Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Bemehetek egy fehérnemű üzletbe?

Bemehetek egy fehérnemű üzletbe?

Figyelt kérdés
Édesanyám nem támogatja a melltartó viselését fiatal lányoknál, de én főleg ilyenkor nyár közeledtével rettenetesen szenvedek, hogy nincs ott rajtam semmi, stb. Ezért idén eldöntöttem, hogy anyukám tudta nélkül (tudom, nem szép) vennék párat az iskolám közelében lévő üzletben. Nem fognak hülyének nézni, hogy egy 16 éves lány ott egyedül vásárol? Valamiért kellemetlennek érzem, hogy bemenjek oda. Esetleg a méretek meghatározásában tudnátok segíteni? Előre is köszönök minden választ.

2016. ápr. 3. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:

senki nem fog hülyének nézni. szerintem még segítenek is az eladók, ha bizonytalan vagy.

mérettáblázat meg csomó van fent a neten csak keress egyet és egy mérőszalagot, amivel le tudod magad mérni.

próbálj fel több darabot is. a lényeg, hogy a hátsó pánt ne csússzon fel a nyakadba és ne is szorítson. kb. olyan legyen az érzés, mintha rajtad se lenne, de kényelmesen tartson.

2016. ápr. 3. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

anyukád miért tiltja? mekkorák a melleid, biztos szükséged van melltartóra, vagy csak divatból hordanád?

ha nem olyan nagyok a melleid, hogy szükséged legyen melltartóra, akkor sokkal egészségesebb, ha nem hordasz melltartót, tovább feszes lesz és később kezd majd el megereszkedni.

2016. ápr. 3. 14:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Nyugi én 14 éves korom óta egyedül járok fehérneműért. Az eladók tudnak segíteni, lemérik hányas melltartó kell, onnan meg pár próbával a kosárméret is meglesz.
2016. ápr. 3. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

#2 egészségesebb ha nem hord, viszont képzeld el hányan fognak röhögni rajta hogy az egyszál nyári trikó alatt MINDEN kirajzolódik, főleg ha nem csak feketébe jár.

Az igazgatónk nem hordd melltartót. Úgy gondolja egy póló alatt nem látszik. De.

2016. ápr. 3. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Centivel mérd meg mell alatt (szorosan) és mellcsúcson (lazán). A mell alatt mért értéket 0-ra vagy 5-re kerekítve kapod meg a hátméretet (a melltartó méret szám része), a két érték különbségéből pedig a kosárméretet lehet meghatározni

12 – 14 cm A

14 – 16 cm B

16 – 18 cm C

18 – 20 cm D

20 – 22 cm E

De még egyszerűbb ha használsz kalkulátort:

[link]

Ebből kapsz egy kiinduló méretet, hogy mit próbálj fel először. Én azt javaslom, a hátmérettel ne nagyon variálj, hacsak nem nyilvánvalóan túl bő vagy túl szűk.

Azt is tudni kell mikor jó a méret.

[link]

[link]

itt a képek sorban: felül: kosár túl kicsi, túl nagy, jó

alul: hátméret túl kicsi, túl nagy, jó

[link]

[link]

ha van merevítő, az középen feküdjön fel a mellkasodra. Sajnos ezt még a melltartó reklámokban sem mindig sikerül összehozni, vagy a photoshop miatt nem látszik.

2016. ápr. 3. 16:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze a lógáshoz a melltartónak. Discovery-n mikor láttatok peckes mellű bennszülötteket?
2016. ápr. 3. 16:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Menj be nyugodtan, az eladók még segíteni is fognak a megfelelő melltartó kiválasztásában.
2016. ápr. 3. 16:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem cikibb anyuval melltartót vásárolni. Nem vagy már kisgyerek. De ha egyedül nem akarsz menni, akkor menj barátnőkkel/tesóval vagy valakivel.
2016. ápr. 3. 16:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor nagyon égő vagyok. 25 évesen, ősszel anyával shoppingoltam. Megmutattam neki egy tuti fehérnemű boltot. :D

Persze, hogy mehetsz. Mell alatt vízszíntesen mérd magad körbe. Ahány centi, annyi számú kell, persze kerekítve valamerre.

pl 73 cm -> 75-ös melltartó

A betű meg a mell nagyságától függ.

A -kicsi

B - nagyobb

Próbálni kell úgy is. Mozgasd benne a karod, ha felvetted; hajolj előre, ne álljon el, tartson rendesen, úgyis hogy előre hajolsz és össze húzod a karod.

Különben nem ér semmit.

A vállpántot pedig tilos kicsire rövidíteni!

2016. ápr. 3. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Még arra figyelj ha mondjuk a 75-ös a legkisebbre állítva épphogy nem nagy, akkor nézd meg milyen a 70-es (ilyenkor egy kosárral feljebb kell menni szóval pl 75A->70B) legnagyobbon, ha jó inkább azt érdemes megvenni mert legtöbb (kivéve ilyen Victoria's Secret meg Triumph meg egyéb "burzsuj" márkák) hajlamosak nyúlni 1-2 centit aztán máris nagy lesz rád.
2016. ápr. 3. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!