Csak szerintem nem éri meg a legtöbb lakossági cipőboltból vásárolni? (Deichmann, Humanic. Stb. )
Sok évig csak ezekből a boltokból vásároltam, de azokat a cipőimet csak max. fél évig tudtam hordani.
Természetesen bármelyik cipővel történhetnek balesetek (véletlenül lerúgja valaki az orrát), de az összesnek olyan talpa/sarka van,amelyik nem cserélhető. Ráadásul nagyon puha gumi vagy műanyag,ami pár hónap alatt elkopik. Volt már olyan is,hogy elengedte a ragasztó a sarkát, pedig alig hordtam az előtt.
Ez csak az én tapasztalatom?
A deichmannból vásárolok, mert számomra ez jobban megéri, mint a ccc, ami itthon van, azt drágának találom.
Régebben nagyon szerettem a deichmann-t, ez mára lenullázódott.
pl: 2 évvel ezelőtt vettem egy magassarkú bokacsizmát, másnap felvettem, és a nap végére vettem észre, hogy elhagytam a sarkát, így csak a magassarok maradt védőréteg nélkül, belül nyilván üreges volt, hogy még véletlenül se lehessen rá venni valami cipősarkat, visszavittük és a cipészük tett rá sarkat.
Ugyanez a bokacsizma két év használat után a talpa elvált a felső résztől.
Van cipőragasztó, azzal apukám megoldotta, de kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja ki.
Úgyhogy ezek után már nem tudom, hogy mit csináljak.
Mostanában olyan boltokban vásárolok,ahol igazi bőr cipőket lehet kapni.
Amit ott vettem, már második éve bírja és ahogy látom, nem fog tönkremenni egyhamar.
A CCC nekem is bevált (akkor ez legyen kivétel az említett üzletek alól). Igaz,csak 2 cipőm van onnan,amik méretben már nem is jók a lábamra ('kifogytam' belőlük), de amíg használtam őket,jó szolgálatot tettek.
Nem tudom ti hogy használjátok a deichmanos cipőket... sőt egyiket se DE! én évente 1500 km-et simán belerakok de inkább 2000-2500 és eddig egyik talpa se vállt le max elkopott vagy elengedett a varrás a tetején másfél! év után de úgy hogy használtam durva murván, aszfalton és sárban is.
Jó persze van hibás termék, de én kb 8 éve veszem ott a sportcipőket és semmi bajuk nincs csak az elhasználódás 1-1,5 év múlva.
én néha vásárolok a deichmann-ban. van onnan két nyári szandálom, meg egy zárt cipőm. általában viszont nem találok ott semmit, amik megvannak azok sem a legjobb minőségűek, de tetszettek. inkább öreges cipőket látok ott, ráadásul minden évben ugyanaz. a cipők talpa pedig kemény.
humanic-ban lehet jókat kifogni. pl tegnap láttam hogy az én vagabondos cipőmet, amit 27ezerért vettem, ott 20ért árulják... szóval ott ki lehet fogni jókat. a gagyi márkájú cipők ott se jobb minőségűek szerintem.
ccc-ben én csak csizmát szoktam venni, mert alapvetően az ottani stílus se az enyém. viszont a bőrcsizmáik nagyon jók szerintem, és 30ezer alatt lehet kapni jót...
de ez szerintem minden üzlettel így van kb, ruhásokkal is, hogy van jó is, van fos is. csak valamelyikben több a fos. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!