Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit tegyek, ha nekem a vásárlá...

Mit tegyek, ha nekem a vásárlás a kedvenc hobbim?

Figyelt kérdés

Nem bántást, beszólogatást kérek, mert

1. azzal nem segítetek

2. lepereg rólam.

A helyzet az, hogy imádok vásárolni. Legyen szó ruháról, cipőről, kiegészítőkről, sminkről, lakberendezési dolgokról. A high end márkáktól kezdve a "plázás" (Zara, Mango, H&M és társaik) boltokig mindenhova bemegyek. Egyszerűen boldog leszek, mikor megkapom a csomagot, aztán itthon átnézem, miket vettem/rendeltem.

Ma is elkísértem anyát bevásárolni, amíg fizetett, bementem a Rossmannba és 10 percen belül elköltöttem 8 ezer forintot, pedig 2 nagy fiók van tele sminkcuccokkal és a drogériás termékeket nem is használom. Nem vagyok élettelen amúgy, táncolok, teniszezek, nyáron jártam lovagolni is... De képes vagyok akár hajnalig böngészni az online üzleteket, vagy mikor a suliban unatkozom, akkor is ezt csinálom.

Szerencsére a szüleim ezt tudják finanszírozni, de néha már én is nevetek magamon, mikor egy nap 2x jön a futár...

17/L

2017. febr. 18. 11:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%
Amíg a saját fizetésedből költesz senkinek nem lehet egy szava sem, de ha a szüleidét az már gáz szerintem.
2017. febr. 18. 12:09
 2/24 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen egyetértek az elsővel!

Lehet,hogy a szüleid megengedhetik maguknak a shoppingolásaidat kifizessék,de egy idő után elegük lesz.

Próbáld meg,hogy pl.2 hétig nem nézegeted a boltok weboldalát és nem nézegeted a plázában a kirakatokat.

Tudom,hogy nehéz,de egy idő után nem fognak érdekelni a boltok és a shoppingolás.

19/L

2017. febr. 18. 12:21
 3/24 anonim válasza:
93%

Én 2 dolgot tudnék mondani: az egyik, hogy van egy ilyen betegség, hogy vásárlásmánia, pszichológus tud segíteni. (Valószínűleg kompenzálsz vele valamit, lehet, hogy pont azt, hogy a szüleid csak fizetnek, de amúgy nem törődnek veled.)

A másik, hogy vállalj diákmunkát. Ha megtapasztalod, mennyit kell dolgozni 8000 Ft-ért, kétszer meggondolod, mit veszel meg.

2017. febr. 18. 12:24
 4/24 A kérdező kommentje:
Nincs időm dolgozni, és a szüleim nem is engednék. Azt mondják, hogy amíg tanulok, addig az a munkám és majd lesz elég időm dolgozni, ha szereztem diplomát.
2017. febr. 18. 12:25
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
Nyugi, majd ha a sajat penzed koltod, gyorsan leszoksz errol.
2017. febr. 18. 12:30
 6/24 anonim ***** válasza:
76%

Te most panaszkodsz, vagy dicsekszel? x) Tényleg nem értem... ha a szüleid megengedhetik maguknak, h szórd a pénzt, akkor tedd azt. Nem úgy tűnik, h a vérrel-verejtékkel összekapart utolsó filléreiket költöd, sőt, láthatóan lazán belefér. Akkor meg mi a gond? Mindenki szeret vásárolni, ha mások pénzét költhetném lelkifurdalás nélkül, én is megtenném.

Amúgy 5-ösnél a pont, bár a te szüleid valószínűleg felnőttként is pénzelni fognak. Örülj neki, és kész. xD

2017. febr. 18. 12:40
 7/24 anonim válasza:
75%

Én ezt nem veszem be, hogy nincs időd dolgozni! A vásárlásra fordított idő alatt bőven lenne! Nyilván nem napi 8 órára gondoltam, hanem heti pár alkalommal 2-3 órára. Az embernek arra van ideje, amire akarja. Te egyszerűen lusta vagy, és marha kényelmes más pénzét költeni. Mondjuk, az a szülő, aki hagyja, pont megérdemli.

De egy dologra számíts: egyre rosszabb lesz. Egyre több időt fogsz ezzel tölteni és egyre több pénzt fogsz elverni.

2017. febr. 18. 13:32
 8/24 anonim ***** válasza:
56%
14 éves koromban kezdtem el dolgozni, minden nyarat végig dolgoztam, a tanulást nem akadályozta, 17 éves koromtól már suli mellett is csináltam hostess munkákat. Az egyetem alatt már végig dolgoztam a suli mellett. Volt mit írnom az önéletrajzomba, a diploma megszerzése előtt kaptam teljesállású munkát.
2017. febr. 18. 13:53
 9/24 A kérdező kommentje:

Nem, tényleg nincs időm dolgozni.

Így néz ki egy hetem:

Hétfő:

9-től 1-ig suliban vagyok. Utána elmegyek ebédelni, 2-re megyek franciára, 4-re táncra. Ott vagyok este 6-ig, utána ülök neki tanulni, vagy megyek erre-arra, találkozok a barátommal, barátnőimmel.

Kedd:

Fél 8-tól fél 3-ig bent vagyok végig, annyi időm van, hogy a 15 perces szünetben átszaladjak kávéért és péksütikért a közelben lévő kávézóba. Utána megyek 4-re teniszezni, majd hulla fáradtan hazaesek.

Szerda:

9-től délig suliban vagyok, 2-től különórám van fél 4-ig.

Utána 4-től tánc, fél 7-től pedig DÖK gyűlés a suli kollégiumában.

Csütörtök:

Fél 8-tól délig suli, utána dupla különmatek, majd tenisz, vagy csak tornázok itthon.

Péntek:

1 órám van aznap, de ha megyek apához, akkor hamar elindulok (kocsival is 2-3 óra az út). Szóval ez a nap megint kiesik, plusz ilyenkor próbálok a legtöbbet tanulni, mivel hétköznap próbálok az idősebb, egyetemista barátaimmal is lenni, itt van a barátom is.

Szerintem ez nem az az időszak, hogy diákmunkával kellene foglalkoznom. Így is sokszor hulla fáradt vagyok, naponta 3-4 kávét megiszok.

Plusz anyáék megmondták, hogy diákmunkáról hallani sem akarnak.

2017. febr. 18. 14:04
 10/24 anonim ***** válasza:
70%
Suli kózben a hostess munkák hétvégén voltak, a teljes napos munkáim meg nyári szünetben. Tök jó érzés volt h nem kellett otthon kérnem pénzt. Kifizettem a nyelvvizsga felkészítőim (angol, német), jogsit csináltam. A szüleim nagyon büszkék voltak rám és most is azok.
2017. febr. 18. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!