PuMiToO kérdése:
Zakó ujjánál az alsó gomb és a zakó alja között mekkora a még elfogadott - stílusos - méret?
Figyelt kérdés
Tiszteletem! Megvásároltam életem első zakóját, de a konfekciómérettől nagyon távol állok. Ami végül jó lett, az ujjban nagyon hosszú, de mindenhol máshol megfelelő - ha nem is tökéletes, de majdnem. Körülbelül 5 centivel hosszabb az ujja, de stílusából adódóan, gomblyukas olasz fazon, így csak adott méretig lehet felhajtani a gomblyukak végett. Ez nagyjából három centiméter, így pontosan a kézfej kezdetéig ér, lógó karral takarja az órát, megemelve pont látom. Viszont a legalsó gomb (melyet nem fogok begombolni) Alig fél centire lesz az aljától. Ez mennyire elfogadott így? Legközelebb csak díszgombosat veszek, azt könnyebb felhajtani, de ebbe beleszerettem! Férfi zakóról van szó.2016. szept. 18. 16:39
1/1 anonim válasza:
4 cm körül. Ne ess kétségbe, ha hozzáértő helyre viszed a zakó ujját felvarratni, akkor nem az aljánál rövidítik meg, hanem a vállánál varrják feljebb. Nekem is így csinálta a szabóm, tökéletes lett (és láthatatlan). A dressmeandyou-ban is így csinálják, ha kéred. Csak a bevásárlóközpontokban található "szabóság" feliratú helyre ne vidd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!