Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az XS-es ruhák miért kerülnek...

Az XS-es ruhák miért kerülnek ugyanannyiba, mint az XXL méretűek? Kevesebb anyag kell hozzájuk.

Figyelt kérdés
2016. máj. 29. 12:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
ez igaz, de mindenkinek ugyan annyi joga van ugyan ahhoz a ruhadarabhoz, csak azért mert gizda vagy kövér nehogy már ez határozza meg az árat. csúnya volna
2016. máj. 29. 12:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, ezt meg értem, de más téren nem nagyon foglalkoznak az egyenlő joggal. Pl. bemegy egy férfi és egy nő a menzára és ugyanannyi pénzért ugyanannyi adagot kapnak. Holott egy férfinak általánosságban több ételre van szüksége ahhoz, hogy jóllakjon, mint egy nőnek. Szóval végülis ha így vesszük, a ruhák mindenkinek ugyanannyiba kerülnek, de ételért a férfiaknak többet kell fizetniük, mert több kell nekik.
2016. máj. 29. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Hát szerintem meg a jól szabott, nagyobb méretű ruhák többe kerülnek. Egy sovány kb. bármit felvehet, jól áll rajta, viszont akin van felesleg, az meggondolja, hogy mit vegyen fel, jó szabása legyen, ne nézzen ki benne úgy, mint egy csatahajó. Ezek a ruhák pedig drágábbak. Én is ebbe a kategóriába tartozom. De voltam nagyon vékony is, akkor mindent felvehettem, így két gyerek után, azért meggondolom, hogy mit veszek fel.
2016. máj. 29. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Engem inkább az háborít fel,hogy egy pici rövidnaci,hogy kerülhet 8-10ezer forintba.Ugyanannyiba,mint egy hosszú farmer...szerintem az is igazságtalan,amit mondasz,mert tényleg kevesebb anyag kell az XS-es ruhákhoz,de az is igazságtalan lenne,ha ugyanazt a ruhát drágábban kapná meg valaki,csak mert nagyobbra nőtt.
2016. máj. 29. 13:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló kérdés merült fel bennem a minap. Csak én azon gondolkoztam, hogy a felnőtt és a gyerek ruhák miért kerülnek ugyanannyiba. Mert ott aztán tényleg hatalmas különbség van egy xl-es férfi póló és egy pár hónaposra való rugdalózó anyagfelhasználása között.

A felnőtt méretek hasonló ára nem zavar.

Az igazán túlsúlyosak nem is igazán tudják megvenni a divatboltok darabjait, mert nem áll jól nekik, gyakran egyáltalán nem passzol.

A sok méretben kapható ruhákat általában úgy tervezik, hogy a kis és közepes méretet viselőkön mutasson jól.

2016. máj. 29. 13:19
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Tök mindegy, hogy mekkora az anyag, a márkajelzést fizeted meg rajta. Kivéve a kínai boltokban. A trendi boltokban nem is mindenhol lehet xxl-es ruhákat kapni.
2016. máj. 29. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Valamelyik csomagküldőnél (Otto? nem tudom már) a kisebb méretek olcsóbbak voltak.
2016. máj. 29. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Színtiszta közgáz. Szó nincs arról, hogy bárki érzékeny lelkét védenék ezzel.

A kisebb méret ugyanúgy eladható ugyanolyan áron, mint a nagyobb.

Hülyék lennének olcsóbban adni holmi "igazságosság" nevében.

2016. máj. 29. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A nővéreméknél volt ez téma náluk a suliban közgázon, mesélte, hogy a vékonyság kultusz is ehhez kötődik, hogy lefogyasztják a nőket, hogy ne kelljen annyi anyag, illetve minden szezonban olyan divat van, hogy ha követni akarod, véletlenül se tudd átalakítani az előző évi cuccot, tehát ha pl. szűk ujjú blúz volt a menő, a bőszárút fogják divatosnak kinevezni utána, hogy vegyél jó sok újat.
2016. máj. 29. 17:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Na igen, ez jó kérdés...

egy aprócska ruha tán kétszer kijön a kétszer akkorra ruhadarabból.

Azonban, ha egy xs-s mondjuk 500 forintba kerülne, de az xxl 2000 forintba és ugyanaz minden a méreten kivűl, hát nem lennének elégedettek az emberek, ki is fejeznék a nemtetszésüket, jönnének a negatív diszkriminációval. (miért kell a testesebb embernek többet fizetnie ugyanazért)

És néha én is nézek,hogy egy picinyke gyerekcipő mégis miért kerül ugyanannyiba, mint egy felnőtt...Igaz, ruhákról van szó, de gondolom ruháknál is ez a helyzet.

2016. máj. 29. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!