Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek októberben még...

Szerintetek októberben még hordhatok majd szandált?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy bézs magassarkú szandált, viszont 3 hét, mire lejön. Szeptemberben még fel tudnám majd venni, viszont olyan szandál, hogy egyetemre is hordanám, de nem tudom, hogy októberben még hordható lesz-e a szandál?
2016. aug. 14. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem talán még szeptemberben.De nem hiszem hogy októberben lesz még olyan jó idő.
2016. aug. 14. 15:42
 2/7 anonim válasza:
50%
Egyetemre mész, és nem tudod eldönteni/megsaccolni, hogy októberben kb. milyen hűvös lesz az idő? Istenem, durva jóvő vár az emberiségre...
2016. aug. 14. 16:08
 3/7 A kérdező kommentje:
2., nem meteorológusnak készülök, te meg inkább foglalkozz a saját nyomorult életeddel, ne pedig azzal, hogy az élő fűbe is bele próbálsz kötni.
2016. aug. 14. 16:10
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem már hideg lesz hozzá októberben, én legalábbis szeptember végén már elpakolom az ilyen nyári cuccaim jövőre.
2016. aug. 14. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocsi kérdező, de egyetértek a 2-es válaszolóval.

Nem kell ahhoz meteorológusnak tanulni, hogy tudja az ember, hogy októberben általában már hűvösek és esősek a napok.

Attól, hogy vannak napos időszakok, attól még baromi hidegek a reggelek!

A vénasszonyok nyara max szeptemberben szokott lenni.

Egyébként meg kár ezen aggódnod most. A jövőt senki se ismeri, senki se tudhatja, hogy októberben most idén milyen idő lesz!

2016. aug. 14. 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Idén nyár végén (vagyis éppen mostanában) egy igen erős La Niña esemény kezd kibontakozódni a csendes-óceáni térségben. Ezen esemény hatására ott minden bizonnyal drasztikus csökkenésnek indul majd az óceán felszíni vízhőmérséklete. A jelenség Európa időjárására gyakorolt hatása még erősen vitatott, ugyanakkor globálisan -így hazai viszonylatokban is- átlagnál csapadékosabb, hűvösebb idővel szokott járni, mégha közel sem akkora mértékben, mint a csendes-óceáni térségben. Ennek oka egyébként az, hogy ez a negatív vízhőmérséklet-anomália a térségünkben feltehetően kedvez az ún. meridionális áramlási muszterek kialakulásának. Ez dióhéjban azt jelenti, hogy az Azori anticiklon egyre inkább észak felé kezd terjeszkedni az Atlanti-óceán felett, így többször ki-kiújuló nagy kiterjedésű, ún. blokkoló anticiklonok jelennek meg ebben a térségben, amik blokkolják a nyugati (zonális) irányítást. Ezáltal a nyugat felől közeledő ciklonok nem tudnak a kontinens felett tovább haladni (falba ütköznek az atlanti térségben), így észak-déli irányban hosszan elnyúló hosszúhullámú teknők, majd ezekből idővel mediterrán ciklonok képződnek, melyek jelentős esőzéseket okoznak, majd a cikonok hátoldalára kerülve megindulhat az erős hidegadvekció is észak felől.

Összefoglalva a várható hosszútávú képet, az őszt és a telet is ez a mediterrán ciklon-dömping határozhatja majd meg, hosszabb távon az átlagosnál hűvösebb/hidegebb (télen esetleg zord) és erősen csapadékos (havas) időt okozva.

Szóval szerintem felejtsd el a szandált idén őszre, és inkább élvezd ki a nyár hátralévő részét, amikor még hordhatod. Én is így fogok tenni! :)

Ui: A következő napokban egész meleg idő várható, szóval még 1-2 hétig nyugodtan horhatod, aztán majd meglátjuk. :)

2016. aug. 15. 01:08
 7/7 anonim válasza:
Volt már, hogy október második felében is 20 fok feletti hőmérsékletek voltak napközben. Igaz, a reggelek akkor is hűvösek, de te tudod, hogy mennyire vagy fázós. Én mondjuk olyankor volt, hogy szandálban mentem el, mezítláb, de én egyáltalán nem vagyok fázós típus.
2016. aug. 16. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!