Miért nem képesek egyes emberek elfogadni az extrémebb öltözködést, vagy azt ami akár egy kicsivel is eltér az átlagtól? Extrémebb külsejú emberek, titeket is ér atrocitás a megjelenésetek miatt?
Egy kicsit hosszú lesz.
Nem öltözködöm annyira extrémen.
Csak szivesebben hordok tetőtöl talpig fekete cuccokat meg szeretem a kicsit különlegesebb szabású ruhákat, felsőket.
Meg a kicsit érdekesebb darkosabb cipőket, bakancsokat.
A goth szubkultúra és a black metal áll nagyon közel a szívemhez de nem akarnám magamat bekategorizálni sehova sem.
Piercingjeim is vannak 2 a számban (snake bites) és egy karika középen az orromban (septum). Sajnos sokszor kapom a megjegyzéseket rokonoktól ismerősöktől és random emberektol is akik elsétálnak mellettem az utcán. Ebből egyedül a szüleim hozzá állása bánt nagyon.
Nem képesek elfogadni, hogy nekem ez tetszik, én így érzem jól magamat. Anyám még egész normálisan viszonyul a megjelenésemhez, néha még turkálóbol is hoz nekem egy két szuper darabot. Na de apám folyton teszi a megjegyzéseket.
Mikor veszed már ki a vasakat? (Itt a piercingekre gondol)
Ez a cipő hogy néz már ki?!
Miért nem hordasz színes cuccokat? Gyászmadár...stb..
Hiába magyarázom el neki 50,szer, hogy én így érzem jól magamat, mindig beleköt valamibe.
És a rokonok sem jobbak. Utálok családi összejövetelekre menni mert mindig (ha csak egy két mondatig is) téma a kinézetem. Kamaszként kezelnek emiatt pedig már huszon éves vagyok.
Az ismerőseim sem jobbak. Tőllük is mindig kapom az ívet.
Idegenek meg napi szinten inzultálnak.
Persze legtöbbször a proli lecsúszott alakok, romák és kamasz lányok ,fiúk, de néha az idős emberek is megszólnak. Nem ülnek le mellém a metrón stb..
Miért ilyen nehéz elfogadni azt, hogy mindenkinek más az izlése, mindenkinek más tetszik? Miért kell szándékosan belekötni a másikba csak a kinézete miatt?
Én csak próbálom magamat jól érezni a bőrömben csak néha felidegesít az emberek viselkedése amit tanúsítanak felém. Persze nem azt várom el hogy mindenkinek tetszen az extrémebb megjelenés. Csak az esne jól ha nem akadnának fent ezen vagy inkább mindenki megtartaná magának a véleményét vagy normális kritikát fogalmazna meg sértegetés helyett.
Na mindegy, kicsit sok lett a picsogásból
Azért nem képesek elfogadni az extremizmust a szülők, mert már öregek ehhez(Amikor ők fiatalabbak voltak, senki nem járt így, mert akkor még nem létezett ilyen divatirányzat!)! Anyám is sokat csámcsog ezen, én meg lesz....rom, pedig már többször kaptam érte a fejemre(továbbra is vásárolom az általa ocsmánynak vélt dolgokat! )!!!!!!!!!! Felettébb dühítő ez!!!!!!!!!!I:( Ilyen hülyeségeken fennakadni....
De értem a helyzetüket, nem akarok senki szüleibe belekötni....
Ennyire extrem en nem vagyok, altalaban mindig az aktualis divat szerint oltozkodom, annyi a ,, hibam,, hogy a fekete ruhak megszallottja vagyok. Ha veszek valami uj cuccot, automatikusan a feketehez nyulok.
Szines ruhaim nincsenek is, egy bordo es egy zold nadrag, nehany semleges, krem szinu felso es ennyi. Tetotol talpig feketeben erzem jol magam.
Kaptam mar en is sok beszolast, suliban, munkahelyen, otthon, meg tanultam kezelni ezeket. Altaban valami poennal vagok vissza, vagy ha durvan szolnak be, sertoen. Neked is ezt kene tenned. Iylen emberek mindig voltak, vannak es lesznek is.
Nekem nem feltétlen célom, hogy egyedi legyek. Egyszerűen csak így érzem jól magam így vagyok önazonos. De igazatok van. Nem kell foglalkozni a beszólásokkal.
Utolsó válaszoló: igazad van. Tényleg kerülöm a szemkontaktust. Önbizalom hiány miatt meg azért is mert eléggé visszahúzodó, befelé forduló vagyok.
Amúgy igyekszem izlésesen, igényesen öltözködni az extrémitáson belül. Tehát szerintem még az sem lehet az egész forrása, hogy nagyon igénytelen lennék
Amúgy kb ilyen a sima hétköznapi öltözetem
Csak én lány vagyok így nyilván női ruhákból áll össze ez az öltözet nálam
szoktam ruhákat is hordani. Most ez az egyik kedvenc ruhám
Ezt a felsőmet is nagyon szeretem persze nem húzom fel a számig a nyakát
apám persze ezen is ki volt akadva
Most éppen ezen a bakancsomon vannak kiakadva :(
jaj de jó sikerült szarul belinkelni..na mindegy. Megpróbálom újra.
szóval így öltözök általában
csak mivel lány vagyok ez női cuccokból áll össze
ezek azok az egybe ruhák amiket nagyon szeretek magamon
ez az egyik kedvenc felsőm. Persze én nem húzom fel a számig a nyakát
Ezen a bakancsomon vannak most itthon kiakadva
Akik kilógnak öltözködésben a sorból, azt lenézik, kigúnyolják, mert kisebbségérzetük lesz, mert ők átlagos öltözetűek, nem vállalnak be semmi kihívó, eltérő öltözéket.
Én pasiként megtapasztaltam jó párszor, milyen ha kilógok a birkasorból, beszólás, lenézés, hülyének nézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!