Fürdőruhában a gumi (szegély) mitől keményedhet meg?
Túl sok mosópor, túl meleg víz, vagy erős napsütés?
Lényegében törik benne a gumi egyik oldalt és nem tudom mitől lehet :/
A fenti három ugye befolyásolják a gumi rugalmasságát, de nem tudom melyik lehetett... mivel csak egyikoldalt törik a napra tippelek.
Szerintetek?
Illetve valamivel lehet rajta javítani? ugyanolyan úgy sem lesz, mint volt tudom, de még új, 1x hordott és nincs baja csak b 20 cm-n kemény benne gumi ami nem a legjobb. :/
Attól, hogy új vagy csak egyszer hordtad, a gumi lehet régi gyártmányú benne. A víz, főleg az uszodai, a napsütés, a vasalás, a mosószerek, a ruha hordása, ezek mind tönkreteszik az anyagot, de a gumi olyan, ami még állásában is szétmegy.
Ha kemény, akkor valószínűleg kiszáradt (amit nem csak a nap okoz), de lehet, hogy a húzódás miatti tágulás már eleve tönkretette. Ilyenkor is kemény lehet, ha a rugalmasság "kijön" belőle. Mindenesetre ezek a gumis fürdőruhák kb. egy szezont bírnak ki, jobb esetben kettőt. Én jó 10 éve nem hordtam ilyet, de akkor is olyan volt, hogy nyáron kétszer felvettem, aztán egy évig hozzá se nyúltam, majd nyáron újra előszedtem, de akkor már kis kemény darabokban volt benne a gumi.
Ha annyira szereted, vagy mert drága volt, akkor ki lehet benne cseréltetni varrónővel (otthon ne annyira próbálkozz, mert ezt a gumis részt nem lehet szaktudás nélkül megcsinálni), de akkor már jobb az egészet, nem csak azt a 20 centit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!