Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Csak szerintem nincs arányban...

Csak szerintem nincs arányban a parfümöknél az ár a minőséggel?

Figyelt kérdés

a parfümöknél tényleg az van hogy egy 2 ezer forintos simán jobb illatú, tartósabb lehet mint egy 20 ezres armani..felesleges érte kiadni sok pénzt, én is a márkára mentem régebben, nemrég vettem egy noname-et, mindenki megjegyezte hogy milyen jó, a márkásat senki, plusz az nem sokáig érződött.

eleve ugyanabban a gyárban csinálják az összes nagy nevűt. ti hogy vagytok vele? mennyire számít nektek a márka egy parfümnél?

2016. ápr. 21. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Imádom a 2000 ftos zara parfumoket pl Black....

A Paco Rabane Lady Millionja se tartósabb se jobb kb 20 ezerért.

30 ml mindkettő. ..

2016. ápr. 21. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem sok van,dragak is,de az avonosokbol,zarasokbol,sot essence drogerias parfumokbol is mindig talalok jot.
2016. ápr. 21. 22:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Részben egyetértek.

Vannak az olcsó parfümök közt is olyanok, amik tartósak, és még a kifinomultabb ízlésűek számára is elfogadható illatúak.

Viszont az Armani (ismertebb illatai) kb középkategória. Emiatt is fordulhat az elő, hogy bizonyos parfümjei nem annyira tartósak. Van sok márka ami stabilabb minőséget képvisel, nem feltétlenül sokkal drágábban.

A noname parfümök szerintem általában a kevésbé kifinomult ízlést célozzák meg, fiatalokat és olyanokat akik nem ismernek drágább parfümöket. Kellemes, de nem túl változatos illatok, amiket általában senki nem talál zavarónak, olcsóbb, szintetikus alapanyagokból. Mielőtt bárki sznobnak tartana, leszögezném hogy én is használok ilyen parfümöket, sőt fújós dezodort is ami virágot biztos soha nem látott, viszont sokkal könnyebb, "légiesebb" mint a parfümök.

A rendesebb parfümök -pláne azok amiket tényleg parfümházak készítenek és nem ruhamárkák-, nem céloznak meg mindenkit. Nagy átlagban az embernek 20 üveget kell végigszagolnia hogy legyen egy ami bejön, a drágábbak közt meg még többet is.

Azt semmiképp sem mondanám hogy a márkára megyek, hiszen attól hogy Guerlain még nem biztos hogy nekem be is jön az illat. Van itthon többféle árkategóriájú parfümöm is. Sokat olvasok a témában, igyekszem végigpróbálni mindent ami tetszhet, sajnos olcsó de jó kategóriában nem találtam olyat ami tetszik és tartós is. Van több olcsó parfümöm amiknek nagyon szeretem az illatát, de egyik se igazán tartós.

A drágábbakkal viszont úgy vagyok hogy olyanért nem adok ki ennyi pénzt, ami nem tartós. Van lehetőség előre tájékozódni a tartóssággal kapcsolatban: neten, illetve ki is lehet (kell) próbálni. Ami nem bír ki legalább 6 órát, az nálam labdába sem rúghat. Az meg alap hogy nem veszek meg valamit csak a neve miatt, amikor maga az illat nem tetszik.

Ami magát az illat "minőségét" illeti, szerintem igenis van különbség az olcsó és a drága között. Még egyszer, ez nem jelenti azt, hogy az olcsó ne lehetne élvezhető. A kólát is szeretjük, nem csak a legdrágább vörösbort. De az Armani talán még pont nem az a kategória ahol ez igazán látványosan észlelhető (legalábbis női vonalon, a férfi parfümöket annyira nem ismerem).

Az se mindegy ki szagolja az adott parfümöt, aki kevesebb parfümöt próbált korábban, az kevesebb különbséget érzékel a jobb és a rosszabb minőség között (pont ahogy a röviditaloknál vagy a csokoládénál is van).

2016. ápr. 21. 22:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Dizájner parfümökön belül van benne igazság, amit írsz. Dizájnereken belül a Chanel, Dior, Versace, Tom Ford az, ami tényleg megéri a pénzét, a többi felejtős.

Mindig értetlenül szagolgatom a 20-30.000 Ft-os Diesel parfümöket pl.

Ha tényleg kiemelkedőt akarsz, akkor ugrani kell felfelé a niche kategóriába.

Az már valóban kiemelkedő minőség. És lehet hogy 30 ml kerül annyiba, mint mondjuk a dizájnereknél 100-120 ml, viszont harmadannyit kell fújni, így tulajdonképpen nem is drágább.

2016. ápr. 22. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Creed Aventust-t próbáld ki, megérted onnantól a különbséget.
2016. ápr. 22. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezeknél is ki kell írni az egységárat?

10 000 000 Ft/liter

2016. ápr. 22. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Szinte semminek nem a minőségét fizeted meg, ilyen a fogyasztói társadalom. A mainstream parfümök esetében a márkanévért és a reklámért fizetsz, az árazásnak semmi köze a minőséghez, ami egyébként is szubjektív. Ugyanaz a parfüm minden bőrön máshogyan viselkedik.
2016. ápr. 22. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!