Mi motiválja azokat az embereket, akik 13 fokban, szemerkélő esőben rövid nadrág egy szál pólóban vágnak neki a napnak?
Statisztika mond valamit kérdező és ilyeneken fennakadó többiek?
Az, hogy valaki nyáron nyáriasan öltözködik, ha éppen hideg is van jobbára arra vezethető vissza, hogy statisztikailag nagyobb eséllyel lesz szükség nyári öltözékre, mint egész nap őszire. Attól, hogy reggel esik még semmi garancia nincs rá, hogy délután nem lesz 28-30 fok, ugyanis még ha a Nap nem is süt ki az épületek, az aszfalt annyira átmelegednek, hogy pár óra esőtől nem hűlnek le, bármennyire jó hővezető is a víz.
Ha 100 esetből 90-szer akkor jársz jól, ha nyáron nyáriasan öltözködsz, és csak 10-szer járnál jobban, ha másképp tennél, akkor biztosabb választás megjátszani a nyári ruhatárat.
Én is gyakorlatilag május elejétől szeptember végéig így öltözködöm, akkor is ha éppen csak 17 fok van, mert számítok arra, hogy nem marad így egész nap, meg ha így is marad, inkább fázzak kicsit, mint izzadjak.
TE honnan tudod, hogy nincs melegük?
A párom már rég hosszúnadrág, pulcsi, zokniban van, és bőrkét is felvesz.
Én ezzel szemben térd fölé érő szoknya, topánka, könnyű farmerdzseki.
Igen, 14-15 fokban.
Miért? Mert úgy érzem, megsülök.
Lett ismerősöm -5 fok felett kiskabátban rohangál meg szoknya, harisnya, vékony cipő, mert ahonnan ő jött, ott sokkal hidegebbek vannak.
Szóval ne te döntsd el, kinek milyen a hőérzete!
Ja, és az, hogy reggel meg mondjuk este 7-8 után hűvösebb van, egy dolog, de itt tegnap 10-kor már 20-22 fok volt, és délután meg felszökött 25-ig.
Ha én reggel az aktuális időnek megfelelően hosszúgatyát veszek meg vastag pulcsit, akkor 2-3 óra múlva azt sem tudnám, hogyan-hová tűrjem fel, hogy ne süljek meg benne.
12-es
Ez hülyeség. Teljesen egyértelmű volt, hogy egész nap ilyen idő lesz. És ezt 100-ból 90-szer lehet is tudni. Ahogy egyébként 100-ból 99-en le is tudták követni. Van egy 1 %-os réteg ilyen mindent leszarok hozzáállással (általában az élet minden területén), na ők nem.
Ez a réteg persze SOHA nem vallaná be, hogy hülyeséget csinált, neki libabőrrel is melege van, meg különben is nézzünk a naptárra, még ha hó esik is, akkor is +30 fok van. Meg lehet őket ismerni arról, hogy pl, amikor kérdezed tőlük, hogy miért X napon mennek egész napos strandolásra a Balatonra, vagy 100 km biciklitúrára kis gyerekekkel, mikor egész napos eső lesz, akkor fogalmuk sincs róla, hogy miről beszélünk. Meg őket kell kimenteni a Balatonból rendszeresen a viharok idején, mert szarnak abba is bele.
13-as
Onnan tudom, hogy nincs melege, hogy december 2-án 13 fokban senkit nem látok rövid nadrág, pólóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!