért és húsz holdért a kijelölt paraszthoz feleségnek. Bekötötték a fejét fekete kendőbe, az volt a kötelezően elvárt divat, pont mint ma az araboknál, aztán szülhetett sorra, meg moshatott a teknőben éjt nap alá téve, megszakítva egy-egy vasárnapi misével. Merte volna levenni a fejiről a kendőt, hát mi szóltak volna a faluban... Ehhez képest a szocializmusban hát igen csak lazán mentek már az öltözködési és "individuálkodási" dolgok. Az a bizonyos visszahúzó néplélek inkább az ezer év sötét középkorban keresendő, mivel köszöni szépen, '49 előtt is szárnyalt már - emeletekkel magasabban, csak szépen öröklődik még vagy húsz nemzedéket az aktuális rezsimektől függetlenül.
2018. nov. 6. 14:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez megnyugtat, rajtam meg a fekete ruhakat szoljak le, hiaba vannak hozzam nove 20 eve.

En szeretem, ha valaki egyedien oltozik, csak azokra az emberekre emlekszem a szembejovok kozul, akik feltunoek es van stilusuk, oltozzenek barhogyan is es barmilyen szinekbe.

Inkabb az a baj, hogy az emberek nagy resze barhogy nezel ki, barmit csinalsz, kritizalni fog, mert igy hitegeti magat, hogy o jobb, jobban tudja, mint a masik.

Raadasul a fast fashion cuccok annyira nem is kirivoak (en is ilyen helyeken vasarolom az alapdarabokat, fehernemuket), nem ertem, hogy ezeken mit kell megszolnia az embereknek.

Legy onmagad, ne is torodj veluk.

2018. nov. 7. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!