Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit jelent manapság egyedinek...

Mit jelent manapság egyedinek tekinteni? Miért kell arra törekedni hogy valaki egyedi legyen?

Figyelt kérdés
Gyakran látom az itteni hozzászólásokban, hogy szidják azt aki egy bizonyos dolgot akar venni, szidjak hogy jaj de mindenkinek olyanja van, egy kaptafára mennek az emberek manapság,stb. De akkor mégis hogy lehet valakinek egyedi a stílusa? Járjon mezítláb, és csak saját maga által készített ruhákat hordjon, legyen 50 piercingje, vagy mi? Nem csak egy embernek van 50 piercingje, lehet többnek is, innentől már az sem egyedi. Akkor most miért kell egyediségre törekedi? Valaki magyaráza el kérem :) köszi
2018. máj. 4. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Azok az emberek a legtucatabbak, akik egyedinek képzelik magukat.
2018. máj. 4. 11:08
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Miért? Egyszerű, nézd meg a férfiak “rövidnadrág” viseletét mindegyiknek szinte szabályszerűen térdig ér még harminc fok melegben is!

Semmi esztétika vagy egyediség nincs bennük mert egymás fénymásolatai.

2018. máj. 4. 12:37
 3/11 A kérdező kommentje:
10 ből 2 ha térdig érő halászgatya.. a többi térd fölötti. Nem látok gyakran halásznadrágot
2018. máj. 4. 12:44
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Igazából nem halászra gondoltam mert az főrmedvény hanem amire te gondolsz.
2018. máj. 4. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Ezt szerintem én sem fogom megérteni soha sem. Nekem sosem volt arra igényem, hogy én a külsőmmel kitűnjek az emberek közül vagy, hogy elmondhassam, hogy én micsoda nagy egyéniség és egyedi ember vagyok, mert nem követem a divatot, meg nem úgy nézek ki, mint a többi lány stb...Minek? Attól én valamiért jobb vagy több lennék? Nem hinném. Engem ez zavar, hogy egyes emberek úgy érzik, hogy ők így "lebegnek" a többi ember felett, mert ők különlegesek, saját stílusuk van stb., míg a többi az mind egyforma. Amúgy pedig azért is tartom ezt hülyeségnek, mert az ember igenis egyedi, mindenki különböző és nincsen két egyforma ember és ez alapvetően nem a ruhán múlik, hanem az adottságokon, külső és belső tulajdonságokon. Ha kitalálom, hogy nekem kell egy póló/nadrág/ruha/cipő, akkor elmegyek vásárolni, körülnézek és ami megtetszik, jól is áll rajtam, kényelmes, akkor azt megveszem és utána hordom. Szerintem ebben igenis valahol benne van az én személyem, elvégre van egy ízlésem és azt a ruhadarabot veszem meg, ami ennek megfelel. Most az hol érdekeljen, hogy már másnak is van ilyen? Nem mindegy? Attól még ugyanaz marad a személyiségem, ugyanazok a tulajdonságaim, ugyanaz az ember vagyok és egyébként úgyis teljesen máshogyan nézünk ki, más az arcunk, a hajunk, az alakunk stb., teljesen máshogyan áll rajtunk ugyanaz a ruha. Annak pedig semmi értelme nem lenne, ha magamra erőltetnék valami olyasmit, ami nagyon menő, nagyon szokatlan, új, "egyedi", különleges, de nem én vagyok, nem érzem magam jól benne, nem tudok vele azonosulni...sajnos sokan így csinálnak és úgy gondolom, hogy ez meg is látszik rajtuk.
2018. máj. 4. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell arra torekedni hogy egyedi legy,vagy kulonleges... Ha belul az vagy,vagy a szemelyiseged az,az ugy is megmutatkozik,es nem biztos hogy a ruhazatodban.

Akinek nem kulonleges a szemelyisege,az hiaba erolkodik hogy a stilusaval tunjon ki a tobbi ember kozul,ugy sem fog osszejonni... nem beszelve arrol,hogy annal visszataszitobb nincs,amikor valaki csak azert hord valamit,mert hat az egyedi,vagy nem olyan mint amilyen masnak van...az hogy nem vagy onazonos,vagy nincs osszhangban a kulsod a belsoddel egyaltalan nem meno.

