Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért dagadt emberekre gyártan...

Miért dagadt emberekre gyártanak ruhákat?

Figyelt kérdés

Teljesen átlagos testalkatom van (160cm 43kg), és csomószor nagyok rám az xs-es ruhák. Annyira utálom...

19L

2018. jan. 21. 13:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg pont az tűnt fel, hogy a ruhák mindenütt mennek össze.

Ha összemérek egy pár éve vásárolt 36-os nadrágot egy idén vásárolt 38-assal, akkor a 38-as a kisebb. Sőt, nem egyszer egymáshoz mérve a boltan két más kollekciós 38-as és 40-es nadrágot, a 40-es volt a kisebb.

Amugy a Tally-ban van XXS, de a sima méreteik is kisebbek az átlagnál. Onnan 40-es nadrág kell, minden máshonnan 36-38.

Vannak ismerősöm hozzád hasonló testalkattal (155 és 150cm magas lányok 40kg-mal), de ők is tudnak öltözködni, igaz, több utánajárást igényel.

Külföldön van petite kollekció 160cm alatti lányok számára, ott nyilván könnyebb.

De ez a dagadtozás azért sértő, ne haragudj.

2018. jan. 21. 18:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A méretezés elég érdekesen történik, nekem nagyon átlagos testalkatom van, csak hozzá nagy mellem meg széles csípőm, és jártam már én is úgy, hogy az xs-es nagy volt rám, meg úgyis, hogy az xl-es kicsi... :"DDDDDD attól függ, hol nézted, sőt, egy adott bolton belül is ez nagyon eltérő tud lenni.

[link]

2018. jan. 21. 18:10
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Azokat kéne egy forradalomnak elsőként a falhoz állítania, aki kitalálta, hogy XS,S meg a társai és egyáltalán pl mi a rossebb az, hogy 36-os nadrág??? Írják oda rendesen, hogy 80 cm hosszú a pulcsi meg vállban és az alján mennyi, gatyát úgyszintén. Akkor nem változna soha és mindig mindenki kapásból képbe lenne, hogy mit kell keresnie, meg a gyártók is, hogy mi fogy.
2018. jan. 21. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül azért kérdés marad, hogy mondjuk azok (kb. minden 3.), akiknek nyáron a fél seggük és/vagy mellük kilóg, tulajdonképpen mi célból lóg ki?
2018. jan. 21. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Helyfüggő, van ahol csak kis méretű ruhákat gyártanak, vagy pedig a méretezés van elég bután megoldva, mert ami az egyik helyen L-es egy másik üzletben akár S-es is lehet.

Azért megértem, hogy zavar. Szerintem az a baj, hogy egy kalap alá veszik az embereket. Például egy méret nem fog mindenkire passzolni, nem vagyunk egyformák. Van aki alacsony, ezért hosszú lesz rá a nadrág, vagy egy magas emberre rövid...

A baj az, hogy mindenkinek másmilyen a testalkata, és egy bizonyos ruhadarab nem passzol minden alakra sajnos.

2018. jan. 21. 20:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért de kb 12 évesen voltak ilyen méreteim.

Nem vagyok kövér bár rohadt nagy szerencsém van súlyeloszlásban, 178 centi vagyok és nem szokták elhinni hogy 70 kiló vagyok (van barátnőm aki pont ennyi és tényleg ducibb nálam kicsit) viszont széles a csípőm, van egy tényleg kicsi pocakom ,a combom nem ér össze ha járok, mégis egyszerűen nincs jó nadrág, ami neadj isten felmegy rám az a vádlim közepéig ér, van olyan márka amiből a 44-es nadrág a combom közepéig jön fel, főleg az ilyen fast fashion ruhák, h&m, zara, new yorker, nagyon kicsik és ritkán tartanak nagyobb méretet szóval ha az ember nem 165 centi és 60 kiló alatti, b...hatja.

2018. jan. 21. 23:49
 17/19 anonim ***** válasza:
#13 nem is az a baj hogy van s-m-l stb hanem hogy két márka között SEMMI párhuzam nincs, ha lenne egy sztenderd hogy az Mes pulcsinak minden márkából ennyi és ennyi centisnek kell lennie akkor sokkal könnyebb lenne a vásárlás de perpil lvalahol jó rám a 38-as gatya, az S-es póló. máshol pedig kicsi a 44-es és L-es.
2018. jan. 21. 23:51
 18/19 anonim ***** válasza:
De miért kéne azt nekem tudni, hogy mekkora az S ? Azt nem tudom magamon cemtivel megmérni.
2018. jan. 22. 09:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert van mérettáblázat, ha univerzális lenne egyszerűbb ráírni hogy S és megnézni neten az hány centit jelent EGYSZER és onnantól tudod minthogy mellbőség-derék-csípő-váll-hossz-karhossz mennyi, nem mindenki mérőszalaggal jár vásárolni
2018. jan. 22. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!