Vettem egy cipőt és itthon vettem észre hogy az egyik szára rövidebb a másiknál. Ha visszaviszem vissza kaphatom a pénzem?
Deichmannba vettem.
De cserelni mar nem szeretném a cipőt, esetlen levasarolni vagy visszakapni a pénzem.
Ez lehetséges?
értem,köszönöm!
viszont arra kérhetem őket hogy inkább adják vissza a pénzt? vagy levásárolhatnám?
Nézd, a törvény meghatározza a jogokat és a kötelezettségeket.
Bármelyik üzlet saját rendjében többletkötelezettségeket vállalhat. Pl. ha egy év a kötelező garancia (nem tudom, most mennyi), vállalhat ötöt is, de 6 hónapot nem.
Egyedi elbírálásra is joga van, a vásárló javára.
Így könnyen lehet, hogy minden további nélkül odaadják a pénzt, noha nem kötelesek.
Zárójeles megjegyzés: Boltban dolgozom, de nem kereskedőként. Annyit tudok, hogy sok minden változott az elmúlt években, többségében a vevőnek kedvezve.
Így könnyen lehet, hogy jelen esetben köteles akkor is pénzt vissza adni, ha tudnának cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!