2018. máj. 4. 15:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 4. 17:03
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Én szeretek kicsit másabb lenni mint a többi. Persze ezzel nem vagyok egyedi, de legalább nem vagyok ugyanolyan, mint 10-ből 8 fiatal. Gondolok itt a valamennyik éves zöld kabátos dologra pölö.

Tavaly szemüveges lettem és mikor elindultam keretet venni az egyik kritétium az volt hogy nem kell fekete kocka szemüveg, mert minden fiatalon az van.

Emellett még volt másik két elképzelésem hogy milyen legyen, és tádám: nem vagyok fekete kockaszemüveges tucat ember, hanem a magam módján egyedi.

Szerintem ilyesmi egyediségre gondolnak mások.

Mert nyilván van a boltban másik, az enyémhez hasonló keret is.

2018. máj. 5. 08:36
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Én átlagosabb szeretnék lenni de sajnos nem megy. Mindig másabb volt az öltözködésem mint a legtöbb embernek a környezetemben. És nem szándékosan akartam ezzel kitűnni a tömegből. Egyszerűen csak másabb dolgok tetszenek mint a legtöbb embernek. De ettől én nem vagyok sem kevesebb sem több. Igazából csak arra törekszem, hogy önazonos legyek. És ezt az önazonosságot talpig feketében darkos/goth cuccokban piercingekkel érem el. Én így érzem jól magamat.

Mivel művészlélek vagyok mindig egy kicsit fura voltam. Mind gondolkodásban mind pedig kinézetileg. De sohasem erőlködtem azon, hogy egyedi legyek. Igazából jobb lenne ha egy kicsit átlagosabb lennék mert akkor kevesebb atrocitás érne a kinézetem miatt. De pár szaréletű ember miatt nem fogom másnak mutatni magamat mint amilyen vagyok. Próbáltam már kis ideig átlagosabban öltözködni de nem éreztem úgy nagyon jól magamt így visszatértem a másabb öltözködésemhez.

Igazából az átlagosabb kinézetű embereknek szerintem milliószor könnyebb ruhát találniuk maguknak, ebben az országban.

Én pl külföldről rendelek jó minőségű darkos holmikat. Vagy kézművesek által készített elvontabb ruhákat ékszereket keresek. Turkálóba is sokat járok, és most majd varratni is szeretnék magamnak szoknyákat meg felsőket.

Igazából rendes plázás ruhabóltban csak alap dolgokat veszek. Pl egyszerű fekete polókat, fekete nadrágokat, fehérneműt. Sajnos más magamnak való dolgot nem találok plázás boltokban max szökőévente egyszer kétszer.

Amúgy nem kell senkinek sem egyediségre töreketni...ha valaki szándékosan akar egyedi lenni az régen rossz. Mert erőltetett lesz. Itt az van, hogy vagy egyedi vagy "gyárilag" vagy nem. Amúgy meg minden ember egyedi a maga módján. És amiatt mert mindenki egyedi így senki sem az...jó jó tudom egy kicsit nyakatekert.

Itt szerintem ahogyan már fentebb is írták az önazonosság a fontos. Lehetsz önazonos ha az aktuális trendek szerint öltözködsz akkor is.

2018. máj. 5. 16:50
 10/11 anonim válasza:

Én úgy érzem jól magam hogy sok színes ruhát hordok, nadrágszoknyám, tarka ingeim, fodros darabjaim is vannak, úgy érzem hogy ez vagyok én. Sokan kinéztek már ezért de hát a kamaszok mindig is ilyenek voltak és lesznek is sokszor én is érzem magamon hogy előítéleteskedem ilyenkor elszégyellem magam.

Szerintem az nem baj hogyha valaki csak azért hord, vagy akár tesz (!) valamit, mert ezt látja a modelleken, a kirakatokban, az utcán, a barátain... és csak azért válik olyanná mert a társadalom és a média erre sugallja. Sajnos ez a 21. századi sajtóra nagyon is igaz. A tömeges agymosás. És semmi, tényleg semmi baj nincs abból hogyha valakinek a mai divat jön be a fekete műbőr leggings nekem is tetszett vettem is. De az egyéniség amúgy is belülről fakad, csak egy külső nem adhatja ezt meg. De aki csak kívülről néz ki úgy az valószínű próbál valakit másolni.

2018. máj. 21. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!