Illik munkahelyre rövidnadrágban menni férfiembernek?
Tömindegy, mennyire hőbörögtök, ha a dress code nem engedi, akkor nem engedi és pont.
Mellékesen nőként jegyzem meg, hogy nálunk télen IS kötelező a szoknya-harisnya kiscipő, emellett nyáron van maximum 15 fok a hülye légkondi miatt, ergo gyakorlatilag mindig hiányzik valaki, mert taknyos, fáj a torka, köhög, mert sosincsen "szoknya-harisnya" idő.
És nagyon jó dolog a kinti 28 fokból egész nap a 16-17 fokos irodában ülni.
A férfi kollégák köszönik, tök jól elvannak a hosszú gatyában, mi meg folyamatosan fázunk még nyáron is, mert a nylon harisnya kb. mint halottnak a csók.
És télen is, mire beérek az office-ba (mert ugye szekrény az luxus, meg öltöző) tizenötször szétfagyok, hiába a hosszabb kabát.
„Én nem mennék rövidnadrágban a munkahelyre."
Miért nem?
Munkahelytől függ. Nálunk dresszkód nincs. Etikai kódex van, de az nem szól az öltözködésről.
Egy Budapesti intézmény kapujában sokáig volt egy tábla, miszerint "Rövidnadrágban, trikóban, szandálban és más kutatóhelyhez méltatlan öltözékben az épületbe belépni tilos". Már levették ezt a táblát. A mienk egy hasonló intézmény. Ma rövidnadrágban vagyok. Igaz, rajtam kívül alig pár ember lézeng a folyosón.
Persze, hiszen kánikula van, ma ebben a rövidnadrágban mentem dolgozni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!