Lányok, nők! Ahol több nő él egy háztartásban, (pl több lánytesó, vagy az anyuka a lányával) mosásnál hogy különböztetitek meg, h melyik kié? (Bővebben lent)
Konkrétan a harisnyákra, zoknikra gondolok. Mosásnál, hogy tudjátok megkülönböztezni, h melyik kié?(pl ha 2 vagy több síma testszínű, vagy fekete harisnya van mosva) Vagy nem szoktatok vele foglalkozni?
Csak mert én eléggé harisnya mániás vagyok, és elég gyakran veszek a páromnak. Viszont ő otthon lakik a hugával, és az anyukájával, és nem egyszer fordult már elő, h kerestünk egy pár hete kapott harisnyáját, és nem volt meg, aztán az anyukája fiókjából került elő, de a huga lábán is nem egyszer láttam olyan harisnyát, amit én vettem a páromnak. Ez mennyire általános az ilyen "lányos" családokban? Csak mert megmondom őszintén, engem picit zavar, mert félig meddig a saját "szórakozásom" miatt is veszem a páromnak azokat a harisnyákat, és abban nekem semmi örömöm nincs, ha az anyukáján, meg a hugán látom vissza őket. Főleg, h ezek minőségi, drága darabok nem pedig 7-800Ft-osak amik 1-2 használatot bírnak amúgy is.
Beszéltem már erről párommal, de azt mondja, nem nagyon tud mit csinálni, mert általában nem ő intézi a mosást, teregetést, és a ruhák leszedését, az anyukájának és a tesójának pedig harisnya-harisnya, mindegy, nem igazán tudnak különbséget tenni.. (mondjuk párom is csak azóta tud, h kapott tőlem pár minőségi darabot, és -szó szerint- a saját bőrén tapasztata, h mekkora különbség van harisnya és harisnya között)
Na, de a kérdésem lényege az lenne, h valaki tud e valami prakrikát, amivel meg lehet különböztetni, h melyik kié, vagy kénytelen leszek ezt benyelni?
Drága kényes harisnyakat érdemes nem géppel hanem kézzel mosni amúgy is.
Pici sampon langyos víz és kész. Így nem is keveredik össze a többiek cuccaival és kíméletesebb is.
Nálunk csak én hordok nagy ritkán harisnyát, anya nem így nálunk nem keveredhet semmi.
Az egyik megoldás hogy vagy kézzel kimossa magának, vagy színes cérnával valami nem látható helyre (mondjuk a derekára) varr egy nagyon pici pöttyöt és így megtudják különböztetni. Mikor sógornőm itt lakott, mi a cuccainkat így tudtuk megkülönböztetni mert egy volt a méretünk és az ízlésünk.
14-es: köszi, ez a csomó nagyon jó ötlet. Egyszerű, de nagyszerű! :)
Köszi az értelmes válaszokat! Igen, a mosógép önmagában valóban károsíthatja a harisnyát, de páromék használnak ilyen fehérnemű mosó zsákot, és abba bele rakva mossák ki, így nem tesz bennük kárt a mosógép dobja
Használjatok külön mosózsákot!
A csomó jó ötlet :)
Nálunk sajnos könnyű megismerni,mivel egy baleset miatt barátőm elvesztette a lábát. Így az övéim "meg vannak csomózva"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!