Át szeretnék váltani a klasszikus öltözködésre. Mi a teendő?
Sziasztok! 17/L vagyok. Eddig elég közönséges stílusom volt, illetve van. Azt viseltem amit a boltban frissen piacra dobtak. Haspólók, egyszerű pólók, leggings, tornacipők, pulcsik. Sohasem éreztem magamat jól ezekben a cuccokban. Úgy gondolom hogy szeretnék már nőiesedni , kínőttem ezt a stílusnak sem nevezhető öltözködésmódot, csak úgy érzem néha hogy a társadalom rákényszeríti az embert hogy így nézzen ki..amikor látom hogy minden lány majdnem ugyanazt viseli. Változni szeretnék, és kétségeim ellenére meg is teszem!:) Nagyon tetszik a klasszikus vonal, úgy gondolomhogy elegáns és nőies, helyenként szexi, de visszafogott! Arra lennék kíváncsi hogy ezt hogy lehet elsajátítani? Miket vásároljak először? Hogy kezdjek hozzá? Az is érdekelne hogy a magossarkút suliba mi helyettesítené? A testalkatom egyébként inkább vékony, és 165 cm vagyok. Illene hozzám ez a stílus szerintetek?
Továbbá nagyon tetszik Blair Waldorf stílusa. Rajta is gondolkodom viszont az már elég komplex lenne..
Nagyon várom a tanácsaitokat:)
Hát szerintem az egyik legegyszerűbb váltás, ha elkezdenél szoknyákat, ingeket, blúzokat, egyberuhákat hordani gyakrabban az máris nőiesebb :)
Azt hogy érted, hogy suliban mi helyettesíthetné a magassarkút? Miért ne lehetnél suliban is abba? :D
Ilyesmit el tudnék képzelni suliba
De hamarosan jön a hűvös idő, az oxford cipők és bokacsizmák pedig elég könnyen passzíthatóak bármihez.
Köszönöm szépen mindenkinek a bátorítást, ötleteket!
Magossarkút azért nem igazán szeretnék suliba hordani mert elég nagy a nyüzsgés, ráadásul rengeteget kell lépcsőzn naponta.
Az oxford cipő eddig nem is jutott eszembe, köszönöm!:)
Én is sokkal jobban szeretem a vintage, klasszikusabb dolgokat, és igyekszem is így öltözködni. Pár tanács:
- szoknyából szerezz be párat, főleg egyszínűeket, mert azokat könnyebb társítani felsővel. A klasszikusabb szoknyák kb. térd fölé vagy térdig érnek, esetleg midi is szóba jöhet. A ceruzaszoknya is alapdarab. Pár minta:
- szintén alap az egyberuha, kb. az előzőekkel megegyező szoknyahosszal, de teljesen hosszú is lehet. Nekem a gardróbom nagyobbik részét egyberuhák alkotják (kb. 10 darab), amik nem unalmasak, mert kiegészítőkkel fel lehet dobni őket. Lehetnek ujjatlanok, hosszú ujjúak, esetleg 40-es, 50-es évek divatja szerinti (de ilyenkor nem árt venni egy alsószoknyát is pl. ebayen, hogy szebb legyen). Pár példa:
- a nadrág is lehet nagyon csinos, de érdemes kerülni a nagyon szakadtakat. Farmer sem gond, főleg a magasított derekú. De szebb szövetnadrágok is jöhetnek.
- a cipőből én is főleg az oxford cipőt ajánlom, azok gyönyörűek. egyetemre általában ilyeneket hordok, esetleg ha még meleg van, szebb szandálokat. én a magassarkúakat nem szeretem, de egy kissé magasított cipő még kényelmes lehet. illetve a tornacipőt sem kell teljesen elvetni, bár én ritkábban hordok ilyet.
- felsőből főleg a blúzok a legjobbak, de azért pólókat is érdemes tartani, azok is lehetnek csinosak. A Pán Péter nyak ( [link] az egyik legklasszikusabb, de másfélék is jöhetnek.
- nem kell teljesen elvetni a fast fashion üzleteket, mert sok jó dolgot lehet találni ott is.(Pl. C&A: [link]
- turikban érdemes nézegetni főleg. Ha budapesti vagy, tudom ajánlani a Humana Vintage-t vagy a Vintage különlegességek másodkézből nevű boltokat, face-en megtalálod mindkettőt. De sima turikban is kincseket lehet találni, sokszor a bolti ár töredékéért :)
- még utoljára: nőies, klasszikus kiegészítőkkel sok ruhát fel lehet dobni.
pl. hajbavaló: [link]
klasszikus, barna vagy fekete táska: [link]
Egy színes sál: [link]
Övek minden mennyiségben: [link]
Kalap: [link]
Télre svájci sapka, vagy más klasszikus fazon:
És végül a smink: van, hogy semmi mást nem teszek fel, csak rúzst, és szuperül érzem magam. Sminkben érdemes kerülni a harsány színeket (pl. szemhéjfesték), rúzsból viszont nyugodtan jöhet mindenféle, főleg a matt piros és rózsaszín.
Remélem tudtam segíteni :) Ezeket a dolgokat évek tapasztalatával gyűjtöttem össze, nekem beváltak. Ha kíváncsi vagy még valamire írj nyugodtan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!